1 הגדל תמונה
קדאיף גבינת עיזים
הועלה על ידי Seshtma
2 הגדל תמונה
מוסר ים
הועלה על ידי Seshtma
3 הגדל תמונה
סלמון כבוש נא
הועלה על ידי Seshtma
4 הגדל תמונה
שקדי עגל
הועלה על ידי Seshtma
5 הגדל תמונה
ניוקי
הועלה על ידי Seshtma
6 הגדל תמונה
צלעות גדי
הועלה על ידי Seshtma
7 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת מוסקט

מסעדת מוסקט ממוקמת במלון הספא היוקרתי מצפה הימים אבל היא אינה מסעדת בית המלון הרשמית. היא גם אינה בית מלון ישראלית מצויה בכלל, בכוונותיה, יומרותיה ורצינותה כמו גם באי כשרותה. מוסקט נסמכת על הגן האורגני של מצפה הימים, הכולל לא רק פירות וירקות אלא גם משק חי ובו טלאים, גדיים, ברווזים, תרנגולות ועוד.
אלו, יחד עם הנוף המרהיב אמורים היו ליצור חוויה קולינרית מן המעלה הראשונה. בפועל זה לא תמיד קורה. האוכל מוכן אמנם מהחומרים הטובים והטריים ביותר,אבל משהו בדרך מתפקשש. אולי זה הנימוס המופלג של האוכל הטיפה מיושן. בחירות שמרניות כמו סטייקים ברוטבי יין או שמנת ופלפל נותנות את התחושה שמישהו כאן לא מעז ללכת צעד אחד קדימה או הצידה. פירה בשני צבעים או סטייק טיבון עסיסי ברוטב שמנת ופלפל הם אוכל שהיה מעניין לפני שלושים שנה. אולי. כשאתה זוכר מניין הגיעו חומרי הגלם - מעבר לדלת - חומרים שכל שף אחר היה יכול רק לחלום עליהם, אתה יכול ואולי אפילו צריך לחלום על יותר. כשאתה מציץ במחירים אתה מבין שזו זכותך המלאה. בחלק גדול מהזמן זה פשוט לא קורה וחבל. מוסקט אינה מסעדה רעה. אלא שהיא לא אמורה להיות רק מסעדה טובה או אפילו טובה מאד. בהגדרתה ובמחיריה היא אמורה להיות מסעדה מעולה. כשטועמים את הפולנטה עם הסרטנים או את קינוח הקנולי האיטלקי עם גבינת הכבשים מבינים שהיא גם יכולה. אז למה זה לא קורה?

( 57 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yanivli

    yanivli
    שוב: חוויה|5 05.06.16
    קרפצו פילה וסלט ירקות הגינה הפעילו היטב את הציפיות כמנות ראשונות. שרימפס ארטישוק נעלם מיידית. ברווז אורגני היה טוב מאד (אחד הסועדים טען כי סבל ממתיקות יתר), ריזוטו פטריות היה עם טעמים חזקים, אבל השיא היה פילה העגל... הכל מלווה בסנג'ובז'ה של גמלא, אולם עם מטען של יופי גלילי וחברה טובה (גם של המלצר הלבבי והיעיל). הקינוח הפתעה היה טוב. בעיקר אהבתי את הקרם שנשפך עליו. בלי טיפ ועם אספרסו ל-4 סועדים הועברו בשמחה (בחיי) סך של 650 שח
  • sasmic

    sasmic
    מ ע ו ל ה|5 14.09.14
    הגענו לארוחת ערב בשישי והיה פשוט מעולה. המסעדה מאוד יפה בעיצוב, השירות מעולה, לא מלוקק ואדיב מאוד. המנות שהזמנו היו מעולות במיוחד תבשיל הטלה. סה"כ מסעדה מצוינת מכל האספקטים.
  • Seshtma

    Seshtma
    גורמה ברקיע הצפוני|5 27.07.13
    כשיצאנו משם מאושרים על ההזדמנות הנדירה להכיר מקרוב את מטבחו של השף, אמרתי, אין צפונה מזה ואין למעלה מזה! מסעדת השף הטובה ביותר שיצא לי לבקר טעמנו את הפוקצ'ה עם טרטר עגבניות. טרין כבדים כפרי – זהו טרין כבדים בברנדי וירקות מושחמים על תבשיל כרוב גינה מעליו ציר טעים . סלמון כבוש - נתח דג עם טרטר ירקות קוויאר סלמון ובוטרגו. שקדי עגל, זה מוגש על קרם דז'ירה סלט חם של עלי סלק ורוטב דמיגלס. ניוקי גבינות צאן אורגניות - על קרם שורשים כתומים . השיא היה צלעות גדי מוגש עם ראגו שעועית לבנה. ומוסר ים על קרם כרובית . קינוח טארט טאטןוקדאיך גבינת עיזים- כנאפה בעצם..חוויה קולינרית עצומה.השף הוא חיים טיבי.כבוד
  • רוט

