מסעדת דלאל

אנדריאה לייטרסדורף ואודי עזריה רצו מקום שלא ייראה כמו עוד הרבה מקומות אחרים וישמור על אופייה של שכונת נווה צדק בה הוא ממוקם. התוצאה היא חלל מושקע ומרובה חדרים, ריהוט אקלקטי ואווירה נעימה. המיקום בשכונה שהפכה לאחת היקרות והיוקרתיות וגם מן המתוירות שיש, מזמין פיטפוטים בצרפתית ובאנגלית ליד הבר, בפטיו, במרפסת הכניסה, בחדר הפרטי או בחדר מרכזי מרובה כורסאות בצבעים שונים.
אוכל יצירתי במידה
תפריט האוכל שהרכיב השף יוצא מסעדת מאנטה ריי, גולן גורפינקל, מציע לאורחיה של דלאל מנות ראשונות כמו ארטישוקים צלויים בוינגרט זרעי עגבניות וצ'ימיצ'ורי או ריזוטו סרטנים ושומר. מבין המנות העיקריות אפשר לנסות את לחי בקר עם קרם ארטישוק ירושלמי או פילה לברק עם קרם כרובית, מנגולד ופרמזן. לקינוח - קאסולה פירות חורפי.שווה לפקוד גם את הקונדיטוריה הצמודה. למרות כל הרצון הטוב והניסיון ארוך השנים של גורפינקל, משהו באוכל לא מתחבר, לפחות לטעמנו. יותר מדי אלמנטים ופחות מדי נשמה אולי.

( 49 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • shapiraintel

    shapiraintel
    נו.. יקר יחסית למנה שקיבלתי |1 17.02.19
    לא מצדיק מחיר כזה!הורגש כי המנה יצאה ממיקוגל ולא מתוך סיר של קדרה.... ??פעמים היתי במסעדה הזו, פעם ראשונה, ואחרונה.. לכו חפשו משהו שייתן לכם יותר תמורה עבור הכסף שלכם....
  • goodlife

    goodlife
    מאכזב|2 24.10.17
    הרבה שמענו על המקום אבל מאוד התאכזבנו. הגענו עם אורחים מחו"ל והמקום צפוף על גבול דחוס, שולחנות לא נוחים לישיבה, השרות גרוע ולא קשוב, המנןת העיקריות הגיעו קרות וזו שלי שהייתה סטייק הייתה סתמית ללא תבלינים, לקפה חיכינו יותר מ - 20 דקות והגיע כשכבר היינו אחרי התשלום וקמנו ללכת....בקיצור ממש ממש לא נהינו. המחירים ממש לא צולים יתר לכיוון 200-300 לסועד...
  • Li2016

    Li2016
    רמה גבוהה!|5 18.10.16
    ביקרנו במסעדה המפנקת בשבת האחרונה, כמובן שמוכרחים להזמין מקום מראש. התפריט צהריים לא מגוון במיוחד, אך כל מה שהזמנו היה טעים, טרי ומיוחד. לאור העובדה שביקרנו במסעדה בשבת בבוקר - לא הרגשנו לחץ, השירות היה מעולה והאווירה טובה! מומלץ בחום.
  • yairgil

    yairgil
    לחיי החיים הטובים|5 06.12.14
    חיפשנו מקום לשבת בצהריים שמגיש ארוחות בוקר/בראנץ' גם בשעה מאוחרת יחסית. הגענו לדלאל (שאצלה הבוקר נמשך עד חמש) ולא הצטערנו! ניתן להזמין גם מנות בוקר וגם את מנות התפריט הרגיל. האוכל היה מעולה, השירות חביב ומקצועי והאווירה נהדרת. למרות שהמקום היה מפוצץ לרגע לא היתה בעיה בשירות. האוכל עשיר מאוד ואפילו קצת כבד, אבל לנו זה התאים בדיוק. מבחר יינות מעניין עם אופציות נוחות לכיס כולל קראפים של חצי ליטר. ובחוץ - השמש החורפית והסמטאות היפהפיות של נווה צדק... נפלא.
  • avital167

    avital167
    מאוכזבת|3 11.09.13
    המסעדה פלצנית ,יקרה,המנות קטנות בעליל . נכון הריהוט מדוגם סגנון פרובנס אבל באתי לאכול טוב ולא מנות מתחרות של מאסטר שף.. בסה"כ רציתי ערב רומנטי עם בעלי שחגג יום הולדת.הלכתי בעקבות המלצה של חברים שאכלו שם ארוחת בוקר,אולי הבוקר בסדר אבל הערב לא משהו . ניסו לפצות עם עוד גבטה
  • egoshen

    egoshen
    טעים בקיצוניות|4 19.07.13
    למרות שהמזגן טפטפף מהתקרה, ולמרות שהתאורה הבהבה, ולמרות שהשרות איטי האוכל היה טעים בקיצוניות. לקקנו את הצבעות והחך שר לנו תודה. המיקום נפלא וגם בעיות התחזוקה המקומיות לא העיבו על הארוחה.
  • talushle

    talushle
    מקסים, טעים, ענוג!|5 27.04.13
    קודם כל המקום. מקסים, מעוצב, מלא אווירה. ואז האוכל...העסקית בצהריים - מדהימה. יותר טעים מרוב מסעדות היוקרה. מנה ראשונה, מנה עיקרית - תמיד פוגע בול. מיוחד, לא שגרתי וטעיםםם.
  • oyosefi

    oyosefi
    מסעדה מצויינת אך ייקרה|5 02.02.13
    המיקום והעיצוב של המסעדה מעולים. האוכל מגוון וטעים מאוד. המחיר ייחסית יקר.
  • nisimbarda

    nisimbarda
    מקום נהדר אוכל מצוין. המחיר ..|4 03.09.12
    מנות פשוטות ומענינות, עשויות בטעמים מוקפדים ושילובים מוצלחים. שאפו לקבב דגים וקראפציו. פילה לא משהו. חובה סלט דלאל !! אוירה מיוחדת המשתלבת נהדר עם המיקום בשכונה
  • ocp

    ocp
    מקום יפהפה, אוכל בסדר|4 23.05.12
    אכלנו בשבת, מתפריט ארוחת הבוקר. האוכל בסדר, סטנדרטי למדי. ב"מיץ אשכוליות" היו אשכוליות רק בשם, והמאפים היו סבירים אבל לא מרגשים, מה גם שהוגשו קרים לגמרי. בסך הכל, מקום נחמד שעיקר כוחו בעיצוב.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות