דגיית פורמולה מצטיינת

כאן הכל התחיל, בסניף המקורי בשוק הטורקי שהפך למוסד ועם הזמן גם לרשת שהקים הבן אפי. יעקב אלאלוף, הלא הוא ג'קו, פתח את המסעדה ב-1976, לאחר שנים של עבודה על ספינות דיג.


שמחה, אשתו, מבשלת כאן עד היום ואולי זה מה שמייחד את המסעדה המקורית מיתר הסניפים. התפריט הפשוט והטוב מתבסס על דגים ופירות ים טריים מטוגנים או על הגריל שמלווים במבחר מזטים, רובם מן המטבח הבלקני, כמו איקרה מצוינת, או עלי גפן.


עוגת הסולת שמוגשת כאן היא עדיין הדבר האמיתי, רכה וספוגה בסירופ מתוק נפלא, ואסור לוותר על הטרבדוס - סהרונים של בצק פריך ממולאים באגוזים וקינמון, טובלים בסירופ כהה של סוכר.


ממול נמצאת חנות הדגים של המשפחה, שבזכות הקשרים הטובים עם דייגי חיפה, ניתן למצוא בה את הדגים ופירות הים הכי טריים שיש, למרות שדגי הים הופכים נדירים יותר ויותר.

( 32 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • 10buzi

    10buzi
    טעים למדי|4 27.10.16
    סה"כ טעים - מבחר דגים ומאכלי ים, השירות טוב ונעים. באמת שאין תלונות. קיימת בעיה אחת והיא מחסור בחניה!
  • cdikmh

    cdikmh
    טעמים של פעם ...|5 17.04.16
    .
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    בינוני מינוס|2 08.11.13
    מסעדה בסגנון סלטים ולחם בהתחלה ועיקריות לבחירה בהמשך. הסלטים (ארבעה + זיתים, ממש מעט יחסית) היו בינוניים לגמרי. למעט סלט אחד שהיה נחמד השאר היה סטנדרטי ומטה. הלחם שהוגש לליווי היה לחם אחיד מהסופר, קצת ישן ומתפורר. ביקשנו קנקן מים והגיעו מים לא קרים. לעיקריות הזמנו פירות ים - בתפריט כתוב שהמנה כוללת ראשי קלמרי, טבעות קלמרי ושרימפס. ראשים לא היו שם, אבל באופן תמוה ראינו שהוגשו לשולחן לידנו. כלומר, לא היו חסרים. סתם שכחו, התרשלו או התקמצנו. שאר המרכיבים היו קצת צמיגיים ובינוניים. השירות חובבני לגמרי, אין מה להרחיב. לפני שנכנסנו התלבטנו בין שתי מסעדות. כשיצאנו הבנו שעשינו טעות בבחירה.
  • shamirt

    shamirt
    דייג אוהב דגים?|4 06.08.12
    כאן התשובה שלילית - אם היה אוהב אותם למה מוציא מהים, שם על האש, מטגן, מבשל ועושה אותם טעימים? למה לא נותן להם לחיות??? הגעה - בוויז לא מופיע רח' קהילת סלוניקי בחיפה אז תחפשו ברח' העצמאות את בורקס בכר העגלה - ממול כניסה למדרחוב אליהו אחרי 20 מטר ימינה המסעדה בצד שמאל. במסעדה מרווחת (יש אופציה לישיבה בחוץ)וממוזגת על שולחנות פשוטים מכוסים בנייר אוכלים מזאטים עממים (וטעימים) ודגים. פשוט דגים. אין תחכום אין תבשילים. דגים על אש או במחבת. טרי עשוי במידה הנכונה, טעים ובמחיר סביר. אישית אהבתי את קערת פרות הים (מגיעים ברוטב שום). לסולדים מדגים ניתן לקבל שניצל / קבב / פרגיות. ארוחה ל-4 עם שתיה 350 ש"ח.
  • noaa

    noaa
    מומלץ - אבל בהסתייגות|4 09.03.12
    יש משהו בשרות בג'קו שצורם לי תמיד, לא ממש גסות רוח אלא שידור שלא משנה להם אם הלקוח מרוצה או לא. אבל איכות האוכל מנצחת ואנחנו חוזרים שוב ושוב. אוכל מצויין, כמויות יפות, סלטים ללא הגבלה וללא חיוב.
  • zalnir

    zalnir
    היהפוך כושי עורו? - רק המקור|5 27.12.11
    אי אפשר ללמד פיל לרקוד סמבה ולא ניתן כנראה להוציא את ז'אקו מהנמל. שנים שאני מבקר במקום ותמיד נהנה במקום הנכון - ליד הנמל, היא משתלבת נפלא, הסלטים עשויים נכון וטעים, המנות נדיבות והשרות ענייני למי שלא מתפלצן. ואז מגיעים הדגים - כאן בפרוש נותנים כבוד לדגים, כל אחד עשוי כנדרש עבורו, זה בטיגון וזה בגריל, השרימפס בשיפוד והמולים ביין ושום, בקיצור זו לא מסעדת שף, וגם לא חשדנות קולינרית - זה פשוט מה שצריך להיות - אוכל טוב. סיבה טובה להכנס לעיר התחתית גם כשלא מוכרחים
  • gvgv

