1 הגדל תמונה
חומוס סעיד. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
חומוס סעיד. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
חומוס סעיד. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
חומוס סעיד. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
חומוס סעיד. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
חומוס סעיד. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
חומוס סעיד בעכו
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
חומוס סעיד בעכו
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
סעיד
הועלה על ידי pumi
10 הגדל תמונה
חומוסיית סעיד הידועה
הועלה על ידי pumi
 

חומוס סעיד - החומוס של עכו

בלב השוק העתיק נמצא החומוס המפורסם ביותר בעכו ואחד המפורסמים והטובים בארץ. כמו כל חומוסייה אמיתית המכבדת את עצמה, המקום פתוח משעות הבוקר המוקדמות ועד הצהריים, אז נגמר החומוס. תמיד משתרך תור ארוך של סוחרים מהשוק, קונים ומבקרים מזדמנים שמכורים למנת החומוס, המשאוושה, או המחלוטה, הגירסה הגלילית לפול. סעיד מנהל את העניינים ביד רמה ונע כאחוז תזזית בין הסירים לסועדים, לוודא שהכל בסדר. מוסד. את הפיתות אופה המאפייה הביתית של המקום, רמז עבה לביקוש המחסרר ובאם נתעלם רגע מעניני נאמנות שבטית, מדובר בחומוס לא פחות מזה של אבו חסן היפואי אם לא למעלה מזה. ויותר לא נוסיף. פול אלוהי.

( 42 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • goodlife

    goodlife
    חומוסיה רגילה לא פתוח בשבת|3 05.06.16
    שימו לב כל המטיילים - לא פתוח בשבת. הרבה מתכזבים...וחוצמזה חומוסיה רגילה ותו לא. חומוס סביר, שרות יעיל, מקום דחוס, פיתות לא טריות (חוממו לבקשתנו) חמוצים חתוכים בגסות חסרת ייחוד. המיזוג לא מתגבר על החום והלחות. בקיצור לא משהו. בגלל השם התאכזבנו..המחיר אכן נמוך.
  • amosha

    amosha
    חומוס זה עניין של טעם|4 24.02.16
    נראה שלכל אחד בארצנו הקטנטונת יש את החומוס העילאי המקורי שבשבילו הוא מוכן לנסוע עד קצות הארץ. אצל רבים חומוס סעיד הוא בדיוק זה. לא אצלי. החומוס אכן משובח והמשוואשה מצויינת ממש אבל לטעמי יש טובים מהם, אפילו בעכו. זה ממש לא אומר שחומוס סעיד לא מצויין. הוא פשוט לא החומוס (ב"הא" הידיעה) מבחינתי.
  • shamirt

    shamirt
    חומוס בסיסי וטוב|4 31.08.15
    אבל לא מצדיק את ההמתנה בתור
  • שאול

    שאול
    יופי של חומס|4 09.02.15
    חומוס טרי טרי, שאין בו יותר מדי התחכמויות מרגיש מאוד בסיסי וטעים. אני אהבתי, הילדים שלי פחות
  • barneao

    barneao
    נעים וטעים|4 18.12.14
    מקום ותיק מאד עם חומוס טוב.
  • dafnag

    dafnag
    טעים, יחס לבבי ונעים|4 07.11.14
    חומוס בסדר (הציפיות היו הרבה יותר גבוהות).
  • hilu23567

    hilu23567
    חומוס עם לב זהב|5 05.05.14
    אין ספק שבמקרה של סעיד, אוכל עושים באהבה. עם כמות מעשי החסד של הבעלים למקומיים הנזקקים - שם לא פלא למראית התור המשתרך, השפע המוגש לשולחן, ה"ריפיל" (שמתאפשר למי שרעב - כן, כן אם ממש רעבים. מלבד בטעם והמקצועיות - הפשטות הכי יפה היא האותנטיות.
  • spery

    spery
    מדהים זה לא|3 17.09.12
    אחרי שנים של המתנה הגיע הרגע ובאתי לטעום את החומוס המפורסם... צר היה לי לגלות שהטעם הוא רק סטנדרטי ואין במנה שום דבר שמצדיק נסיעה מרחוק או הגעה במיוחד. המתחרה מיפו נשאר המנצח לעת עתה.
  • talushle

    talushle
    נחמד|4 01.07.12
    פעם היה טעים יותר. לא נכנס לעשרת הטובים בארץ.
  • אוהביהעיר

    אוהביהעיר
    על מה המהומה|2 21.08.11
    על, לא מאומה אולי פרט למחיר הזול מאד!!!). חומוס שטעמו פחות מסביר ואפילו מאכזב. חמצמץ וטובע (הוולאי והיה רק שוחה) בשמן. המקום מלא ולדעתנו ללא הצדקה. אומנם בעניין של טעם לא מתווכחים ולשם החלטנו: לא חוזרים.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד


החוויה הבדואית הגליליתהחוויה הבדואית הגלילית מומלץ מפה8.4יש מקומות שבהם האירוח הביתי נוטה להיות קצת מלחיץ, אבל כאן עוזבים את האורחים לנפשם, ורק אם רוצים, וזה כדאי מאוד, זיאד סוואעד, מומחה לעשבי בר, לצמחי מרפא ולתרבות הבדואית, מצטרף לארוחה ומספר סיפורים מרתקים על תרבות העדה הבדואית, וזו הגלילית בפרט. בקיץ מפשילים את יריעות האוהל הבדואי המסוגנן ומאפשרים לרוח הנעימה להיכנס, בחורף האוהל מוסק וחמים, ובכל עונה מוזמנים האורחים להשתרע על הכריות וגם להישאר לישון. עד 40 איש יכולים ללון כאן ביחד. זאדה, אשתו של זיאד, מכינה טס גדול של פתיחים המבוססים על צמחים, עשבי מאכל מקומיים והרבה בורגול; תבשילים של עכוב, עולש ושומר בר; שורבטה - מעדן כפרי מבורגול ועגבניות טריות; מנזלה טעימה, ועוד סלטים טריים. במרכז המגש המנה העיקרית, מסחאן - נתחי כבש, אורז וירקות על פיתה גדולה, או מחמ'ר. בניגוד למקומות אחרים בהם מקפיאים את העשבים החורפיים, זיאד וזאדה משתמשים בהם רק בעונתם ולכן בחורף מקבלים בנוסף על התפאורה הגלילית הירוקה מבחר גדול ומגוון יותר של תבשילים. שעתם הגדולה של העשבים המלוקטים היא ינואר עד אפריל, אז שווה לתזמן את הביקור בהתאם. גם צמחוניםקרא עוד
עוד מסעדות