מטבח פלסטיני אמיתי ושמח

בשוק של ואדי ניסנאס אפשר להתנתק משאון העיר. את ריח הפיח מחליף ריח טוב של הכביסה התלויה במרפסות, קפה קלוי, ובסתיו ריח חריף של גויאבות. דוכנים של חצילי בּלאדי, עלי מלוחיה, תאנים וענבי סולטנינה מקיפים את המסעדה הזעירה של נדימה האימהית, שמכינה תבשילים ערביים אותנטיים מהירקות הטריים שמציע השוק. מקבלים צלחת של ירקות חתוכים, ויש גם חומוס ולבנה חלקה וטובה, אבל העניין האמיתי הוא שורת הסירים שמתחבאים במטבח הקטנטן. נדימה תמיד שמחה לספר מה יש היום, זה יכול להיות מג'דרה בּלאדי מגרגרי בורגול שחומים, סלט חם של עולש, עלי מלוחיה חלוטים קלות עם לימון ושום, או תבשיל של חצילים קטנים (כבושים בדרך כלל) מבושלים ברוטב עגבניות, שמשמש גם את תרמילי הבמיה המוארכים. טעים להפליא ובמחירים מגוחכים. לימונדה מרעננת עם מי ורדים עולה רק שלושה שקלים.


מקום זה מופיע בכתבה הבאה.
בסוף פברואר 2016, הלכה נדימה סביתי לעולמה והיא בת 80. עוד לא ידוע מה יעלה בגורלו של המקום שלה.

( 17 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • dalitdo

    dalitdo
    לא מלהיב|1 15.10.17
    הגענו במקרה תוך שיטוט בשוק. מקום קטן ופשוט. הזמנו ירקות ממולאים, החציל היה מריר ועלי הגפן לא היו טעימים.. אולי נדימה ז"ל ידעה לבשל, אבל לצערנו כיום זה מאכזב. נשארנו רעבים והלכנו לאכול פלאפל...
  • zcr

    zcr
    שומר נפשו ירחק!|1 11.07.13
    עברנו בוארדי ניסנס, ראינו מדבקה של "מומלץ מפה" וחשבנו לתומנו שאנחנו הולכים לאכול ארוחה ערבית אותנטית. לשולחן הוגשה במיה מקולקלת (!) וחומוס קר עם טעם לוואי חזק וגרגרים קשים שלא בושלו מספיק. בקיצור - לא להתקרב.
  • ספיבק

    ספיבק
    חבל על הזמן|1 07.10.11
    היגענו למסעדה לאחר המלצת האתר . מקום מלוכלך מאוד,במקום ישנם כמה שולחנות שבמטבח צבאי בשדה יותר נקי ונעים לשבת. אוכל על הפנים הוגש קר ויבש .ממולאים אמורים להיות עם בשר אבל חוץ מאורז לא היה כלום . בקיצר חבל על הזמן שלכם .יש מסעדות פועלים יותר נחמדות וזולות.פשוט גועל נפש.
  • yoavbp

    yoavbp
    הטוב שבפשטות|4 25.08.11
    כמה כיף ונעים לשבת במסעדונת של נדימה בואדי ניסנאס, לשמוע סיפורים ממנה, לאכול מהמאכלים שלה. אני והילדים נהנינו מאורז עם בשר וצנובר, אח"כ הוספתי גם צלחת של עלי גפן מצוינים. חברים אכלו חומוס עם בשר. הכל טעים, המחיר זול. כל כך פשוט, וכל כך טעים.
  • יעלטובה

    יעלטובה
    החומוס,תרשו לי לצטט:|5 25.04.10
    "מה לא אכלו - לוקלוקו "... התישבנו שם בשעות הבוקר המאוחרות לאחר שיטוט רגלי בכל האיזור - המקום הוא יותר דוכן מאשר מסעדה וההרגשה היא כאילו אתה במרכז העניינים. החומוס-פול היה מעולה !! בין הטובים שאכלנו !!לקחנו גם צלחת מבושלים: המג'דרה היתה טעימה מאוד, כנ"ל השעועית הירוקה, זו פעם ראשונה שטעמנו תבשיל חוביזה ותבשיל עולש - לא ערב לחיכנו ( עניין של טעם או של בישול, לא יודעת לומר) כולל בקבוק בירה שחורה, פיתות וצלחת ירקות טריים בטעם אמיתי של פעם וקפה שחור לקינוח שילמנו 70 ש"ח. היה שווה כל שקל.
  • aridali

    aridali
    חביב|3 10.01.10
    מסעדת שוק ערבית אמיתית. המחירים זולים למדי. האוכל ביתי וטרי, טעים אבל לא מלהיב(אכלנו אורז עם בשר, במיה, ממולאים, חומוס, עולש וחוביזה, שזה רוב ההיצע במסעדה). אופציה נחמדה אם אתם בסביבה, לא לבוא במיוחד. --- תיקון 2010 - המחירים כבר לא זולים.
  • רוקסנה

    רוקסנה
    החומוס....|5 18.02.06
    החומוס הכי טעים שטעמנו בחיינו!!
  • לוטרה

    לוטרה
    איך נאמר..לא משו|2 07.01.06
    הגענו בעקבות ההמלצות, החומוס סביר התבשילים הגיעו קרים ולא ממש טעימים..אכזבה.
  • תחיה3