    רוט
    יפהפה וטעים|4 03.06.12
    המסעדה מרווחת ויפה, הנוף עוצר נשימה, וגם האוכל (ארוחת צהריים) טעם לנו (מנות צמחוניות ודגים). השירות נחמד אם כי קצת מנומנם.
  • arielkd

    arielkd
    המסעדה הרומנטית והטעימה בצפון|5 29.05.12
    כמו בכל ביקור שלנו באיזור הגליל, גם הפעם מצאנו את עצמנו מזמינים מקום לארוחת ערב במוסקט. שולחן צמוד לחלון, נוף מדהים ואווירה נעימה היוו את הפתיח לארוחה נהדרת. המנות הראשונות, שקדי עגל ופטה כבדים היו טעימות, מוקפדות והכינו אותו למנות העיקריות, אווז טעים טעים ופילה עגל מקסים. הקינוח אותו חלקנו, טוויל ממולא בקרם גבינת כבשים גרם לנו לרצות לנשק את השף :) על כל הארוחה ניצחו 2 מלצרים שירותיים בצורה בלתי רגילה ובקבוק יין (חצי מרלו גמלא). לסיכום, המקום מומלץ בחום לכל אירוע יוצא דופן (כי המחיר קצת גבוה, אבל מלא תמורה :)).
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    ביזיון|3 24.07.11
    אם האוכל היה מעולה ורק השירות היה גרוע, מילא.אם השירות היה מעולה ורק האוכל לא משהו, ניחא. אבל גם וגם? במסעדה המהוללת הזאת? מה שהיה נגמר בסתם אכזבה במסעדה רגילה, נגמר פה במפח נפש. אכלנו עסקית צהריים במחיר 125ש'ל אחד. ראשונות היו טובות, העיקריות - ברווז שחלקים אחדים שלו עשויים כראוי, אחרים יבשים, וסטייק שביקשנו מדיום וקיבלנו חי. כשהוחזר מהמטבח בדרגת העשיה המבוקשת היה סביר, ממש לא משהו מיוחד. היינו לבד במסעדה, אבל כל פעם שהיינו צריכים מלצרית נאלצנו לקום ולחפש אותה. נו, באמת! ממש לא הרמה שציפינו לה במסעדה כזאת.
  • shlomo75

    shlomo75
    מצטרף לשבחים|5 31.05.11
    אכן מסעדה מעולה. היינו בערב - האווירה, הכלים והעיצוב - רומנטיים ונעימים, השירות היה ללא דופי ומקצועי ביותר כיאות למסעדה ברמה כזו, האוכל - רוב המנות מעולות וענו על הציפיות. המחיר גבוה אך יש תמורה. נחזור בכיף!!
  • ליטוש

    ליטוש
    טעים אבל לא נפלתי|3 15.05.11
    עסקיות ב125 ש"ח ללא שתייה.המלצרים אדיבים ומוקפדים.המנות טעימות אך קטנות מידי. לזנייה מזערית,דג קטן קפה טוב. לא בטוחה שאחזור אם אצטרך לשלם באופן אישי.
  • spery

    spery
    עסקית מצויינת|5 12.04.11
    במחיר של 125 ש"ח מקבלים 3 מנות. המנות הראשונות, ניוקי ולזנייה היו פשוט מעולות, שילוב של טעמים מיוחדים. המנות העיקריות קצת פחות ריגשו אבל עדיין היו בסטנדרט גבוה. המנות לא גדולות, אבל עם הלחם וכל המנות שמקבלים המינון מתגלה כמוצלח דווקא.
  • אבנרט

    אבנרט
    יקר וממש לא מומלץ|2 04.04.11
    מנות ראשונות דוגמיות ומנות עיקריות מאד בנוניות שרק הפוקצות שבפתיחה מצילות את הארוחה ואת אטיות הגעת המנות כשאף לא אחד נכח במסעדה מלבדנו ועל הכל אתה משלם במחיר מופקע ולא שווה-לא שווה-לא להגיע!!!
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9.2דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד


החוויה הבדואית הגליליתהחוויה הבדואית הגלילית מומלץ מפה8.4יש מקומות שבהם האירוח הביתי נוטה להיות קצת מלחיץ, אבל כאן עוזבים את האורחים לנפשם, ורק אם רוצים, וזה כדאי מאוד, זיאד סוואעד, מומחה לעשבי בר, לצמחי מרפא ולתרבות הבדואית, מצטרף לארוחה ומספר סיפורים מרתקים על תרבות העדה הבדואית, וזו הגלילית בפרט. בקיץ מפשילים את יריעות האוהל הבדואי המסוגנן ומאפשרים לרוח הנעימה להיכנס, בחורף האוהל מוסק וחמים, ובכל עונה מוזמנים האורחים להשתרע על הכריות וגם להישאר לישון. עד 40 איש יכולים ללון כאן ביחד. זאדה, אשתו של זיאד, מכינה טס גדול של פתיחים המבוססים על צמחים, עשבי מאכל מקומיים והרבה בורגול; תבשילים של עכוב, עולש ושומר בר; שורבטה - מעדן כפרי מבורגול ועגבניות טריות; מנזלה טעימה, ועוד סלטים טריים. במרכז המגש המנה העיקרית, מסחאן - נתחי כבש, אורז וירקות על פיתה גדולה, או מחמ'ר. בניגוד למקומות אחרים בהם מקפיאים את העשבים החורפיים, זיאד וזאדה משתמשים בהם רק בעונתם ולכן בחורף מקבלים בנוסף על התפאורה הגלילית הירוקה מבחר גדול ומגוון יותר של תבשילים. שעתם הגדולה של העשבים המלוקטים היא ינואר עד אפריל, אז שווה לתזמן את הביקור בהתאם. גם צמחוניםקרא עוד
עוד מסעדות