1 הגדל תמונה
מסעדת הטחנה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת הטחנה
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת הטחנה
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מסעדת הטחנה
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
מסעדת הטחנה
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת הטחנה
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
מסעדת הטחנה
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
רמפ סטייק
הועלה על ידי meirame
9 הגדל תמונה
סלטים לפתיח
הועלה על ידי meirame
10 הגדל תמונה
שיפוד פרגיות
הועלה על ידי meirame
11 הגדל תמונה
מנה אחרונה
הועלה על ידי meirame
12 הגדל תמונה
מרק בקדירונת וספלי בירה מעניינים
הועלה על ידי meirame
 

במסעדת הטחנה במטולה כל סועד מרגיש כמו קאובוי שחזר זה עתה מציד במערב הפרוע. במסעדה, שקירותיה עץ ומתקרתה משתלשלים חבלים, מתחממים ליד קמין בוער ובולסים עד דלא ידע. אם נדמה היה לכם ששמה של המסעדה ניתן לה על שום כמויות האוכל שעל השולחן, נכונה לכם הפתעה. מסתבר שבמושבה הקטנה וההיסטורית נהגו איכרי מטולה לטחון קמח בטחנה הממוקמת בתחתית מפל התחנה שנמצא בסביבה. מכאן ההשראה לשם.

מטחנת בשרים
תפריט המסעדה כולל מנות רבות תוצרת בית - למן החמוצים, דרך עלי הגפן וכלה בבשרים. מעבר לשפע הסטייקים המגיעים בממדים שונים, אפשר לאכול במקום נזידים ותבשילים שבושלו בפויקה וגם אסאדו. במבט ראשון המחירים נראים גבוהים, אבל ככל שמתקדמת הארוחה מתגבשת ההבנה שמדובר בדיל משתלם. הארוחה נפתחת בפנכות קטנות ומפנקות של טפנד, פטה כבד, לבנה, עלי גפן ושאר מעדנים תוצרת בית שנחים להם במתקן מעץ בלתי מעובד. בהמשך מגיעות המנות העיקריות שמלוות בהררי תוספות עד שאין ברירה אלא לארוז את השאריות. מנות הפתיחה, הבשר המצוין שנצלה בזמן אמת על פלטה לוהטת והתוספות במחיר המנה העיקרית. לסיכום: טעים, שווה ושירות נעים.

( 72 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yehudal1

    yehudal1
    מעולה|5 21.09.16
    טעים מאוד, שירות מעולה, מנות גדולות ובשפע. מחירים מעולים לעסקיות. שווה ללכת למסעדת הטחנה!
  • uwild

    uwild
    שירות מאכזב בטחנה|3 08.04.15
    שמונה סועדים קיבלנו שירות אגרסיבי, לא מיומן, לא אדיב ולא מכבד את המקום המתיימר להיות מוביל בסביבה. חבל שכך
  • talushle

    talushle
    אמביוולנטי|3 21.12.14
    האוכל ברובו טעים. המקום מעוצב בטעם. מיוחד. הכניסה מהרחוב השקט של מטולה מהממת, כי מה שיש בפנים לא צפוי. המחירים יקרים להחריד (שיורידו את מנות הפתיחה החינמיות, ואת מחיר המנות העיקריות בהתאם). שירות איטי (שישי בערב, היה עמוס), הבשר - הגיע במידת עשייה מבושלת מדי (במחיר הזה אסור שיקרה), הוזמן יין ודילגו על טקס הטעימה (במחיר הזה זה פשע של ממש...) וקינוח ממש לא טעים ולא ראוי שהוחזר - הופיע בחשבון.... חוויה של פעם אחת.
  • ליאור123

    ליאור123
    טעים אך לא מצדיק את המחירים|3 23.08.14
    הבשר היה טעים אך לדעתי לא מצדיק את המחירים המופרזים.
  • קרןהפוך

    קרןהפוך
    רק הבשר|4 13.08.14
    כל המנות ראשונות שוחות בגבינה צהובה ובטחינה עד שאיבדו את טעמן המקורי. הבשר היה טעים כמעט לכל הסועדים ולקחנו מבחר מנות. לא להאמין שעם בשר כל כך טוב מגישים חרדל תעשייתי צהוב. הבשר 5 כוכבים. השאר 3.
  • limi

    limi
    לחובבי בשר עם כיסים תפוחים|4 13.07.14
    מנות נדיבות ביותר, מנת פתיחה גדולה. אבל יקר מאד. מנת האסדו היתה לא לטעמנו אבל השאר היה מוצלח ביותר. שירות טוב.
  • sasmic

    sasmic
    איכותי ביותר|5 09.03.14
    מסעדת בשרים מהטובות שהייתי. כפתיח מקבלים לחם מדהים עם מבחר סלטי פתיחה מוצלחים מאוד. לעיקרית הזמנו שיפוד נתח קבצים שהיה פשוט מדהים, מעבר לזה כל מנות הבשר שהוזמנו היו מאוד מוצלחות.
  • peereran

    peereran
    טעים מאוד ושירותי|5 03.03.14
    מסעדה טעימה מאוד. כמנה ראשונה מקבלים פלטה של לחמים טעימים במיוחד עם סלטים ורוטבים טעימים צריך לנסות לא לאכול יותר מדי כדי שישאר מקום לבשר :) כמו כן הבשר טעים מאוד ומוגש בצורה יפה
  • momi22

    momi22
    לא התלהבתי בכלל|2 29.03.12
    הבשר בסדר אבל מוגש ללא פירור של ירק, הרוטב לא קשור לכלום, וכל שאר התוספות ממש גרועות. בקיצור, אכזבה.
  • fadil

    fadil
    סטיק ובירה ביום חורפי סוער|5 18.02.12
    אכלנו בטחנה באולם הגדול. אווירה חורפית מדהימה. מזג אוויר סוער בחוץ ובפנים יושבים מסביב לתנור הגחלים .. אוכלים סטיקים ושותים בירה .. בירה הוגרדן הבלגית .. מאוד מומלצת לכל אוהבי הבירה !
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד
מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד
עוד מסעדות