    תחיה3
    אוכל פלסטיני|5 07.12.05
    בעיקר תבשילי ירקות שונים. ממולאים מצויניםץ
  • eshedalon

    eshedalon
    אוכל ביתי ,טעים והמקום נקי|4 07.12.05
    מקום נחמד ונקי באמצע השוק, ממולאים טעימים, מירקות בלאדי.חומס טעים ולימונדה מצוינת(רק חבל שמוסיפים לה צבע מאכל).
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת מעיין הבירהמסעדת מעיין הבירה מומלץ מפה9.1בית מרזח ישן בעיר התחתית, ליד השוק הטורקי. אזור של פועלים, דייגים, סוורים ומלחים, וגם סתם אנשים - כולם מעריצים גדולים של הבירה הצוננת והנפלאה שנמזגת פה במומחיות. לברז הגולדסטאר הוותיק והמפורסם היתוספו במרוצת הזמן גם ברזים של הייניקן, טובורג וקרלסברג, לצד גינס, וולווט, לף ובירות צ'כיות מרירות כהות ובהירות. המלצריות הצעירות יעילות ונחמדות, הקהל צבעוני וקולני, ובזכות השחקנית הראשית - הבירה המקציפה - תמיד שמח ועליז פה. לצד הבירה, מוגש כאן אוכל שמלווה אותה בצורה מושלמת: כבד קצוץ, טוגנים עבים וזהובים שנחתכים ביד, הרינג כבוש, קרעפלך שמנמנים מטוגנים בשפע בצל, מלפפונים כרסתניים כבושים למחצה וכמובן מעושני הבית המפורסמים - קוסטיצה שמנה, שוק אווז, ופסטרמה מעושנת של בשר לבן או בקר עם חזרת חריפה. מעיין הבירה אולי לא מה שהיה פעם, אבל גם ככה, בגירסתו המורחבת והמשופצת ותחת ניהולו של ראובן, בנו של נחום המייסד, כשהדברים קצת יותר ממוסחרים וקצת פחות אותנטיים, אין עוד אף מקום כמוהו בישראל.קרא עוד
מסעדת סינטה ברמסעדת סינטה בר מומלץ מפה8.9מסעדת סינטה בר היא ביסטרו-בר עירוני, המגיש דגים, פירות ים ובשר, ונחשבת לאחת המסעדות הפופולאריות ביותר בחיפה. על המטבח בשדרות מוריה מנצח השף רם לסרי, אשר דואג להגיש לאורחיו מנות בשרים באיכות גבוהה הכוללות שילובים מיוחדים. מלבד הביפבורגרים המפורסמים (200 גרם או 400 גרם), אנטריקוט וסינטות (כמתחייב משמו של המקום), תוכלו למצוא כאן גם קציצה מבשר עגל עם גבינת בושה, חזה אווז וריבת בצל, סטייק טרטר ופסטות בעבודת יד שנעשות במקום. בנוסף, תוכלו ליהנות כאן גם ממנות דגים טובות כמו טורטליני שרימפס, צלחת ים (שרימפס, קלמרי סגול, מולים, סרטנים כחולים המוגשים עם ניוקי וציר ים), לברק שלם אפוי בתנור אבן, ומנות דגים ופירות ים טעימות. בסמוך למסעדה נמצא סניף ה'אקספרס' בו תוכלו למצוא את הביפבורגרים המפורסמים לצד כריכים מקוריים ומנות שלא ניתן למצוא בתפריט המסעדה. בנוסף, תוכלו להנות במסעדות נוספות של קבוצת סינטה בר בסניף האקספרס (הכשר) בקרית אתא ובששון בר ברחוב אחוזה.קרא עוד


חומוס אבו מרון חיפהחומוס אבו מרון חיפה מומלץ מפה8.8כשמדברים על מעצמות חומוס, כולם זוכרים את עכו, ירושלים, נצרת ויפו ונוטים לשכוח שגם לחיפה יש מה להגיד בנושא. וזה חבל. מבין החומוסיות החיפאיות הנהדרות, הטובה ביותר לטעמנו היא אבו מרון. מרון, בנו של עוקלי ,המייסד שעדיין מגיע לכאן לפנות בוקר ומבשל את החומוס כבר 20 שנה, היה טכנאי צלחות לווין בארצות הברית אבל חזר והוא ממשיך את המסורת. וכשאוכלים את החומוס העדין שלו, מבינים למה חומוס הוא אוכל של בוקר, קליל, מתיישב בבטן בעדינות, כזה שמאפשר להמשיך אחריו את היום בלי תחושת הכובד המוכרת. החומוסייה של אבו מרון היא חומוסיית פועלים אמיתית שסוחרים מהשכונה, מוסכניקים ואורחים מזדמנים פותחים בה את הבוקר. בחוץ חנויות קטנות של פשפשים וענתיקות המציגות את מרכולתן על המדרכה, וקולו של המואזין מן המסגד שמעל מרעיד את הצלחות על השולחנות, מבלי שמישהו מן הסועדים, ערבים כיהודים, יפסיק לרגע את הניגוב. הפול מצוין, אבל את המשאוושה, אחת הטובות ביותר שטעמנו, פשוט אסור לפספס. רכה, חלקה, עם טחינה עדינה, גרגרים קטנים וזהובים של חומוס בלאדי ושמן זית טוב.קרא עוד
עוד מסעדות