מסעדת אספניה באשדוד

אספניה נראית כמעט כמו כל מסעדות הדגים של אשדוד: דגמי אוניות מוקטנים, רשתות דייגים פרושות על הקיר וריהוט עץ כבד. מוצאו הספרדי של פול לוי מתבטא בעיקר בשם המסעדה, בפוחלץ ראש הפר המרשים שעל הקיר ובקדירת ברזל כבדה של פאייה ספרדית אמיתית עם שפע פירות ים ואורז, שמגיעה גם בגירסה השחורה מדיו דיונונים, ודורשת הזמנה מראש. כדאי. חוץ מזה מגישים כאן גם סרדינים קטנטנים כבושים או מטוגנים; ראשי קלמארי בתחמיץ או מול מרינייר; סלט חריף על לחם שטוח טרי וחם ואת המבחר הרגיל של פירות ים, דגי ים ובריכות. המנות הטעימות והנדיבות והאירוח הלבבי של פול הופכים את הביקור למסעדה המסתתרת ברובע אפור למדי של העיר לחוויה נעימה .

( 18 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yanivli

    yanivli
    פנינה חבויה בשכונה|5 04.03.17
    אח שלי הקטן מכיר את אשדוד. אחרי טיול נשרכנו אחריו למסעדת אספניה שתוארה על ידו כמסעדת דגים. הגענו לשכונה טיפוסית וליד חנות הירקות (חבל) עמדה לה אספניה כאילו מבוישת. אתה נכנס למסעדה ואתה בעולם אחר: פול מקבל אותך בחיוך מקסים ומציע לנו מנות אחרי ששמע מה אנחנו אוהבים. פתחנו בסלטים נוסח מסעדות רומניות (איקרה, כבד קצוץ, סלט חי רענן, כרוב מבושל מעולה) ודג מלוח מסורתי שנבלע עם ריזלינג (ששכחתי את שמו). בעניין העיקריות: נקצר ונאמר שבעינינו לוקוס בעשבי תיבול היה הפתעה נהדרת. גם הסלמון היה טעים. אבל אם נבוא שוב זה יהיה בגלל הדג בעשבי תיבול. נבוא שוב.
  • sigsag

    sigsag
    הפתעה חבויה בתוככי העיר|5 16.11.16
    בנסיעת עבודה, היה קצת קשה לגלות אותה אבל המקום שופע אופי וטעמים. עוד לא סיימתי לאכול... אעדכן בהמשך, אבל נכון לראשונות. מפתיע! עכשיו שסיימתי, חייבת לציין שירות מהיר, נעים וענייני. פרגיות מעולות עם ירקות בתנור, טעים וטרי.
  • משה דרור

    משה דרור
    טובה מכפי שזכרנו אותה|5 04.07.14
    מכירים את אספניה מזה שנים וככלל, תמיד נהנינו לבקר בה. ארוחת הצהריים ביום שישי זה התעלתה על כל שזכרנו. המנות היו מעולות אחת-אחת מהראשונות עד האחרונות. הקלאמרי הממולא היה אולי הטוב שזכינו לטעום אי פעם. גם השירות היה מצויין - מקצועי מבלי לאבד את הטאצ' האישי והנעימות. לא זול (טיפה פחות ממאתיים ש"ח לאדם ללא יין) אבל יצאנו עם חיוך רחב על פנינו.
  • zg400340

    zg400340
    נפילה !! - לא מה שהיה |1 17.05.14
    הגענו מלאי ציפיות כבעבר - וכעת מתכננים חוויה מתקנת. (חבל שאין ברירת קנס) היינו הרכב מורחב ודעת כל היא אכזבה מרה על דגים לא טעימים, על מנות ראשונות של אולם חתונות ברחוב המסגר, מנות עיקריות של דגים תפלים ו\או לא טעימים ומכת בכורות הייתה הקינוחים. לבעלי המקום יש כנראה תוכניות אחרות, כי שלא כמו בכל שנות העבר החוויה גרועה, ולכן לא נחזור לשם
  • buttonm

    buttonm
    לא שווה את הנסיעה|1 27.04.13
    הגענו בשעת צהריים מאוחרת, בשבת, לארוחה. השירות היה אדיב ומהיר. התפריט, מלא בשגיאות כתיב בסיסיות של עברית. כל קשר בין התפריט באתר המסעדה לבין התפריט במקום הוא מקרי בלבד. הזמנו ל-2 אנשים 5 מנות טפאסים. אחרי כמה דקות המלצרית חזרה והתנצלה שאחת המנות (קבבוני דג מוסר) אזלה. הזמנו בנוסף אצבעות גבינה - המנה הגיעה קפואה חלקית, אצבעות סרטנים - קפואה, שום בתנור שהגיע צמיגי ולא טעים ודג קוד מטוגן גם הוא בפירורי לחם שהיה טעים. כשלקחו חזרה את המנות הקפואות החזירו לנו רק את מה שלא נאכל. קינוחים מגיעים בתצוגה על מגש, לא נראים טעיים או אסתטים. קצת שנות ה-80. שורה תחתונה, לא ברור איך קיבלו מןמלץ מפה 2013.
  • nadavlevin

    nadavlevin
    מסעדה נחמדה במיקום מפתיע|4 09.03.13
    אכלנו שם ארוחה עסקית באחד מימי השבוע. המנות ראשונות בסדר, לא משהו מיוחד (סלט פול טעים). שתי המנות העיקריות (שרימפס בחלב קוקוס ושרימפס פרובינסל) היו טעימות. השירות יעיל, אדיב וידידותי מאד. המיקום - בשכונת מגורים באשדוד. היינו שמחים אם אצלנו בשכונה היתה מסעדה כזאת...
  • shamirt

    shamirt
    ספרדיה אבל אוהבת דגים|5 29.09.12
    ביקור חוזר(אחרי שנתיים) המקום הרוויח חזרה את הכוכב החמישי. בברחוב נסתר באשדוד מתחבאת פינת חמד. דקורציה יפה. מנות ראשונות טעימות ואטרקטיביות (האיקרה אלוהית).הלברק על האש טעים ביותר, שרימפסים עטופים בבצק פילו - מדהים, מרק פירות ים מעולה.קינוחים טובים עדיין, כמו לפני שנתיים, יצאנו ב-150 ש"ח לאדם. בערב היה גם זמר שסלסל בקולו שירים שקטים באנגלית. השרותים מעוצבים יפה מרווחים ונקיים להפליא. אווירה נהדרת. ארוחה טובה. פינת חמד. נחזור. קיימות בצהריים עסקיות ב-80 ש"ח נהנו, נחזור! אגב, פול, השף לא היה בערב זה.
  • dany77

    dany77
    לא להתקרב!|2 01.10.08
    היינו זוג בארוחת ערב ביום שישי. מנה ראשונה הייתה טובה והיגיעה מהר, כך שחשבנו שמצפה לנו ערב מהנה. ואכן במשך שעה שלמה כשחיכינו למנות העיקריות נהננו מהשיחה. כאשר לבסוף הגעיו מנות עיקריות חיכתה לנו אכזבה אמיתית. הפאיה פירות ים הייתה מיובשת לגמרי וחסרת טעם. הפירות ים היו בטעם גומי משובח וקטנים מאוד. בקיצור קטסטרופה. הקלמרי הממולה בבשר סרטנים התברר כקלמרי ממולה בבשר דגים "אלסקה" שאומנם מזכיר את הסרטנים אך בהחלט לא מספיק למנה במסעדת פירות ים שמכבדת את עצמה. לא סיימנו את המנות וברחנו ברגע ששילמנו את החשבון. ראו הוזהרתם! נ.ב. פולי השף של המסעדה לא היה באותו ערב - אולי יש עוד תקווה?
  • anatgr

    anatgr
    כבר לא מקום מיוחד|3 21.02.07
    לפני מספר שנים זו היתה מסעדה מיוחדת באשדוד, היום כבר סתם עוד מסעדה עם מחירים מופקעים. אכלנו ארוחה עסקית עם קינוח, האוכל רגיל למדי ללא הברקות מיוחדות, אך המחיר לעסקית כולל קינוח וטיפ היה 150 ש"ח לאדם, בין העסקיות היקרות בארץ ללא כל הצדקה. חבל על הפספוס, זול יותר ואיכותי יותר והמקום היה מלא ולא ריק רב הזמן, כמו שעכשיו.
  • aaod

    aaod
    נהנינו נורא|5 09.01.06
    מסעדה מצויינת, מומלצת בחום מכל פה שאכל שם.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת לוצ'נה מושב אמוניםמסעדת לוצ'נה מושב אמונים מומלץ מפה8.7טרטוריה איטלקית חביבה היא הדבר האחרון שמצפים למצוא בתחנת דלק נידחת בדרום, אבל זה מה שיפגוש הנוסע בין מושבי המשולש עזריקם-שתולים-אמונים. מאחורי משאבות הדלק, בחדר חמים בעיצובו וצנוע בגודלו, מגישים בני הזוג אורן ואורלי חיון אוכל איטלקי פשוט וטוב שבבסיסו פסטות טריות, הכול מעשי ידיו של אורן. התפריט אינו גדול. הוא מציע מיני אנטיפסטי טובים לפתיחה, בהם פטריות בחמאת לימון או אספרגוס בוויניגרט וברוסקטת עגבניות, המגיעים אל השולחן עם פוקצ'ה חמה וריחנית. במנות העיקריות פטוצ'יני עם רטבים מבוססי שמנת או שמן זית וירקות, רביולי במילוי גבינה או דלעת, ניוקי ברוטב חמאה ומרווה, או מנת דג מתחלפת, כמו פילה דניס עסיסי וטוב בעשבי תבלין. עסקית משתלמת של צהריים או ארוחת ערב נעימה כדאי לחתום בפנקוטה נהדרת עם סירופ אניס ודובדבנים מיובשים, ויש גם סופלה שוקולד, גלידה וטירמיסו כמתבקש. גם אחרי שההפתעה מהמיקום נעלמת, נעים סתם כך לאכול במסעדה הזאת שיש בה שילוב נכון של ביתיות עם מקצועיות ובעיקר אוכל טוב.קרא עוד


עוד מסעדות