פרונטו - שף דייויד פרנקל

מומלץ מפה
8.5
סוג: איטלקי
1 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת פרונטו

מסעדת פרונטו פועלת כבר למעלה מעשרים שנים. בעידן שבו עיתונאות האוכל בארץ מצטמצמת בעיקר למבזקי יח"צנות על פתיחתן של מסעדות חדשות וסגירתן של אלו שנפתחו לפני שנה, 20 שנים הן הישג מרשים. רפי אדר – קולנוען ופטרון אמיתי מן האסכולה הישנה – הוא
איש עם תשוקה אמיתית לאוכל ולמשקה, לא משנה כמה כדורי ארנג'יני או גושי פרמזן רג'יאנו עברו תחת ידיו במהלך שנות עבודה יומיומית במסעדה. פוקצ'ה טבולה בשמן זית משובח, סרדינים כבושים או בקבוק יין טוב מרגשים אותו כמו בפעם הראשונה.
איטלקית אמיתית
בשנים האחרונות הפכה פרונטו לאחת האטרקציות הקולינריות הגדולות ביותר של ישראל ואחת מטובות מסעדותיה. תחת הנהגתו של השף הצעיר דיוויד פרנקל, מציגה פרונטו טור דה פורס של אוכל עילי מוקפד ומשובח עם כמה מנות שנחרתות בזכרון לימים ארוכים. החל בגרסתו העדכנית של פרנקל לויטלו טונטו הנצחי של המקום שהופך תחת ידיו ליצירה אימרפסיוניסטית של ממש, דרך הפסטות הקלאסיות שהוא מפרש בדרכו הסוערת- אל תחמיצו את קפלטי זנב השור, מנה אירוטית כמעט בטעמיה העזים, וכלה במנות הבשר והדגים הקינוחים המעולים ובראשם קולקציית הגלידות המיוחדות. המעבר לרחוב הרצל הפך את פרונטו ליקרה יותר, יוקרתית יותר אבל גם, בעיקר בזכות האוכל של פרנקל, סקסית וצעירה מתמיד

( 63 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • arian

    arian
    מעוצבת ומיוחדת|5 24.03.14
    המסעדה מאוד יפה חייכו אלינו כמכניסי אורחים מושלמים אהבתי
  • hanahani

    hanahani
    מיקום נהדר, אוכל מעולה.|5 17.06.13
    ויש להוסיף גם אווירה נעימה ושירות טוב וחייכני. נכון - לא זול , אבל יש תמורה - אוכל קצת אחר טעים מאוד ועשוי היטב, כל מנה מיוחדת ונשארת בזכרון. ומי שלא מעוניין להוציא הרבה כסף - אפשר בהחלט להנות מהמקום גם עם מנת פסטה טובה.
  • noams

    noams
    שירות מעולה, אוכל מוקפד|5 26.01.13
    מפות ושירות מוקפד ברמה אירופאית שמזמן לא נראתה בארץ מייצרים אוירה מצוינת. פרושוטו סן דניאל מצויין, קפלוטי זנב שור שהיו החלק החלש בארוחה (בשר הזנב במילוי היה יבש), פסטה שצידה האחד שחור והשני לבן עם קלמרי הברקה, לוקוס עם רביולי שרימפס מיוחד ומפתיע, טליוליני טרטופו בניחוח חזק של טרטופו עשויים היטב. בקינוחים גלידת חמאה חומה מצויינת שכמוה לא טעמתי, עוגת שוקולד חמה עשירה עם מסקרפונה וטיראמיסו שאכלתי טובים ממנו. יין סואבה יבש התאים בדיוק. סה"כ אוכל מוקפד ושירות מצויין מעבר למקובל.
  • מיכליש

    מיכליש
    שלמות...!!!!!!!!|5 26.12.12
    האיטלקיה הכי טובה בתל אביב..!!!!! דיויד פרנקל השף עושה קסמים....אין אוכל משובח כזה...
  • שש2309

    שש2309
    דייוויד - תעשה לי פסטה !!!|5 14.10.12
    רפי אדר ופרונטו כבר חישבו את קיצם לאחור כשהשילוב בין מיזגו הסוער של בעל הבית, תעלולי גבייה ביזריים בחשבון ("קופרטו"?) ואוכל בינוני במחירים עיליים הצליחו להבריח את רוב הסועדים. דווקא ההכרח להחליף מיקום למסעדה הציל אותה- רפי מצא את דיוויד פרנקל, שף צעיר מאוד ומוכשר במיוחד שלאט לאט הפך את פרונטו שוב למסעדה איטלקית עילית. המנות היו מעולות (סטייק קצבים על פולנטה הצטיין במיוחד), השירות אדיב ויעיל במיוחד, הקינוחים מפילים (אל תוותרו על גלידת חיטה), ותפריט היין מכיל מציאות קסומות.
  • pilppel

