בר מעיין הבירה- בית מרזח אמיתי של פעם

בית מרזח ישן בעיר התחתית, ליד השוק הטורקי. אזור של פועלים, דייגים, סוורים ומלחים, וגם סתם אנשים - כולם מעריצים גדולים של הבירה הצוננת והנפלאה שנמזגת פה במומחיות. לברז הגולדסטאר הוותיק והמפורסם היתוספו במרוצת הזמן גם ברזים של הייניקן, טובורג וקרלסברג, לצד גינס, וולווט, לף ובירות צ'כיות מרירות כהות ובהירות. המלצריות הצעירות יעילות ונחמדות, הקהל צבעוני וקולני, ובזכות השחקנית הראשית - הבירה המקציפה - תמיד שמח ועליז פה. לצד הבירה, מוגש כאן אוכל שמלווה אותה בצורה מושלמת: כבד קצוץ, טוגנים עבים וזהובים שנחתכים ביד, הרינג כבוש, קרעפלך שמנמנים מטוגנים בשפע בצל, מלפפונים כרסתניים כבושים למחצה וכמובן מעושני הבית המפורסמים - קוסטיצה שמנה, שוק אווז, ופסטרמה מעושנת של בשר לבן או בקר עם חזרת חריפה.
מעיין הבירה אולי לא מה שהיה פעם, אבל גם ככה, בגירסתו המורחבת והמשופצת ותחת ניהולו של ראובן, בנו של נחום המייסד, כשהדברים קצת יותר ממוסחרים וקצת פחות אותנטיים, אין עוד אף מקום כמוהו בישראל.
בימי ג' מנגנת כאן בערב להקה בעלת שם מתאים במיוחד - קוסטיצה

מועדי ההופעות וההקרנות התקבלו מהמפיצים. אתר מפה אינו אחראי לשינויים.
מה ומתי
יום שלישי21:00 - 23:00
יום שלישי21:00 - 23:00
( 30 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • Noashoshan

    Noashoshan
    מוצלח מאוד!|5 31.10.16
    מקום נהדר, האווירה והאוכל, היה פשוט מוצלח! מצליח לעמוד בציפיות שמקום מיתולוגי כזה מייצר.
  • gisack

    gisack
    אוכל של בית|5 07.10.15
    אך האוכל מזכיר נשכחות אין על הרגל הקרושה עם חזרת מעולה בירה גרמנית מעולה .קבב רומני טוב מאד.
  • yanivli

    yanivli
    חזרנו אלייך - שנית|3 21.08.15
    לפני 8 שנים אמרתי שלא אבוא למעיין הבירה עוד. אתמול התארגנה המשפחה לבלות בה ואני הסתקרנתי. הושיבו אותנו בחדר העליון שנראה כמו חדר אוכל צפוף בשולחנות. פצחנו בסלטים רומניים (איקרה, גפילטע פיש, כבד קצוץ וקרפלאך שהיו הטובות ביותר מבין כולן. הכבד הקצוץ והאיקרה חסרים היו את הטעמים השולטים בהם בדרך כלל. אחכ הגיעו מנות הצוואר הלבנות, אנטריקוט. הבשר הלבןהיה טוב (למרות שלא קבלנו רוטב שום המקובל). והאנטריקוט לא נעשה כך שיהיה אנטריקוט אלא עוד סטייק רגיל... גם הקרם בוואריה שזכרנו לטובה היתה "חיוורת" הפעם. המלצר שלנו ידע להציע נכון את הבירות (ברבון הכהה - מצוין). השרות לא יעיל. 1280ש' ל10 סועדים ללא טיפ
  • קרןהפוך

    קרןהפוך
    חווייה מתקנת|5 15.05.15
    הייתי פה לפני 16 שנה ואז נתנו לי לאכול בשר פיגולים ומאז לא נכנסתי, למרות שזה ליד הבית. היום ניסיתי שוב ונהניתי מאד. האוירה שמחה וחופשית, והאוכל שהזמנו מגרה ומריח ממש טוב, נראה טוב וטעים מאד.
  • ממתקית

    ממתקית
    ה-מקום לקבל את השבת|5 29.12.13
    אם אתם באזור, הפעם הקצבנו לארוחת צהריים במעיין זמן בלתי קצוב,שני דורות של המשפוחה הגענו ב-14:00 וחיכינו קצת בחוץ אך ההמתנה הייתה כל כך שווה. המקום הומה וכמו תחנת רכבת מרכזית נכנסים רעבים ויוצאים שמחים ומדושנים. אני מאנשי הרגל כרושה וברגע שהרגל הגיעה לשולחני סרר שקט מסביב, התרכזתי והרגשתי את אמא שהייתה מכינה רק לי את המעדן שכולם סרבו אפילו להציץ עליו. עוד מהמנות שבחרנו וכרגיל לא אכזבו היו: סלט חצילים,ברבוניות, קבבים ונקניקיית פטריצאן שהייתה מעולה. לכל אלו נלווה מופע שירה ונגינה חי ושמח. אזהרה: אל תתכננו מפגש רעים לאחר מכן כי ריח השום ירחיק את כולם מכם אלא אם הם תתרנים
  • דליקטס

    דליקטס
    אוכל מנחם|5 28.05.13
    בטח שבמקום כמו המעיין שבו מכינים את כל מה שההורים היו מכינים ומוציאים לנו אצלנו על שולחן האוכל בבית הרומנים. שנים חיכיתי להגיע אל המעיין ולשתות ממנו מעט טעם של פעם והנה הגיע הרגע. בביקור בחרתי רק את המנות הראשנות כי ככהאפשר לטעום מלא מעט מעדנים. שיחזור מדויק בטעם של סלט החצילים שזכרתי את אבי קוצץ ומכין, איקרה משובח, כבד קצוץ טעים כל אלו עם יש של בצל מעל ועגבניה חמוצה בצד. הגפילטע-פיש היה נהדר עם חזרת מלבבת ומאווררת וכמובן שלצד כל אלו כוס בירה גולדסטאר צוננת. את הבשר השארתי לביקור הבא כי התיאבון רק נפתח.
  • אבקסיס2

    אבקסיס2
    רומניה במיל.|5 17.08.11
    יש מספר תכונות רגשיות שאנחנו נוטים לייחס לאוכל - מנחם, מגבש, מרגש, טעם של בית. כל אלה התכנסו ובאו אתמול והצטופפו לשולחן כתר פלסטיק נטול מפה באמצע הרחוב. האוכל היה מושלם וכמוהו השירות. אם תוסיפו לזה חברה מענגת ומוזיקה נפלאה בביצוע חובבני אך מלא חן - דיינו. מומלץ במיוחד לרומנים בדימוס.
  • avron

    avron
    כמעיין המתגבר|5 16.10.10
    הייתי כאן לאחרונה לפני אולי 15 שנה, אבל הזמן עמד מלכת. מה שהיה הוא שישנו וזה קיסמו של המקום. אכן הבירות מצוננות ומוגזות היטב,, רגל קרושה עם חזרת עוצמתית, כבד קצוץ ביתי מאד, מרק עוף (פניצילין) מצויין עם כיסונים לבת זוג מצוננת, צלעות טלה שמנמנות מאד (קוסטיצה למעשה) וקישקע פחות מוצלח (לא מספיק פריך מבחוץ). השרות היה יוצא דופן ומפתיע. מולטו כיף.
  • noaa

    noaa
    יוצא מהכלל|4 17.09.10
    עברתי על הביקורות מלמטה. התלונות המעטות נובעות מיחס המלצרים. במקרה שלנו זה היה מושלם: שרות נפלא, לא טרחני, מחוייך ויעיל, האנשים מסביב פשוט שמחים, ועוד תזמורת חביבה ברקע. האוכל, אגב, מצויין ופשוט.
  • 12tabe

    12tabe
    הפרצופים הקבועים|4 27.02.10
    זה מוסד חיפאי ידוע , פרט לשתיה כדת וכדין יש אכל לא רע בכלל. יש קהל די קבוע. טיפוסים מענינים.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סינטה ברמסעדת סינטה בר מומלץ מפה8.9מסעדת סינטה בר היא ביסטרו-בר עירוני, המגיש דגים, פירות ים ובשר, ונחשבת לאחת המסעדות הפופולאריות ביותר בחיפה. על המטבח בשדרות מוריה מנצח השף רם לסרי, אשר דואג להגיש לאורחיו מנות בשרים באיכות גבוהה הכוללות שילובים מיוחדים. מלבד הביפבורגרים המפורסמים (200 גרם או 400 גרם), אנטריקוט וסינטות (כמתחייב משמו של המקום), תוכלו למצוא כאן גם קציצה מבשר עגל עם גבינת בושה, חזה אווז וריבת בצל, סטייק טרטר ופסטות בעבודת יד שנעשות במקום. בנוסף, תוכלו ליהנות כאן גם ממנות דגים טובות כמו טורטליני שרימפס, צלחת ים (שרימפס, קלמרי סגול, מולים, סרטנים כחולים המוגשים עם ניוקי וציר ים), לברק שלם אפוי בתנור אבן, ומנות דגים ופירות ים טעימות. בסמוך למסעדה נמצא סניף ה'אקספרס' בו תוכלו למצוא את הביפבורגרים המפורסמים לצד כריכים מקוריים ומנות שלא ניתן למצוא בתפריט המסעדה. בנוסף, תוכלו להנות במסעדות נוספות של קבוצת סינטה בר בסניף האקספרס (הכשר) בקרית אתא ובששון בר ברחוב אחוזה.קרא עוד


עוד מסעדות