מרגרט תייר

אין כמו טיול רגלי לאורך הטיילת היפה ששופצה ומובילה מתל-אביב ליפו כדי לפתוח את התיאבון לקראת הארוחה אצל מרגרט. שדה הגרוטאות שמול המסעדה כנראה שם כדי להישאר, אבל למי אכפת כשיושבים בחצר של מרגרט על כוס עראק צוננת, קנקן לימונדה עם מי פריחת הדרים, ומבחר מֶזֶה טריפולטאי ביתי, פשוט ונהדר: חציל קלוי על גריל פחמים שבשרו נימוח וטעמו טעם עשן עדין ושום, סלק סגול, סלט גזר חריף ופתיחים רבים נוספים שלמרגרט התחשק להכין באותו יום. בעיקריות: קוסקוס כבש או קוסקוס דגים מפואר עם דג ים עסיסי ברוטב אדום חריף; קבאב לוקוס; סרדינים קטנטנים ממולאים ברוטב של עגבניות חיות וכוסברה; או טעים לא פחות, דגים טריים מטוגנים או צלויים על הגריל. לכל מה שתזמינו נלווים טעם נפלא ומגע ידי הזהב של מרגרט. אין תפריט כתוב, וכשהדוד הנחמד עם העיניים הכחולות מדקלם את מנות היום, נסו לברר בעדינות את המחירים, כי יקר פה, למרות התפריט העממי.

( 16 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • שיוי

    שיוי
    צוחקת על הבורגנים כל הדרך לבנק|1 05.02.15
    היינו לפני כמה חורפים, המקום מוזנח, אירוח של עושים טובה, שמענו את הצחוק מתגלגל במטבח שמה שלא תעשה - החכמולוגים ישבחו. לא להתקרב
  • MiVoMer

    MiVoMer
    לא טעים ומחירים מרקיעים שחקים|2 02.07.11
    השווצנו בפני חברים מחו"ל ונכנסנו איתם למסעדה של מרגרת תייר. המיקום נחמד אבל כמה שיחים שיפרידו בינינו לבין מגרש החנייה היו משפרים את המצב. עם ריהוט רעוע וחצר של מעברה חיכינו שהאוכל יפצה. אך לא. כמזטים קבלנו חצילים בארבא צורות שונות. לא טעים במיוחד הסרדינים הממולאים והקוסקוס היו בין סתמיים ללא טעימי בכלל. החברים הזמינו דגים ושהיו כנראה טעימים למדי היצע היין עלוב ויקר להחריד. המנה מגיעה כשלעצמה בלי כל תוספת. השירות נעים אך מעט פמיליארי בקיצור - אנחנו לא נשוב
  • nadavlevin

    nadavlevin
    אפשר לצפות ליותר|3 23.01.11
    אכלנו שם ארוחת צהריים, אחרי סיור נהדר ביפו, ושבת אביבית באמצע החורף. ממסעדה מיתולוגית כזאת (לפחות לפי האגדות המקומיות) אפשר היה לצפות ליותר. הסלטים (חצילים, גזר, פלפלים...) היו סתמיים, הדגים (בורי בגריל וסרדינים מטוגנים) היו בינוניים, והמחירים - גבוהים מהמצופה. עדיף היה למצוא מסעדה אחרת.
  • royp

    royp
    חבל|1 21.11.10
    חבל שלא קראנו את ביקורות מפה.אוכל בינוני,יחס משפיל ,מחיר של מסעדת יוקרה.פעם ראשונה שלא השארנו טיפ.אין מה לחפש שם.
  • aridali

    aridali
    אין תמורה למחיר|3 28.08.09
    חלק מהמנות מצויינות חלק בינוניות, אבל אין מחירון ונראה שהגביה היא לפי הלקוח. במחירים האלו אפשר לאכול אצל רפי כהן ומסעדות יוקרה משובחות דומות
  • e160456

