מסעדת אלומה

בני הזוג אלפא ואילן פרי פתחו את מסעדת אלומה ב 1999 וכיום היא אחד המוסדות הקולינריים הוותיקים והאהובים בגליל. בני הזוג כבר לא כאן אבל האוכל ממשיך להיות שילוב של מנות מהמטבח הצרפתי יחד עם מנות מקומיות בהשפעה ערבית. תמצאו כאן מנות כמו חציל שרוף עם טחינה שחורה, שרימפס בשמן זית, קרפצ'יו בקר עם אפסרגוס, אנטרקוט על העצם, פילה דג אפוי ביוגורט, קוקי סאן ז'אק עם ריזוטו שחור וקינוח בשם ערבסק המורכב משלל מנות כמו כנאפה, עטייף ופרפה תמרים.

( 145 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • droreyal

    droreyal
    ארוחת חג מדהימה|5 28.12.14
    ב 25 לדצמבר, לרגל קריסטמס אכלנו במסעדת אלומה ארוחת ערב חג. האוכל שהוכן על ידי אמו של בעל המסעדה יחד עם ארז קומורובסקי היה מן קונצרט משובח, שילוב מופלא של בישול ערבי מסורתי עם חדשנות יצירתית מופלאה: מצד אחד כיסוני זעטר ועלי מרווה ירושלמית ממולאים, ומצד שני פטריות בר בציר בקר וקרפצ'יו ארטישוק. האוכל היה נהדר, מגוון, והוגש בנדיבות. בנוסף היה משהו חמקמק באוירה שיצר תחושת שמחה ואופטימיות. ביקשנו להירשם לארוחה של השנה הבאה...
  • briza

    briza
    חור בכיס וחור בקיבה|3 15.08.14
    זה לא שהמנות לא טעימות, אבל במחיר הזה יש צפייה ליותר: יותר ייחודיות, יותר רעיונות, יותר WOW כשטועמים. תוסיפו לזה את המנות הקטנות מאוד על פי רוב. יצאנו מאוכזבים משהו, אולי בגלל ציפיות גבוהות, עם חור עמוק בכיס ודי רעבים...
  • rudolph

    rudolph
    נהנינו|5 01.11.13
    הראשונות הלא-יומרניות הפתיעו - ירקות צלויים שיקבלו תשומת לב מיוחדת, וסלט מעלים טריים מאוד שתובלו, באומץ, רק במעט שמן, לימון ומלח במקום ויניגרט. עיקריות - ניוקי ונתח קצבים - מצוינות, וקינוח (כל מיני פישקוצים קטנים עם שוקולד) כיף. הסביבה הקרובה - שכונה צדדית של תרשיחא - חסרת קסם, אבל העיצוב בפנים נעים ומזמין.
  • limi

    limi
    טעים מאד|5 04.11.12
    פעם ראשונה במקום. היה די ריק בשבת בערב (לא מוצדק). שילוב של מטבח צרפתי ומרכיבים מהמטבח הערבי. מאד מומלץ. אפילו המוזיקה טובה.
  • allufim

    allufim
    נחמד. יחסית לצפון אופציה טובה.|4 16.08.12
    מתפארת העבר נותר רק חינו של המקום עצמו. הגורמה נדד לאלומה בכפר ואנחנו נותרנו עם שירות איטי להדהים, מבחר כוסות יין אדום מצומצם מאד ומנות שהיו חביבות אך לא מרגשות. קינוח ההדרים היה סיומת נעימה. לא שווה נסיעה במיוחד אבל שווה אם אתם מפרגנים ארוחה יותר יקרה וטובה באזור.
  • yanivli

    yanivli
    האם החך שלנו השתנה?|5 21.07.12
    התארחנו במסעדה המעולה הזו פעמים רבות. מסעדת גורמה טובה לחיך, לעיניים ולאוזן (מוזיקה טובה). הפעם היינו ארבעה. פטה כבד מחבת שרימפס היו מעולים. השינוי היה במנות העיקריות. מחבת השרימפס והפסטה השחורה היו טעימים אך לא היו "סימפוניה".סטייק סינטה הזכירו את הייחודיות של השף ופילה העגל - מעולה. שרות מקצועי ויעיל שילמנו ארבעתנו (כולל קינוח וכוסית קברנה לימונדה וסודה) 460 שקל בלבד. נחזור. ועוד איך!
  • liorakd

    liorakd
    טובה ביחס למסעדות באיזור|4 31.08.11
    אבל לא טובה מספיק ביחס לרמת המחירים הגבוהה. מאוד נעים, השירות מצויין, והמנות אמנם טעימות ומוקפדות אבל במחירים האלו ציפיתי לקצת יותר.
  • משה דרור

    משה דרור
    במרכז הארץ ספק אם הייתה נחשבת|3 27.08.11
    המנות הראשונות היו בסדר אך חסרות ייחוד. הטורטליני במילוי בשר שוק היה צמיג והבשר סיבי. הסטייק שביקשתי נא (Blue) הגיע Medium rare. מנת הקינוח "ערבסקה" בה מתפאר המקום הנה אסופה של קינוחים שונים שלא בהכרח מתחברים שחלקם טובים יותר וחלקם פחות. השירות - על אף מאמציו, עושה טעויות של מתחילים. דירוג מוגזם בעליל.
  • jacobmali

    jacobmali
    לא מדהים|3 04.06.11
    קראנו ושמענו ממספר אנשים שנהנו במסעדה, אבל לנו נראתה התמורה לא מתאימה למחיר ולשמועה. אכלנו מנת דג ומנת שרימפס. שתיהן היו בינוניות להחריד. התחושה היא של Want to be but can't deliver
  • shechtery

    shechtery
    פנינה|5 30.04.11
    איזה הפתעה! למצוא מסעדה צרפתית טובה בתרשיחא. אנחנו חובבי מטבח צרפתי ומאוד התרשמנו מה"נגיעות" הגליליות שנכנסו אליו במטבח של אלומה. אל תוותרו על הערבסקה לקינוח. המחיר, אגב, כמו במסעדות הטובות במרכז.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת גלי רוח - נימר נימרמסעדת גלי רוח - נימר נימר מומלץ מפה8.8סמיחה ונימר נימר מתגוררים ביישוב הדרוזי ח'ורפיש לרגלי הר זבול. על ההר, בין עצי האלון והזית, נמצאים בתי תפילה לבנים קטנים המוקדשים לנבי סבלאן. אין נוף מוצלח מזה להסב מולו על כריות ומזרונים עם נימר נימר, איש חכם ומשכיל, ולשוחח עימו על המורשת הדרוזית רבת הפנים, על יחסי הדרוזים ומדינת ישראל ועל גלגול נשמות. בינתיים מגישה רעייתו סמיחה ארוחה גלילית צמחונית נפלאה עם הרבה עשבי בר. צלחות גדושות של סלט טאבולה מרענן עם נענע בר חריפה; פטאיר, כיסוני בצק ממולאים בסבנח; עלי גפן דקיקים ממולאים באורז ללא בשר; מפלפלה, תבשיל חריף וקר של קישואים ובורגול, ומנות נוספות המוגשות ברוחב לב לצד פיתות דרוזיות דקות. אפשר גם לתאם ארוחה בשרית, אבל דווקא כשנותנים לעשבים ולירקות הבּלאדי לדבר, מקבלים ארוחה מרתקת. ביום יפה אפשר גם להסב בבוסתן הפרי. הארוחות מוגשות בתיאום מראש בלבד, ואפשר גם לתאם אירוח לקבוצות עד 50 איש.קרא עוד
עוד מסעדות