קפה ביאליק

לא תמיד קל לפענח את סוד קסמו של מקום. לכאורה בית קפה ככל השאר אבל משהו באווירה הנונשלנטית, בשילוב קהל קבוע של הלקוחות הנכונים מאזור אוף שיינקין, הופכים את קפה ביאליק לאחד מבתי הקפה השכונתיים הסימפטיים ביותר בעיר. אולי זה המבנה היפהפה בכניסה לאחד הרחובות היפים בארץ.

פעם זה היה מקום סליזי וסקסי, אך בעקבות מקצה שיפוצים ושיפורים הפך לבית קפה מהוגן, וקצת חבל, אבל עדיין בשעות הערב מעומעמים האורות, הווליום גובר, והמקום הופך לבר עם הופעות מוזיקה מעולות ואפילו פיק אפ פלייס רציני, עם שולחן ביליארד בקומת הגלרייה.

( 12 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • amosha

    amosha
    לא בשביל האוכל|3 28.08.13
    אני מקווה שכשמתקיימת בקפה ביאליק הופעה האווירה מצדיקה את הביקור. בכל מועד אחר, יש בסביבה מקומות הרבה יותר טובים (והרבה פחות יקרים) לאכול ולשתות בהם. אנחנו ביקרנו בצהרי שישי והמקום היה עמוס למדי. השירות היה סביר למרות העומס והצפיפות אם כי לקיחת ההזמנה וגם הגעת המנות התעכבו מעט. כשהגיעו המנות, גילינו שבקפה ביאליק יש פרשנות עצמאית ומקורית למנות סטנדרטיות מבלי שמישהו טורח להודיע על פרשנות (מרחיקת לכת לעיתים) מראש. כך זכינו, למשל, למנת פנה פסטו שלא היה בה זכר לבזיליקום, צנוברים ופרמז'ן ובמקומם היו בה קישואים, פטרוזיליה ואפונה... זה לא היה רע אבל זה בהחלט לא היה פסטו.
  • מוקיצימוקי

    מוקיצימוקי
    קפה|5 29.12.10
    נעים וחביב
  • gal12

    gal12
    בושה וכלימה|1 30.10.10
    אתמול היתה שם הופעה של אריק סיני, למרות שהזמנו מקומות מראש ניסו להושיב אותנו בכל מיני פינות שבהן אי אפשר לראות את ההופעה. בסופו של דבר ויתרנו על ההופעה ויצאנו. היחס של הצוות היה גרוע ולא איכפתי, זה די ברור כשבחוץ עומדים אנשים שרק מחכים להיכנס.... אז מה איכפת להם מארבעה אנשים שהיזמינו מקום מראש!!!!!!!!! גועל נפש כף רגלי לא תדרוך במקום הזה עוד.
  • naor01

    naor01
    הופעות ואוירה|4 23.11.09
    היינו בהופעה בערב והיה מקסים.
  • TALAYA

    TALAYA
    מקום מקסים !|5 26.04.09
  • odonio

    odonio
    אכן יש אווירה|3 16.06.07
    אך לא הרבה מעבר לזה. אפשרי אם אתם בסביבה. אל תבואו במיוחד.
  • ירקרקה

    ירקרקה
    המקום חלום, המחירים בשמיים|3 13.05.07
    בקצה ביאליק לפני אלנבי נמצא לו בית הקפה על שם המשורר הלאומי, באם תבחרו לשבת בחוץ, מבט חטוף על העוברים ושבים יאמת את הימצאותנו בישראל, הבוחרים לשבת בפנים יחושו באווירה של מקום לא מוכר , מקבל אך עדיין זר, מופע רוק במקום יוסיף לו טעם טוב (לבדוק לפניי), בחוץ מומלץ לשבת בשעות הלילה שהפיח מהרחוב מתאדה לו מעט, הקפה היה סביר ועוגת הגבינה אכזבה, המחירים די בשמים למקום יש פוטנציאל בעיקר גיאוגרפי וככה הוא בסופו של דבר חי, נושם ובועט לאורך השנים...
  • לובה

    לובה
    היה מאד טעים|4 18.01.06
    יש נוף יפה ועיצוב גם כן. האוכל טעים, השירות אדיב. חבל שאין משקאות טבעיים... סה"כ בסדר. אה! ומאוד יקר...
  • beraniki

    beraniki
    קפה ביאליק בהחלט השתפר!|4 15.05.05
    גם נעים, גם בעניינים, כיף לשבת בו בשבת בבוקר, והאוכל וגם השירות טובים יותר משהיו. חוץ מזה, יש בו את ה"משהו" הזה...
  • buffy

    buffy
    סליחה!|3 16.06.04
    אני דווקא מאוד מחבבת את ביאליק ואפילו יושבת שם לא מעט, אבל למה בדיוק היינו צריכים לשלם 75 ש"ח על 2 כוסות קפה, עוגה וקרואסון? זה לא קצת קיצוני? כבר הייתי דופקת עסקית ברפאל!
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד