מסעדת עזבה

במסעדה של חביב ומינרווה דאוד המטבח הערבי הגלילי מגיע לשיאו לא רק במנות המשלבות את עשבי הבר החורפיים, אלא גם במנות המופיעות דרך קבע בתפריט לאורך כל השנה. בשר חצילים בהיר ומוצק שנקלה על אש פתוחה ומוגש מעוך קלות עם שמן זית משובח; מג'דרה גלילית שחומה מבורגול; ותבשיל קר של אורז לבן, במיה ועגבניות טריות. הסינייֶה, שבמסעדות רבות מצליחים לייבש לגמרי, מגיעה עסיסית ונוטפת שומן ומיצים של טחינה ועגבניות, והחַשְוָוה, תלולית ענקית של אורז ושקדים מבושמת בקינמון עם בשר כבש טחון ועגל, היא מהטובות שטעמנו. נסו גם את כיסוני השיש-ברק הנהדרים, מלאים בבשר עסיסי ושוחים ברוטב לבן ובצל חמצמץ, או את מנת הבשר עם הפריקי והצימוקים. הנועזים יזמינו לבן-אימו - בשר בקר ברוטב לבן בתוספת אורז ואיטריות ובצל. אוכל ערבי נהדר.

רוצים לקרוא עוד על עזבה? חיליק גורפינקל מראיין את חביב דאוד

( 121 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • לילוש1

    לילוש1
    אוכל ביתי מעולה|5 19.12.16
    המסעדה המזרחית הטובה ביותר שאכלתי בה, האוכל נעשה באהבה כל מנה מיוחדת וטעימה, המקום פשוט לא מהודר ובאוירה ביתית מקומית
  • aviv_shaul

    aviv_shaul
    עדין וטעים|5 20.10.16
    באנו עם חשש מסוים, לאור דיווחים על רמה לא אחידה. למרות זאת, זכינו לחוויה מצוינת. לא היינו מאוד רעבים, אז הזמנו רק מרק פריקה שהיה חביב ולאחר מכן קציצות ברוטב וממולאים שהכילו עלי גפן וקישואים קטנים. הכל טעים מאוד, פשוט ועדין. הקציצות טוגנו על המקום ובושלו קלות ברוטב. לקינוח הזמנו עוגת סולת. "הוזהרנו" מראש כי מדובר ב 10 דקות הכנה, כי ההוגה נאפית במקום. למעשה זה היה מעין קרם ברולה אפוי עשוי מסולת עם מעט קוקוס וסוכר. לסיכום, אוכל פשוט ומבוצע היטב. לא מאוד זול - 70 ש"ח למנות עיקריות, אם כי הן מאוד גדולות
  • kost

    kost
    טעים!|5 14.05.16
    אכלנו בעזבה שלשום. סלט טרי טעים ביותר. חציל בטחינה עכוב וכרובית טעימים. לובן באימו מדהים - גולת הכותרת של הארוחה!! קבב סינייה מעולה!!. שירות יעיל ואדיב. נחזור שוב בודאות.
  • syoffe

    syoffe
    במילה אחת - אכזבה|1 14.04.16
    היתי פעמיים בהזדמנויות שונות. בפעם הראשונה היינו זוג וחוץ ממנה אחת מאכזבת החוויה היתה סבירה. הפעם השניה היתה ממש מאכזבת (היינו כמה אנשים שמכירים את המקום ואכלו שם מספר פעמים) כולם היו תמימי דעים שהמקום לא שומר על רמה.)-: אם אתם כבר מגיעים אל ראמה... לכו אל שראביכ....
  • einat_3

    einat_3
    אוכל בייתי לעילא|5 07.04.16
    לאחר טיול בהר הילל, עצרנו בדרך חזרה במסעדת עזבה. הזמנו מספר מנות ראשונות ומנה של סינייה בטחינה. כל המנות היו מעולות, וניכר בהן הבישול הבייתי. השירות והיחס האישי של בעל הבית הוסיפו לחווית הביקור במסעדה. אין ספק שהמסעדה ראוייה לדירוג הגבוה שניתן לה ע''י אתר מפה.
  • אודיגבי

    אודיגבי
    חוזרים שוב ושוב|5 03.02.16
    כשאנחנו מזדמנים לגליל, בד"כ אנחנו מגיעים למסעדה המשפחתית "עזבה", ונהנים גם מהאוכל הטעים: סלטים טובים, סינייה מעולה, ועוד. כמו כן אנחנו נהנים לא פחות גם מהמארחים - חביב ואשתו. מומלץ בחום!
  • shlomo75

    shlomo75
    ביקור חוזר - שוב אכזבה|3 06.10.15
    לא ברור מהיכן נובעות כל התשבחות והציון של המסעדה.בביקור חוזר שערכנו - קבוצת מטיילים גדולה, שוב התאכזבנו. השירות - איטי להחריד, האסתטיקה - נוראית (מפות ניר, לכלוך, לא "כיף". תחושה שעושים לך טובה עד שמביאים את התפריטים והמנות. האוכל - בינוני, חלק היה טוב מאד, חלק ככה-ככה וחלק - נשאר בצלחת. התפריט כמעט ולא השתנה בשנים האחרונות. קינוחים - מבחר אפסי. בקיצור - לא נחזור...
  • limi

    limi
    טוב לגדולים, לא לילדים|3 04.10.15
    היינו בצפון והמליצו לנו אז באנו. השירות איטי איטי. וזה עוד שהמסעדה היתה די ריקה. האוכל לפחות טוב פלוס למבוגרים. לילדים - אין מה לאכול :( חבל. וגם לא זול.
  • yoavbp

    yoavbp
    שונה וזהו זה |3 02.10.15
    על טעם וריח -אין מה להתווכח אבל קשה לנו להצטרף לשלל התשבחות. מדובר במטבח ערבי גלילי ולא מסעדה מזרחית -כך שמבחינת מנות שיש להציע לילדים המקום מאד מוגבל. אכלנו סינייה ושישברק ..היה טעים בסה"כ , לא משהו ליפול ממנו, לא יוצא מן הכלל, לא מקום שנעשה מאמץ לחזור אליו. היינו , אכלנו , נחמד -נמשיך הלאה.
  • Jess456

    Jess456
    מושלם10|5 28.09.15
    פשוט טוב ברמה גבוהה
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד
מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד