חומוס אבו אדהם כפר יאסיף

סוג: חומוס
 

אבו אדהם - חומוס עושים באהבה

כבר מוקדם מאוד בבוקר אפשר למצוא כאן חומוס חלק נפלא, עם גרגרי פול מוצקים וחמים, ומשוואשה מצוינת עם גרגרי חומוס קטנים שלמים. הכל שוחה בשמן זית טוב ומוגש עם צלחת חמוצים לפתיחת התיאבון – עגבניה, רבע בצל ומלפפונים וזיתים כבושים ביתיים. אחרי שלקחו לנו את אלוהי החומוס ממזרח ירושלים, וכמה חומוסיות מופלאות מהגדה המערבית שלא הספקנו לפתח איתן מערכת יחסים רצינית, החומוסייה הקטנה והוותיקה הזו מגישה את אחת ממנות החומוס הטובות ביותר שאנחנו מכירים. ורק לא ברור, או שאולי דווקא ברור מאד, מדוע לחומוס בסניפים התל אביביים של אבו אדהם אין אותו טעם. האיש האמיתי, ויש איש כזה, עומד כאן מאחורי הדלפק. וזה ניכר במנה הנהדרת.
מקום זה מופיע בכתבה הבאה.

( 45 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • מרקעוף

    מרקעוף
    טעים מאד|4 05.01.19
    חומוס מצוין מעט שונה מקרליבך שמבחינתי עדיין בראש הטבלה
  • hilala72

    hilala72
    חומוס ביתי וטעים מאוד|5 14.10.14
    חומוס נפלא, פלאפל נהדר ואווירה ביתית. מומלץ ביותר להגיע במיוחד אם אתם באזור עכו.
  • sssharon

    sssharon
    מגעיל...|1 01.09.14
    לפני כמה שנים הגענו בשבת בצהריים, שעת מבחן קשה, והיה נהדר. מאז המשאוושה שלהם זכתה אצלנו לכינוי "מזון האלים". בדרך לשם בשבת הזו, זכרון הטעם עימם את התפאורה הדוחה - לפחות באזור הזה של כפר יאסיף - אבל התנפץ שנייה אחרי הביס הראשון אל מול הבליל התוסס והדוחה של המשאוושה דגם 2014. בחיים לא עוד!!לא יודעת איפה האלים מבלים כעת, אבל הם בטח לא שם.
  • og78

    og78
    חומוס רע, ולא מצדיק את השם !!!|1 14.11.13
    היינו ב 2010 היה חומוס סתמי ולא טעים, לא פרסמתי ולא עשיתי עם זה כלום. נתתי צ'אנס נוסף לפני כשבועיים (נובמבר 2013) החומוס היה חומוס גרוע בעל טעם לוואי (של כאילו מקולקל) ולא טעים. היינו 3 וכולם טעמו והסכימו עמי שהחומוס בעייתי. (וכולנו אכלני חומוס מושבעים). מעולם לא השארתי חומוס בצלחת בחומוסייה, ובמקרה הנ"ל השארתי, ולא נגעתי בחומוס. המשאוושה הייתה סבירה. ביקשתי להחליף את החומוס במשאוושה טענו בפני שהחומוס טוב ואין סיבה להחליף. היחס היה מתנשא ומנוכר. שילמתי ויצאתי וראיתי שהוא מומלץ מפה- לא ראוי בכלל. כעת אני רואה שאנחנו לא היחידים שמבקרים את החומוס.
  • KingofSnow

    KingofSnow
    לא מצדיק את המוניטין|3 25.01.13
    חומוס סביר, סלט סתמי - לא יותר מזה. לא מצדיק נסיעה מיוחדת
  • נדבעדן

    נדבעדן
    החומוס כן טוב|3 07.03.12
    לאחר מס' סיבובים (בגלל העדר שילוט) מצאנו את המקום. בוקר של אמצע השבוע המקום ריק, החומוס במרקם עדין וטוב,גרגירי חומוס רכים ושמן זית חמים וטעים. כדורי הפלאפל טפלים חסרי טעם וצבע.המחיר סביר מנה חומוס גרגירים ושתיה 24 ש"ח.
  • nuritfu

    nuritfu
    נפילה קשה|1 27.01.11
    חומוס תפל, משוושה גם היא חסרת טעם, כדורי פלאפל שרופים ולא אכילים, סלט ירקות לא טרי ונבול. החמוסייה הגרועה ביותר שאכלנו בה בשנים האחרונות.
  • GADIO018

    GADIO018
    החומוס עלה לו לראש|1 29.03.10
    המקום התדרדר. היינו ארבעה ונדהמנו כמה זה היה רע. לא נחזור יבוטל מומלץ מפה לאלתר.
  • ArielK

    ArielK
    מומלץ מפה? שומר נפשו ירחק!|1 21.03.10
    כל חומוס בקופסה מהסופר עולה על המשחה התפלה בכמה רמות. היינו ארבעה רעבים מאד ואף אחד לא הצליח לאכול יותר מרבע צלחת. הקפה השחור היה ברמה של החומוס. העגבניות הזייתים והבצל היו דווקא בסדר והצילו את המצב
  • talushle

    talushle
    בין הטובים|5 04.03.10
    היינו באמצע שבוע. תענוג. חומוס במרקם עדין, שוחה בשמן זית חמים וגרגירים נימוחים. חוויה!
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
עוד מסעדות