מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה

מומלץ מפה
9.3
 

האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל.

נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד.

אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם.

מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת בית.

בסלע הנוטרים אפשר גם לאכול וגם לישון

( 57 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • Shlomisdepaz

    Shlomisdepaz
    טעים אוטנטי ונעים|5 30.07.16
    הגענו לסוף שבוע, לצימר הביתי של יוסף. גולת הכותרת היתה ארוחת הערב מלאת המנות והטעמים. התחלנו במרק אותו היינו מוכנים לאכול בכל יום בשבוע. מרק פריקי העשוי עם עצמות כבש. טעם עדין ומשובח. מנות ראשונות היו סלטים מגוונים: חצילים בטחינה, מג׳דרה, חוביזה, כיסוני בצק עם חמציץ ועוד. למנה העיקרית הגיע תבשיל מנסף אל חתן עמוס בעוף וכבש טחון. את תה הצמחים כבר שתינו בחוץ על המרפסת מדושנים ומרוצים. ממליצים בחום.
  • מפה8884

    מפה8884
    ארוחה מדהימה באווירה ביתית|5 29.04.16
    יוסף ונג׳את הם אנשים מקסימים ואירחו אותנו כיד המלך. היינו קבוצה של שמונה אנשים. האוכל היה מצוין, טרי, מגוון. אכלנו מגוון של סלטים ומאפים, ולמנה עיקרית תבשילים צמחוניים מרגשים וטעימים כולל עכוב, במיה, וממולאים נפלאים. בנוסף חלקנו נהנה ממנה בשרית של מנסף וממולאים עם בשר. בהשוואה לכל מסעדה של אוכל ביתי מזרח תיכוני היא מקבלת ציון גבוה במיוחד בכל המובנים: הגסטרונומי והיחס האישי!
  • מרבאבישי

    מרבאבישי
    עונג צרוף|5 28.04.16
    אוכל עדין, מגוון, מפתיע ובעיקר טעים בטרוף שמוגש על מרפסת ממנה נשקף נוף יפהפה. שילוב מופלא של טעמים, נדיבות ואהבת אדם שנתן לנו את התחושה, ולו לכמה שעות, שיכול להיות פה גן עדן. מומלץ בחום!
  • michaleven

    michaleven
    חווית אירוח ביתית טובה|3 22.08.15
    זה לנו הביקור השני בביתו של יוסף. האירוח של יוסף נשאר לבבי ונעים, אבל האוכל הפעם לא היה מוצלח כבפעם הקודמת. החומוס לא היה כ"כ מוצלח, המג'דרה היתה מעט מרירה והמנסף שהוא גולת הכותרת של הארוחה היה בינוני. ממתי מכינים מנסף עם עוף?? לעומת זאת, תבשיל החוביזה שיוסף מלקט בעצמו מן השדה, סלט החצילים, סלט הירקות והירקות הכבושים היו מעולים, הלימונדה היתה משובחת והקינוחים היו טעימים מאד. הארוחה אצל יוסף היא עדיין חוויה טובה וחיובית, אם כי רמת האוכל ירדה במקצת מן הביקור הקודם שלנו (לפני כשלוש שנים).
  • Tuni888

    Tuni888
    ארוחה משובחת באווירה ביתית|5 02.03.14
    יוסף ונאג׳ת מארחים בביתם. ארוחת הערב נפתחה במרק פריקי מעולה. השולחן עמוס בסלטים משובחים וטריים. בהמשך מגיעים כיסוני בצק במילוי עשבי בר עונתיים- מעדן העשוי ברמה מאוד גבוהה. עלי הגפן דקים כסיגריות מהטעימים שאכלנו. החומוס מצוין, הפיתות יכלו להיות יותר טובות. לימונדה סחוטה מהעץ, וגולת הכותרת מנסאף עשוי ביד בוטחת- חתיכות העוף נימוחות בפה, בשר הכבש, האורז והבהראת במינון מדויק. יוסף מפנק אותנו בעארק ירדני. אין סיכוי לגמור את המנות, למרות שהזוג מאיץ בנו להשאיר צלחות ריקות. לבסוף הבת שלהם מגישה לנו קינוח- חידה. את הטחינה הגולמית מיד מזהים, אך מהו המרכיב המתוק? לקח לנו זמן לנחש. ממליצים בחום.
  • alma77

    alma77
    בישול עם נשמה|5 22.02.14
    למי שמחפש חוויה אחרת, גלילית-אוטנטית ואנינה, זה המקום. אנשים טובים, מכניסי אורחים שאוהבים וגאים לחשוף את הישראלים לתרבות היפה שלהם.
  • jacobalmagor

    jacobalmagor
    ארוחה מצויינת באוירה מיוחדת|5 14.02.14
    סעדנו השבוע במסעדת "הנוטרים" בכפר ראמה, וזכינו לחוויה ייחודית ונפלאה: בעלי המקום, יוסוף ונאג'את, מקבלים את הבאים כאורחים בביתם. היינו ארבעה סועדים, וערכו לנו שולחן בסלון, לצד האח המבוערת. בעת ההזמנה, ומספר פעמים לאחר מכן, דן אתנו יוסוף בהעדפותינו ותכנן אתנו את התפריט, שבכל זאת הצליח להפתיע במגוון העשיר והכמויות הנדיבות. המנות הראשונות, לאחר מרק פריקי מיוחד ונהדר, כללו מבחר סלטים מצמחיית האזור ואת סלט החצילים הטעים ביותר שאכלנו. המנה העיקרית היתה גרסה טעימה להפליא של מנסף והקנוח היה מעדן תאנים משובח, שהוגש עם תה צמחים או קפה, בתוספת ספורים מהווי המקום, המשפחה והמתכונים.
  • amirlev

    amirlev
    חוויה מומלצת|5 08.07.13
    הגענו בזכות ההמלצות ב"מפה" ועל כך תודה. השילוב בין הארוח הלבבי והמושקע ובין האוכל המוקפד והמיוחד העבירו לנו ערב חווייתי הרבה מעל ציפיותינו.
  • דפנהוס

    דפנהוס
    אירוח ביתי חם וטעים |4 17.05.13
    בסוף השבוע שעבר התארחנו 7 מבוגרים ו 4 ילדים בביתם של נג'את ויוסף אשר בראמה. האוכל היה מצוין. החל במרק פריקי, המשך בסלטים מצויינים (חומוס, חצילים, חובוזה ועוד מיני וכלה במנסף המצוין שלא יכולנו להפסיק ולאכול. על כל מנה קיבלנו הסבר. לקינוח אכלנו בקלאוות ושתינו תה יחד עם יוסף ואורחים נוספים בחצר הבית .
  • barlev

    barlev
    טעים אך יקר מידי|3 04.05.12
    היינו בצהרים. ששה מבוגרים וארבעה ילדים.באנו בסוף החורף כדי להינות גם מתבשילים מעשבי הבר. קבלנו מרק פריקה ומרק עדשים טעימים, חומוס ביתי,עלי גפן טובים, תבשיל חובזה, כיסונים ממולאים ומנסף - הרבה אורז עם בשר עוף. האוכל היה טעים אך לא יוצא דופן. האירוח נעים האוירה כמו ביתית. שילמנו 1100 ש"ח. יצאתי עם תחושת אכזבה.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד


מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד