אוכל גלילי טעים ובשפע

סמיחה ונימר נימר מתגוררים ביישוב הדרוזי ח'ורפיש לרגלי הר זבול. על ההר, בין עצי האלון והזית, נמצאים בתי תפילה לבנים קטנים המוקדשים לנבי סבלאן. אין נוף מוצלח מזה להסב מולו על כריות ומזרונים עם נימר נימר, איש חכם ומשכיל, ולשוחח עימו על המורשת הדרוזית רבת הפנים, על יחסי הדרוזים ומדינת ישראל ועל גלגול נשמות. בינתיים מגישה רעייתו סמיחה ארוחה גלילית צמחונית נפלאה עם הרבה עשבי בר. צלחות גדושות של סלט טאבולה מרענן עם נענע בר חריפה; פטאיר, כיסוני בצק ממולאים בסבנח; עלי גפן דקיקים ממולאים באורז ללא בשר; מפלפלה, תבשיל חריף וקר של קישואים ובורגול, ומנות נוספות המוגשות ברוחב לב לצד פיתות דרוזיות דקות. אפשר גם לתאם ארוחה בשרית, אבל דווקא כשנותנים לעשבים ולירקות הבּלאדי לדבר, מקבלים ארוחה מרתקת. ביום יפה אפשר גם להסב בבוסתן הפרי. הארוחות מוגשות בתיאום מראש בלבד, ואפשר גם לתאם אירוח לקבוצות עד 50 איש.

( 12 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • jilan

    jilan
    אין מילים. חוויה נהדרת|5 22.01.11
    חוויה קולינרית , תרבותית ומשפחתית נהדרת. שונה מכל מה שחווינו עד כה, למדנו המון ואכלנו אוכל ביתי ונהדר.
  • aziza

    aziza
    ערב קסום|5 29.12.10
    נימר נימר מארח למופת עם סיפורים מרתקים בעברית מצוחצחת. אחרי שיחה קצרה בסלון מגיעות לפינת האוכל מנות נפלאות שמכינה רעייתו: מג'דרה בורגול, אורז עם אטריות, קישואים ממולאים ועוד. יש refill על מנות אהובות במיוחד והמחיר מצחיק: תמורת ארוחה מלאה ועוגיות תוצרת בית לקינוח תשלמו רק 60 שקלים לאדם. יצאנו שבעים ומוקסמים, אבל הטיפ הקטן היחיד שאוכל לתת לנימר הוא לתת קצת הפוגה לדיבורים, מרתקים ככל שיהיו, בזמן האוכל.
  • chatool

    chatool
    טעים ונעים|5 30.09.10
    האירוח הביתי אצל נימר הוא חוויה מיוחדת . הגענו קבוצה גדולה של כמה משפחות לארוחת ערב בחג הראשון של סוכות. התקבלנו בחביבות גדולה וההמשך היה נעים לא פחות. התפריט נקבע על פי תיאום מראש והיה מאד טעים . קצת התאכזבנו ממנת הקינוח . על התבשילים היו אחראיות אשתו של נימר ובנותיהן ועל האירוח האינטלקטואלי/רוחני היה נימר עצמו שישב איתנו לאחר ששבענו ודיבר איתנו על כל נושא שחפצה נפשינו. נימר איש מיוחד, משכיל ונעים הליכות, בקיא ברזי השפה העברית ובאקטואליה. מומלץ מאד!
  • iofer

    iofer
    חווית ארוחה|5 14.05.09
    זה לא האוכל שעושה כאן את הארוחה אלא המארח והאוירה. נימר, מורה דרך ואדם משכיל (תעודות עם התארים האקדמיים שלו ושל ילדיו יקדמו אתכם עם הכניסה לבית), יכנס אתכם לשיחה על כל נושא שבעולם. בעיקר תוכלו לקבל קצת מידע על הדרוזים. הארוחה הצמחונית פשוטה, טובה מאד ושיפודי הפרגית, הפריט הבשרי היחידי היה קצת מיותר. היינו קבוצה של 22 איש ומכל פריט שרצינו תוספת, קיבלנו.
  • לרות

    לרות
    אנשים נחמדים והאוכל הרבה פחות|2 10.05.07
    התארחנו שלושה אנשים ביום שבת. קבלת הפנים הייתה משמחת עם סיפורי תנ"ך הקשורים בשמותינו. נימר הראה בקיאות בתנ"ך ובהרבה נושאים.הזמנו שתי מנות צמחוניות ואחת בשרית על האש . האוכל הייה מינימליסטי, חסר טעם ואסטטיקה. הבשר טוגן בשמן והוגש על צלחת עם השמן- לא נעים לעיין ולבריאות.פיתות יבשות ומנה אחרונה -עוגיות ישנות עם תה חריף ומיוחד ולבסוף חייבו אותנו במחיר של 3 ארוחות בשריות. לסיכום- כבעלי צימרים נסענו לשם להתרשם בעצמנו ע"מ שנוכל להמליץ ללקוחותינו. יצאנו מאוכזבים ומקווים בשבילם שארוח זה איננו מייצג.
  • efi1405

    efi1405
    חוויה דרוזית|4 21.04.07
    מומלץ בחום למטיילים בסביבה לתאם אירוח אצל נימר.הארוחה מגוונת משביעה וטעימה (טבולה,מגדרה,קישואים ממולאים,אורז עם אטריות)כמוכן נימר עצמו איש לבבי משכיל ומכניס אורחים למופת.
  • VISITOR

    VISITOR
    אותנטי|5 12.12.06
    אירוח בבית של משפחה דרוזית חמה ומשכילה. חוויה טעימה ומעניינת.
  • vickyarad

    vickyarad
    ארוח וארוחת בקר שלא נגמרת.|5 15.02.06
    חמישה רעבים לארוחת בקר שלא מסתיימת, כולל ויכוחים וסיפורים מהווי ארצנו הקטנה - נהננו בגדול. אבי א.
  • אמיר10

    אמיר10
    גם מאריח וגם בנאדם|5 27.10.05
    ארוח מיוחד עם אנשים מיוחדים וגם אוכל טעים מאוד יעני גדאא ללגסם וכמאן גדאא ללרוח יעני אוכל לגוף וגם לנשמה בהצלחה למשפחה תפארת לעדה הדרוזית אבו אמיר מחמד ע.
  • GADIO018

    GADIO018
    אכזבה גדולה|2 30.01.05
    תאמנו ארוחה בשרית וקיבלנו שיפודי הודו יבשים שניקנים קפוא בכל סופר שאר הדברים כפי שמפורסם קיבלנו חלק קטן מאד. נימר עצמו איש חביב בעל ידע רב שנעים לשוחח איתו
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד