מסעדת אוהל זיידאן -אוכל ערבי ביתי וטעים

זה לא ממש אוהל, אלא מרפסת גדולה מול נוף יפה של מטע הזיתים, שנסגרה עם יריעות בד ורוצפה בשטיחים צבעוניים, מזרונים והרבה כריות. מסבים לשולחנות נמוכים ובנות המשפחה מגיחות, מניחות צלחות קטנות מלאות בסלטים צבעוניים ונעלמות בביישנות במטבח. על האוכל אחראית פטמה סוואעד המוכשרת, אבל לעיתים מחליפות אותה בנות הדור הצעיר מאחורי הסירים ואז האוכל קצת פחות מוצלח. מכיוון שהבשר הוא החלק החלש בארוחה, מוטב להזמין מראש ארוחה צמחונית. מנה נפלאה היא הפטאיר, כיסוני בצק ממולאים במילוי המתחלף בהתאם לעונות השנה, בקיץ פלפלים חריפים ועלי גפן קצוצים ובחורף סבנח או ג'ורה, גרגיר נחלים בטעם חריף מעודן. מנות טובות נוספות הן במיה מבושלת בעגבניות טריות, לבנה שמנה כמעט נטולת חמיצות שטובלת בשמן זית נפלא שעוצרת המשפחה, וקציצות עכוב. לקינוח מוגשים כאן עוואמה, כדורי בצק קטנים מטוגנים שטובלים בסירופ סוכר, חליטת צמחים מהגינה ונרגילה.

( 11 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • uzo

    uzo
    חוויה יוצאת דופן|5 24.04.11
    האוכל הוא אוכל ביתי משובח. בניגוד ל"מסעדה מזרחית" המיקוד הוא באוכל איכותי באמת. הבמיה, סלט החצילים וקציצות הבשר יכלו לככב בארוחה במסעדת הסלון של אייל שני. השירות מצויין.
  • obetzale

    obetzale
    כנראה הבנות...|2 30.09.10
    היינו בחג, בילינו את הלילה ב"אוהל". ארוחת הערב הייתה מאוד (!!!) מאכזבת, המנסף היה אחד הגרועים שטעמנו - אורז ללא טעם, בשר מיובש ובכלל לא כבש, ואם כן כבש אזי ממש ללא טעם של כבש. ארוחת הבוקר קצת יותר טובה, עם לבנה טעימה. באופן כללי המקום די מוזנח, השירות די לא מזמין, השירותים/מקלחות במצב קטסטרופלי... לא נחשוב אפילו על לחזור.
  • dannydin

    dannydin
    תענוג גדול|5 03.05.09
    באנו קבוצה של עשרה מבוגרים וחמישה ילדים בהתראה קצרצרה, המקום נפלא עם נוף יפהפה, לילדים כיף במרחבים העצומים ובמשחק על המזרונים, השרות נפלא, ובעיקר האוכל שנותן הרבה כבוד לכל מרכיב ולכל סועד, הממולאים היו הטובים ביותר שטעמנו, הבמיה הטרייה היתה יצירת מופת, הפטאיר היה מושלם. אני אישית לא אוהב מנסף ולכן ביקשתי למנה הבשרית עוף שגם הוא היה מעולה. ממליצים מכל הלב
  • dembinsky

    dembinsky
    ארוח נהדר ואוכל טעים מאוד|5 10.12.05
    כדאי מאוד להגיע ולאכול את הסלטים, הממולאים והבשר. שווה להגיע.
  • dembinksy

    dembinksy
    אוכל נהדר. אירוח נעים|5 07.12.05
    כל מה שהוגש היה טעים, החל מהסלטים ועד הבשרים. איכות מאוד טובה במחיר סביר (לא נמוך מאוד, אבל בהחלט ראוי). שווה לעשות את המאמץ ולהגיע, גם עם הילדים.
  • batami

    batami
    ארוחת סלטים|4 18.06.05
    סלטים טריים ומצויינים, במחיר זול מאד - מתחת ל50 שקל לאיש לסלטים ושתייה. ארוח עם כל הלב על גבי מזרונים וכריות.
  • mimi

    mimi
    ארוחת חוויה|4 10.04.04
    כייף להתרווח על המזרונים והכריות אחרי נסיעה ארוכה או טיול. האוכל טעים ואמיתי. סלסלת מאפים מהמון סוגים מגיעה עם הארוחה, סלטים מכל מיני צמחי בר מפתיעים, וקינוח טעים בסוף. אירוח נעים ואווירתי.
  • אליהוא

    אליהוא
    לא לפירסום|2 31.03.04
    אך קיבלנו קילקול קיבה
  • kobykarin

    kobykarin
    מצוין. אוכל צמחוני מיוחד במינו|5 10.02.04
    שימו לב שהסימון על המפה הדינמית אינו תואם למציאות. המקום ממש בתוך הכפר, 100 מטר מזרחית לכיכר ולא כפי שמסומן מחוץ לכפר.
  • limi

    limi
    אירוח מכל הלב, חווייתי|5 06.10.02
    מטבח ערבי אותנטי הכולל את ירקות הבר המשמשים במטבח זה. מומלץ! לאכול עד כדי פיטום. מחיר הוגן - 70 לגולגולת, ילדים יצאו בחינם.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד