חומוס אל שייך - אחד הגדולים באמת

כשמטיילים בנצרת, במסלול שעובר מהרחוב הראשי בולוס (פאולוס השישי) לאזור המוסכים ברחוב אכסאל, קל להבין מדוע יצא לעיר שם של מעצמה קולינרית. לצד קבאב הטלה המהולל של דיאנא, הבקלאוות של אחמד מחרום והכנאפה של אל מוכתר, שוכנת מסעדת חומוס אל שייח' שמגישה את אחת ממנות החומוס הטובות בארץ. חומוס חלק שמכינים מדי בוקר ירמוכ זועבי ואחיו, בניו של אחמד זועבי המייסד זכרונו לברכה. החומוס מתחבר נפלא לטחינה מושלמת עם גרגרים קטנים עדינים של חומוס בּלאדי או פול. הפול קטן הוא מועמד רציני לכתר האליפות, קליל, עדין וגם לא דייסתי כמו במקומות רבים אלא מגיע בגרגרים אחד-אחד. הסוד הוא במיון הקפדני ובניקוי, לדברי בני משפחת זועבי. זהו גם אחד המקומות הבודדים בהם עדיין לא טוחנים את החומוס במעבד מזון אלא ביד.
שמן הזית הטוב שפגשנו במסעדות רבות בנצרת (המגיע מהכפרים השכנים) נמזג על הכל ביד רחבה, ולצד פלאפל נהדר וצ'יפס טעים, מדובר בקומבינה שמצדיקה נסיעה מיוחדת מקצה הארץ. רק לא להתאכזב מהתפאורה הפונקציונלית הפשוטה. לכאן באים לאכול את ארוחת הבוקר החפוזה של הלבנט ולא לישיבה נינוחה. לא לשכוח להגיע מוקדם, כי כשהחומוס נגמר, סוגרים. ויש גם שווארמה מעבר לקיר.

( 18 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • טלימא

    טלימא
    טעיםםםםם|5 17.10.16
    חומוס מצוין שמכינים במקום, עם שמן זית מופלא שהוא בפני עצמו תוספת נהדרת למנה. חשוב לטעום מהחריף שירמוכ מכין בעצמו מפלפלים שהמשפחה מגדלת! הילדות שלנו הכי אוהבות את מנת השווארמה שמגיעה עם ארבעה סוגי סלטים ואת סלט הירקות הקצוץ.
  • avron

    avron
    אל שייך לא מושך|3 11.12.15
    החומוס חומוס ותו לא. שום ערך מוסף. השוארמה סבירה וגם מונפקת בנדיבות. סביר לגיחה מקרית או חד פעמית.
  • goodlife

    goodlife
    היה בסדר|3 10.12.15
    החומוס בסדר גמור אבל לא שונה בהרבה ממקומות רבים ואחרים. השרות לא משהו, אפילו מפוזר וצריך להזכיר להם להביא סכום, מנות וכו'...מחירים סבירים והקרבה למרכז מצוינת.
  • ozzo

    ozzo
    דווקא החומוס לא להיט.|4 14.08.14
    השאוורמה היתה מעולה. יחסית זול ו שירות אדיב.
  • gasaf

    gasaf
    שומר על מצוינות לאורך שנים|5 14.10.13
    השבוע הייתי בנצרת בעניני עבודה. בדרך אל האוטו, ברחוב הראשי, נתקלו עיני בשלט "חומוס אל שייך", ברחוב מקביל, כמה מטרים מרחוב פאולוס. "אל שייך"?, חשבתי. הייתי כאן לפני 10 שנים והיה נהדר, מעניין מה השתנה.. האמת?, הוא רק השביח עם השנים. גם החומוס נפלא וגם המשאושה. עדיין נמצא אי שם בטופ של החומוסיות בארץ. בפעם הבאה נבדוק מה שלום עימאד..:)
  • nadavbloch

    nadavbloch
    חומוס טעים זול|5 15.05.13
    אוקטובר 2011 - חומוס טעים (חומוס ומסבחה), ניתן גם לשלב עם מנת שווארמה. מסעדה שעל פי גודלה ומה שנוכחנו כשאכלנו בה היא משרתת בעיקר את בני העיר ולא תיירים. יחס נעים של בעל המקום. דצמבר 2012 - אכלנו שוב, 6 אנשים ב 150 ש"ח ושבענו (כולל צלחת מרכזית עם שווארמה). מאי 2013 אכלנו שוב חומוסים שווארמה, ממליץ מאד על הסלט הקצוץ, מתקתק עם נענע טעם מדהים וצ'יפסים מתפוחי אדמה טריים חתוכים במקום.
  • שירליבבלי

    שירליבבלי
    וזה מאחת שלא משתגעת על חומוס|5 07.04.10
    אף פעם לא הבנתי השיגעון הלאומי, שלא לומר הגברי, אחרי חומוס, אבל הפעם נשברתי.ז ה ל א ח ו מ ו ס. זה שיר
  • talushle

    talushle
    מעולה!!!|5 29.08.08
    פשוט נפלא. חומוס נמס, שמן זית איכותי יצוק עליו, פיתות מיוחדות, חוויה!
  • גנשה

    גנשה
    נפלא|5 24.02.08
    מגרה את בלוטות הטעם, מחליק בגרון, יושב נעים בבטן, משמח את הלב
  • משהמלצרחולון

    משהמלצרחולון
    יא ווארדי|5 24.02.08
    החומוס הכי קרוב אליי (חולון)ששוה משהו זאת אומרת, הוא כמובן אבו חסן ביפו. הגדול מכולם, לא רק ביפו, בכלל. אבל אפילו אני לא יכולתי שלא לשים לב מה אני אוכל. חומוס א-שייח הוא חומוס מדהים. לא פחות. אולי יותר.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד
מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד
עוד מסעדות