1 הגדל תמונה
קבב דיאנה. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
חומוס עם בשר טלה. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מלוחייה עם כתף טלה. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מועלאק. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
קבב עדשים. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
סלט פקוס. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
סלט עולש. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מנת במיה. צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
10 הגדל תמונה
צילום: בועז לביא, ולרי איגנטיי
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת דיאנא - אחת המסעדות הטובות בישראל

דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף.

את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר.

אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי.

לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח דוחול בדיאנא החדשה. אלו גם אלו, פשוט נהדרות.

( 102 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • peker

    peker
    מתגעגעים לדיאנא של פעם|1 14.12.16
    מחירים יקרים, מנות קטנטנות,תוספת של תפוח אדמה קר ואורז פושר וסתמי. זו לא דיאנא שהכרנו ועלינו לרגל אליה. הגענו במיוחד לנצרת ומפח הנפש היה גדול. חבל.
  • doronah

    doronah
    אכזבה ..יקר..תישרין עדיפה..|2 09.12.16
    בתאריך 9.12.016 בשעה 15:00 בעקבות טיול שעשינו בנצרת שמנו את פעמינו למסעדת "דיאנה" הידועה,,,כדי לבחון "הכצעקתה" .!!! המסעדה היתה כמעט ריקה, ורק 2 שולחנות היו מאוכלסים. החלטנו לקחת אך ורק את סלטי הבית, העלות לזוג היתה כ 100 ש"ח..אך החלטנו לזרום עם המלצר..הגיעו כ 10 סלטים..כאשר הייתי ממליץ רק על 3 סלטי הירקות : טאבולה, רוקט וסלט ירקות ערבי..כל יתר הסלטים האחרים היו בינוניים ברמה של "סלטי הבית של שטראוס"...ששאלנו את המלצר מה עם סלט הזעתר..אמר כי הוא כרוך בתשלום נוסף..למרות שמלכתחילה אמר שכל הסלטים שבתפריט המנות הראשונות ,שאינם סלטים מבושלים ,הם חלק מסלטי הבית... סך החשבון היה 136 שח..יקר ומאכזב!
  • mitzy

    mitzy
    יווו! אני הדירוג המאה לדיאנא!|5 28.11.16
    ובאמת, 100 זה הציון שהייתי מעניקה להם. אחת המסעדות האהובות עלינו ודוחול הוא שף בחסד עליון. כל מה שמוגש כאן טעים, ואחרי שקנינו את הספר הנהדר שלו, אנחנו סופית מאוהבים באיש ובמשפחה שלו. אם אפשר היה לתת 6 כוכבים, הייתי נותנת בלב שלם.
  • מפה8913

    מפה8913
    מסעדה מעולה|5 23.07.16
    מסעדה מדהימה אחת מסעדות ההטובות
  • שמיכאלי

    שמיכאלי
    ציפינו ליותר בהרבה פחות.. |3 25.10.14
    הגענו אתמול זוג עם שלושה ילדים רעבים. אכלנו בעבר לפני עשר שנים ונשאר לנו זיכרון מעולה מאז. ובדרך מהצפון למרכז נכנסנו במיוחד. אז כך הקבב והצלעות ממש מעולה הצד של הסלטים מאכזב באיכות בטעם ובכמויות. והמחיר לסלטים שלוש מנות בשריות וקינוח אחד של קנאפה ושתייה קלה 550 שח .מוגזם. לא להגיע במיוחד.
  • TMalon

    TMalon
    חובה על כל חובב מסעדות|5 22.05.11
    דיאנא החדשה פתוחה, האוכל מצוןיין כיד המלך, הסלטים מגוונים טריים וטעמים לחיך, המנות העיקריות מנצחות, מוגשות מקסיםומזה טעימות, השרות מצויין, אדיב ונדיב, וכמובן מחיר הוגן מאוד יצאנו עם חיוך על הפנים ומחכים כבר לפעם הבאה שנתארח שם.
  • avron

    avron
    רק בזכות הקבב|2 22.12.10
    הייתי נותן ציון נמוך יותר אילו לא הקבב המעולה. הייתי כאן בעבר בטרם נפתח המקום החדש והנפילה גדולה מאד. לפני הכל, המסעדה מוזנחת מאד, הכל ישן ורעועה, הצבע מתקלף, המזגן מזייף , ממש מעברה. השרות לא סימפטי במיוחד והאוכל: כמובן ואיך אפשר בלי - הסלטים שהיו טובים וטריים אבל חסרי כל מעוף או ייחוד וחוזרים על עצמם בכל המסעדות המזרחיות/ערביות. הקבב היה ניקודת האור היחידה , נימוח, עסיסי ועשוי בדיוק. עוד הוזמנו שיפודי פרגיות שהיו שיפודי פרגיות ותו לא. לסיכום - חבל על הזמן במובן המקורי.
  • nettads

    nettads
    מאוד בינוני|3 09.09.10
    אכלנו צהריים. הסלטים ב-30 שקל לסועד נחמדים: טריים, טעימים ומבחר גדול. המנות העיקריות על האש סתמיות ביותר: שישליק, קבב וצלעות כמו בכל מקום, רק יותר יקר. לא זכינו לטעון מהקינוח בגלל השירות האיטי מאוד, למרות שהמסעדה היתה קרוב לריקה.
  • עדנוש

    עדנוש
    זהו. זכרונות טובים ושמירת חסד|2 31.07.10
    נעורים לא יכולים להספיק. דיאנה הישנה (לא אכלנו מעולם בחדשה) נשארת אחרי 2 שלושה נסיונות חוזרים ולא מוצלחים, כמקום שאנחנו נוטשים בלב כואב. השירות לא נעים, המקום מוזנח והמנות עושות טובה. כל כך חבל. אפילו עצוב
  • gisack

    gisack
    לא מה שכותבים נכון|3 04.12.09
    הינו 2 זוגות בצהרים של שב במקום החדש של דיאנא. מה אני אומר. חומוס שהזמנו גרוע חומוס שאני עושה בבית באלף מונים יותר טוב ועשיר בטעם מהחומוס הטפל שקבלנו.הקבב גם לא משהוא , קבלנו לשולחן קבב לא עשוי אפילו קר משהוא בקשנו שיחממו את הקבב . והמחיר יקר ולא מוצדק.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד