מסעדת ליאון ויוז'י

 

מסעדת ליאון ויוז'י - רומני של פעם

ליאון המייסד אמנם כבר הלך לעולם שכולו אנטרקוטים מופלאים, אבל יוז'י עוד כאן וגם אפי בנו של ליאון. יוז'י עומד על הבלטה הקבועה שלו ליד החור בקיר בו תקוע הגריל וממשיך להצחיק את הלקוחות. בין בדיחה לחידוד הוא משחרר מהגריל את כל הפינוקים שעושים את המסעדה הרומנית שלו לטובה עדיין, גם אחרי ארבעים שנות קבב. חוץ מקבב רומני אפשר לקבל כאן מהגריל גם סטייק אנטרקוט כהלכתו, חלקי פנים כמו חוט שדרה, ושקדי עגל ועוד.
ויש גם דג ספניול למנה ראשונה, או רגל קרושה וכבד קצוץ וצ'ורבה ואיזו תחושה נעימה של טעם של פעם.

( 13 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • shamirt

    shamirt
    הזכרון של קבב עסיסי |1 08.08.13
    הזכרון שיש לי מסעדת מישו ביפו גרם לי לשבת. השולחן היה דביק, גם התפריטים. אבל התפריט נראה רומני לחלוטין ולמקום בכל זאת יש משהו מהקסם הישן של מסעדת פועלים עם אוכל בסיסי אך טעים. האיקרה ... אך איזו נפילה. לסלטי צבר יש איקרה טובה יותר. מיקס גריל היה עם כבד וכלייה מיובשים, מוח, שדרה ושקדים בינונים מינוס, האנטריקוט היה על הפנים והקבב הרומני ... היה פשוט מגעיל!!! מה שכן השירות מעולה(למי שבא לאכול שירות המקום מומלץ). אני חייב חוויה מתקנת אצל מישו ודחוף. 7 שתייה, איקרה, סלט וחמוצים, מיקס גריל קטן, אנטריקוט ומנה קבב = 235 ש"ח. זול אבל לא שווה את הכסף.
  • leffetripel

    leffetripel
    שירות וסלטים טובים, בשר בינוני|3 20.11.10
    המסעדה היתה חצי מלאה אבל עדיין השירות היה מהיר וטוב. סלט ירקות, סלט חצילים וסלק סלק מעולים, חמוצים בסדר. ציפס במעלית ומוזיקת 80's ברקע משלימים את הרטרו. אבל איכות הבשרים היתה בינונית, טעמנו קבב, פטרוצ'יאן ופילה לבן, היו טעמי לוואי מורגשים, הבשר היה יבש וגם הררי השום לא עזרו. אוכל רומני בינוני - לא מקבלים כרטיס אשראי.
  • נירית1

    נירית1
    אוכל רומני בסיסי מצוין|5 31.03.10
    אוכל רומני טוב במחיר שפוי - איקרה ביתית טובה, מרק צ'ורבה מעולה, קבב נימוח בפה, שקדים עשויים כהלכה ואפילו סטייק עוף וצ'יפס מצוינים לילדים. המקום עצמו מיושן ולא מושך, אך השירות לבבי ואדיב. בהחלט שווה לחזור ולבקר, בייחוד למי שמתגעגע לאוכל הרומני.
  • barlev

    barlev
    אוכל רומני לנוסטלגים|3 13.10.09
    מראה המסעדה הקטנה מחזיר מיד לשנות ה-60. המקום פשוט אך לא מטופח וחבל. התפריט העטוף בנילון שמנוני ממש הרתיע אותי. האוכל: כבד קצוץ וחציל על האש הזכירו את מטעמיה של אמי אך היו לא יותר מבסדר. הקבבים טובים והגריל המעורב מרובה טעמים אך לא מלהיב. המחירים סבירים מאד. סך הכול: לנוסטלגים לאוכל רומני.
  • yossik

    yossik
    נחמד - לא יותר|4 13.07.08
    המקום עצמו לא מהמושכים ביותר, אבל זה כנראה חלק מהקסם שלו. היחס נפלא וידידותי, אבל האוכל פשוט לא משהו. בסדר. לא יותר. אם אתם בסביבה - אפשר לאכול, אבל לא הייתי נוסע במיוחד.
  • מרקעוף

    מרקעוף
    עליות וירידות יש בחיפה|3 22.07.07
    כבד קצוץ 9 חמוצים 6 אנטרקוט 6 פילה לבן 9 צ''יפס 8 מזגן 6 שירות 9
  • dembinsky

    dembinsky
    טעים, אינטימי, זול ומיוחד|5 23.06.07
    מקום קטן ונחמד עם אוכל טעים שהוא גם רומני במקרה זה (כבד קצוץ, חצילים, לביבות תפוחי אדמה וכבד עוף, אנטריקוט, חמוצים ועוד...). הגענו אחרי מוזיאון המדע הנפלא והחוויה הושלמה עם האוכל הפשוט והטעים. שווה ביותר
  • זיסמןרוזן

    זיסמןרוזן
    רומנייה אמיתית|5 18.02.07
    אצל ליאון ויוז''י מקבלים אוכל רומני אמיתי נטול פוזות. קבב רומני מצויין, סטייק לבן מעולה, איברים פנימיים על האש יוצאים מין הכלל. אין הרבה מקומות שבהם עדיין נותנים כבוד לבשר. ( גם לסועד )
  • yanivli

    yanivli
    פנינה קטנה בלב הדר|5 02.05.06
    חבר רומני שלנו מזמין אותנו למסעדה הנהדרת הזו כל שנה וכל ארוחה אנחנו מתלהבים ממנה מחדש כאילו היינו בה בפעם הראשונה. הסוד שלה הוא הלב של בעלי המקום. האוכל פשוט ומעולה: מעלה ריר כל פעם שניזכרים בו. הפשטות הצניעות של האוכל היא מעלתו (ואני אחד שאוהב מנות גורמה...). המנות גדולות ומכל הלב. מחירים נמוכים באופן יחסי לאיכות האוכל. הבעיה היחידה היא האין-עיצוב, אבל זה קשור לעממיות והצניעות . אני ממליץ לכל אוהבי הסטייקים, והמנות הרומניות הראשונות המסורתיות לקפוץ למסעדה הקטנה והמזמינה הזו . לדעתי היא המסעדה הרומנית הטובה ביותר בחיפה ובצפון
  • yanivlev

    yanivlev
    לא משהו|2 10.12.05
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת מעיין הבירהמסעדת מעיין הבירה מומלץ מפה9.1בית מרזח ישן בעיר התחתית, ליד השוק הטורקי. אזור של פועלים, דייגים, סוורים ומלחים, וגם סתם אנשים - כולם מעריצים גדולים של הבירה הצוננת והנפלאה שנמזגת פה במומחיות. לברז הגולדסטאר הוותיק והמפורסם היתוספו במרוצת הזמן גם ברזים של הייניקן, טובורג וקרלסברג, לצד גינס, וולווט, לף ובירות צ'כיות מרירות כהות ובהירות. המלצריות הצעירות יעילות ונחמדות, הקהל צבעוני וקולני, ובזכות השחקנית הראשית - הבירה המקציפה - תמיד שמח ועליז פה. לצד הבירה, מוגש כאן אוכל שמלווה אותה בצורה מושלמת: כבד קצוץ, טוגנים עבים וזהובים שנחתכים ביד, הרינג כבוש, קרעפלך שמנמנים מטוגנים בשפע בצל, מלפפונים כרסתניים כבושים למחצה וכמובן מעושני הבית המפורסמים - קוסטיצה שמנה, שוק אווז, ופסטרמה מעושנת של בשר לבן או בקר עם חזרת חריפה. מעיין הבירה אולי לא מה שהיה פעם, אבל גם ככה, בגירסתו המורחבת והמשופצת ותחת ניהולו של ראובן, בנו של נחום המייסד, כשהדברים קצת יותר ממוסחרים וקצת פחות אותנטיים, אין עוד אף מקום כמוהו בישראל.קרא עוד


מסעדת סינטה ברמסעדת סינטה בר מומלץ מפה8.9מסעדת סינטה בר היא ביסטרו-בר עירוני, המגיש דגים, פירות ים ובשר, ונחשבת לאחת המסעדות הפופולאריות ביותר בחיפה. על המטבח בשדרות מוריה מנצח השף רם לסרי, אשר דואג להגיש לאורחיו מנות בשרים באיכות גבוהה הכוללות שילובים מיוחדים. מלבד הביפבורגרים המפורסמים (200 גרם או 400 גרם), אנטריקוט וסינטות (כמתחייב משמו של המקום), תוכלו למצוא כאן גם קציצה מבשר עגל עם גבינת בושה, חזה אווז וריבת בצל, סטייק טרטר ופסטות בעבודת יד שנעשות במקום. בנוסף, תוכלו ליהנות כאן גם ממנות דגים טובות כמו טורטליני שרימפס, צלחת ים (שרימפס, קלמרי סגול, מולים, סרטנים כחולים המוגשים עם ניוקי וציר ים), לברק שלם אפוי בתנור אבן, ומנות דגים ופירות ים טעימות. בסמוך למסעדה נמצא סניף ה'אקספרס' בו תוכלו למצוא את הביפבורגרים המפורסמים לצד כריכים מקוריים ומנות שלא ניתן למצוא בתפריט המסעדה. בנוסף, תוכלו להנות במסעדות נוספות של קבוצת סינטה בר בסניף האקספרס (הכשר) בקרית אתא ובששון בר ברחוב אחוזה.קרא עוד
עוד מסעדות