    e160456
    עושק-אין תמורה לאגרה אצל מרגרט|1 27.08.09
    הייתי היום עם שלושת חבריי במסעדת תייר. משום מה היה נדמה לי, על פי המראה, שזאת היא מסעדה עממית. אתם יודעם - כסאות פלסטיק, חצר די מוזנחת, יתושים שעשו את השהות שם לבלתי נעימה עד מאוד. הסלטים היו עלובים לתפארת, המנות בצמצום והמחיר - לא האמנו למראה עינינו ועד עכשיו אני מרגיש אשם ולא הוגן כלפי חבריי על שהפלתי אותם למלכודת היתושים הנ''ל. שניים מאיתנו באו מחיפה ושניים מרחובות.... שילמו 840 ש''ח כולל טיפ על אוכל ומקום שכדאי שכף רגלו של איש/אשה ובכלל לא כדאי לה לדרוך בו. ברוב חוצפתם, גם אינם מקבלים כרטיסי אשראי אלא רק מזומן או צ'ק.... הישמרו מלהיכנס לשם!!!!!!
  • shperber

    shperber
    מחירי מסעדת יוקרה|1 13.03.08
    90 ש"ח ל3 סרדינים? 110 ש"ח ל 2קציצות דג? אוכל טעים אבל מחיר משוגע אין מחירון וחבל שלא שאלתי מה המחירים. לא ציפיתי ממסעדה עממית למחירים משוגעים כאלה 331 ש"ח לאדם לפני טיפ???? לפה אני לא חוזר ראו הוזהרתם
  • amnonto

    amnonto
    הרעש!!|3 25.08.06
    האוכל היה טעים, הנוף נפלא, אבל הרעש מהמסעדה השכנה (מוסיקה לתוך האוזניים) הפך את החוויה לבלתי נסבלת.
  • revitafi

    revitafi
    כבר לא כמו פעם|2 26.03.06
    השלוחנות עקומים, הקוסקוס תפל והמחירים בשמיים ולא ברור על מה. בקיצור, אם תרצו - זו רק אגדה
  • amosha

    amosha
    האוכל טוב, השרות רע!|2 07.07.04
    זה כנראה לא חדש לאף אחד, אבל עד כמה שהאוכל אצל מרגרט תייר טוב, השרות פשוט מתחת לכל ביקורת. הגענו לשקיעה, כשהחשיך גילינו שהתאורה היחידה היא כמה נרות הפזורים על השולחן. את האוכל פשוט לא ראינו. מי שלא ניסה לאכול דג בחושך, שלא ינסה - זה מסוכן! כשהזמנו בקבוק יין, הוא הגיע לשולחן פתוח והונח. לא הוצע לטעום אותו ובודאי שלא למזוג לכוסות. השולחן עצמו היה עקום להפליא כך שאפילו להעמיד עליו כוס שתיה אי אפשר היה... אבל כן, האוכל טעים.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


מסעדת מאנטה ריימסעדת מאנטה ריי מומלץ מפה9.1מאנטה ריי היא כבר מוסד של ממש אצלנו. היא כזו בזכות המיקום הנהדר ממש על שפת המים, והמבט אל ים כחול ונוף ישראלי כל כך של חוף טיפוסי: כיסאות פלסטיק צהובים, שמשיות קוקה קולה אדומות ושחקני מטקות כרסתניים. היא כזו גם בזכות תפריט ים תיכוני מוצלח של דגים ופירות ים ששומר בעקביות לאורך שנים על רמה טובה ויציבה. לפעמים קצת יותר טעים, לפעמים טיפה פחות, אבל תמיד מדובר בחוויה נעימה גם בזכות השמש המלטפת, הבירה הקרה והאופק הפתוח. הארוחה נפתחת במגש של מזטים טובים כמו בורי כבוש בבצל וסומאק, סרדינים כבושים נהדרים וחציל קלוי טבעי עם לבנה, שמגיעים עם לחם טורקי טרי וחם ולצידו מלח ים גס ושמן זית. במנות העיקריות פילה דניס בלימונים כבושים על מצע ניוקי ואספרגוס, סקלופס ושרימפס בויניגרט עגבניות וסיר ברזל כבד של פירות ים – אופציה נהדרת ללילה חורפי וזועף כשהגשם ניתך על חלונות המסעדה. במאנטה ריי יש גם ארוחות בוקר מצוינות ורומנטיות של ערימת פנקייקים, פרנץ' טוסט או פריטטה ואין מקום טוב ממנה לפתוח יום חופש עצל. כדאי להזמין מקום מראש כי בלתי אפשרי כמעט להשתחל לפה באופן ספונטני.קרא עוד
עוד מסעדות