    gvgv
    אם כבר דגים אז פה!|5 18.09.10
    זהו המקום ללכת לאכול דגים הסלטים טריים ונעשים במקום המקום נוסטלגי ומיוחד, הג'קו הראשון והמקורי.
  • ronishay

    ronishay
    ללקק את האצבעות|5 17.09.10
    באנו ביום חם במיוחד בשלהי אוגוסט ובאמת הדבר היחיד שלא עבד מספיק היה המזגן שלא הצליח לקרר, אבל היה יום באמת חם. האוכל הוגש די בזריזות - בעיקר המזטים. המנות נטרפו והיה תענוג. מה שהכי כיף זו הרגשת מסעדת הפועלים עם תפריט של דגים ופירות ים.לא צריך מסעדות פלצניות - זה המקום לאוהבי מאכלי ים.
  • tamirs

    tamirs
    כעומק הציפיה כך האכזבה|2 26.11.07
    דירוג 1-5 (5 טוב, 1 רע). נוחות ישיבה (1) צפוף, אין מעבר בין השולחנות, כל זמן הארוחה מלצרים הקימו אותנו כדי להגיש לשולחנות אחרים. שירות (1) דוגמאות:הגענו ב 15:10(סלטים אכן הוגשו מיידית), אחרי תחינות התפריט הגיע ב 15:40. המתנה לאוכל עד 16:30. מנה אחת הגיעה שגויה, דניס מטוגן במקום חצי/חצי. בתלונה על ההכנה נאמר "רציתם מטוגן, קיבלתם מטוגן" הבהרנו שרצינו חצי חצי אז ענו: "אז זה חצי חצי". איבדנו רצון לחכות לקינוח. איכות מזון (3) סלטים בסדר, לברק מצויין, דניס גרוע, פירות ים בסדר. מחירים (1) יקר ביחס למסעדות דומות בסביבה. בהחלט לא המלצה שלנו וגם לא נחזור.
  • amitkeynan

    amitkeynan
    טוב מאוד|5 09.11.07
    סלטים טובים, דגים מצוינים ושירות יעיל - מומלץ !
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סינטה ברמסעדת סינטה בר מומלץ מפה8.9מסעדת סינטה בר היא ביסטרו-בר עירוני, המגיש דגים, פירות ים ובשר, ונחשבת לאחת המסעדות הפופולאריות ביותר בחיפה. על המטבח בשדרות מוריה מנצח השף רם לסרי, אשר דואג להגיש לאורחיו מנות בשרים באיכות גבוהה הכוללות שילובים מיוחדים. מלבד הביפבורגרים המפורסמים (200 גרם או 400 גרם), אנטריקוט וסינטות (כמתחייב משמו של המקום), תוכלו למצוא כאן גם קציצה מבשר עגל עם גבינת בושה, חזה אווז וריבת בצל, סטייק טרטר ופסטות בעבודת יד שנעשות במקום. בנוסף, תוכלו ליהנות כאן גם ממנות דגים טובות כמו טורטליני שרימפס, צלחת ים (שרימפס, קלמרי סגול, מולים, סרטנים כחולים המוגשים עם ניוקי וציר ים), לברק שלם אפוי בתנור אבן, ומנות דגים ופירות ים טעימות. בסמוך למסעדה נמצא סניף ה'אקספרס' בו תוכלו למצוא את הביפבורגרים המפורסמים לצד כריכים מקוריים ומנות שלא ניתן למצוא בתפריט המסעדה. בנוסף, תוכלו להנות במסעדות נוספות של קבוצת סינטה בר בסניף האקספרס (הכשר) בקרית אתא ובששון בר ברחוב אחוזה.קרא עוד


מסעדת צ'אנג בהמסעדת צ'אנג בה מומלץ מפה8.9המסעדה הקטנה והעמוסה תמיד הזאת, היא סיבה נהדרת להגיע לעיר התחתית בחיפה. מגישים כאן אוכל תאילנדי מצוין, עשוי היטב ובלי רחמים על בלוטות החריף. למעשה כמעט כל המנות בתפריט חריפות, כראוי למטבח תאילנדי אמיתי, אבל אם תבקשו יפה יסכימו להפחית לפיקנטי, לפחות במנות הראשונות. ההברקה האמיתית היא המנות הראשונות, וארוחה שאכלנו כאן שהתבססה כמעט רק עליהן הייתה נהדרת. הצטיינו במיוחד: יאם סום או - סלט העשוי מנתחי שרימפס, פומלה, בזיליקום, נענע, גבעולי סלרי, בצל מטוגן, בצל ירוק, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, צ'ילי, שום, לימון, סוכר דקלים ורוטב דגים, ומיד אחריו - יאם פלהמוק - שרשימת המרכיבים שלו כמעט זהה, אבל שונה לחלוטין בטעמו. המנות מאוזנות מבחינת קשת הטעמים: חריף, חמוץ, מלוח ומתוק, ומשחקי המרקמים מענגים אף הם את החיך - הרבה ירקות טריים ופציחים, עשבי תיבול רעננים ודגים או פירות ים קריספיים או לחלופין - נאים. שלמות בצלחת ובכל ביס וביס. רק הסום טאם - סלט הפאפאיה הירוקה - מעט אכזב ולא היה נושכני מספיק בטעמיו. מנות הקארי בחלב קוקוס עשויות היטב אבל לא מרגשות, ואילו אנחנו נחכה לחורף אמיתי כדי לחזור קרא עוד
עוד מסעדות