    pilppel
    פרונטו - בליסימו !!!|4 07.08.12
    היינו לפני 15 שנה(!!), תבינו לבד כמה נהננו אז. שמענו שעברו, שינו שף, מתחו פנים אז החלטנו לנסות. עברנו חוויה מתקנת. האוכל, אף שאינו נוסק לגבהים, טעים ומדוייק, מנות נדיבות, חומרים גלם מצויינים (עם כי אם אין בשוק סלק יום אחד- חצי תפריט נופל...), אוירה מצויינת, שירות ממש ממש בסדר - בקיצור, כל מה שנדרש ממסעדה. הביקור הבא לא יהיה בעוד 15 שנה.
  • shefam

    shefam
    נהדר|5 11.12.11
    ארוחה עסקית מוצלחת ביותר: אנטיפסטי שמעיד על כישרון רב, דג ים מופלא במעטפת נייר, ועוד לא דיברנו על השירות ועל המלצריות שהן החינניות והטובות בעיר. לא הייתי מהמכורים לפרונטו במקום הישן, אבל נראה לי שפה נפתח סיפור אהבה חדש...
  • chupale

    chupale
    טובה אבל|4 08.12.11
    פחות טובה ממה שהייתי מצפה ממסעדת שף ותיקה. הלחם ובמיוחד הפוקציה מאלפים . המנות העיקריות טובות וזהו. הטירהמיסו מדהימה. שירות מקצועי. לא זול בכלל. העיצוב במקום החדש מרשים
  • סגלגלה

    סגלגלה
    מומלץ ושוב מומלץ|5 30.08.11
    הארוחה היתה חוויה מעולה. חוויה, כי לא רק האוכל היה מצויין אלא השהות במסעדה בכלל: מנה ראשונה של קנלוני עם ביצת שליו היתה לתפארת- עדינה ויפה, ריזוטו סלק מעדן, פסטה נפוליטנה מאכזבת אבל הכוכב יינתן בכ"ז בגלל העיצוב המקסים של המסעדה, הסרט עם סופיה לורן שהוקרן על מסך ענק כל הערב, השירות המוקפד וציוץ הציפורים בשירותים הבוהקים מניקיון.בנוסף המחיר לא כזה יקר: 328 ש"ח לשתי עיקריות, מנה ראשונה, כוס יין, אפריטיף ושני קינוחים.
  • טאטי

    טאטי
    מאכזב|2 11.08.11
    יצא לנו לאכול בפרונטו פעמיים השבוע. חלק מהמנות עדיף שלא היו מוגשות כלל. בביקור הראשון רביולי גבינות הגיע מבושל כמעט לדרגת דייסה ומלווה רוטב עגבניות גס ורע. נו באמת... במנת הקרבונרה הפסטה בושל מעט יתר על המידה והרוטב היה מימי. בביקור השני הוזמנה מנת פסטה עם ראגו בקר וכבש שכבר הייתה כל כך גרועה שהוחזרה למטבח. בצד החיוב אפשר לציין את המנות הראשונות שהיו טובות. במיוחד אהבנו את הקלמרי בגריל. עסיסי ועשוי היטב אך לא משתלב עם היוגורט איתו הוגש. במנות העיקריות פילה בס הים היה טוב אבל יקר. המסקנה: מי שיזמין מנה יקרה, יקבל תמורה נאותה בפרונטו. פסטה כדאי מאד לחפש במקום אחר.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת אמורה מיומסעדת אמורה מיו מומלץ מפה9כמו במין סרט טוב על המאפיה האיטלקית, יש במסעדת אמורה מיו תחושה של עסק משפחתי מתקתק ומשומן היטב שיש לו קשרים טובים עם הקוזה נוסטרה. יש רגעים בהם אתה ממש מחכה שיכנס מישהו עם טומיגאן וירסס. למזלנו הטוב זה כמובן לא קורה. אין כאן גנגסטרים, רק טראטוריה עממית עם מיטב להיטי פסטיבל סן רמו כפסקול ואיזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק, ותחושה של מסורת חזקה בתחום האוכל והמסעדנות. לא דבר נפוץ כשמדובר באוכל איטלקי בארצנו. המנות שמגישים באמורה מיו לא מחדשות ולא מתכוונות לחדש: מבחר מצומצם של סלטים ואנטיפסטי, פסטה מאיכות סבירה ומספר מנות בשריות. הפיצות היא מאבני היסוד של המקום הזה, שאותו הקימו בעלי פיצה פצה הסמוכה, והן דקות וטובות. מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוי, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך צעירים, זוגות ומשפחות שלמות לדורותיהן. המחירים הנוחקרא עוד
עוד מסעדות