1 הגדל תמונה
קדאיף גבינת עיזים
הועלה על ידי Seshtma
2 הגדל תמונה
מוסר ים
הועלה על ידי Seshtma
3 הגדל תמונה
סלמון כבוש נא
הועלה על ידי Seshtma
4 הגדל תמונה
שקדי עגל
הועלה על ידי Seshtma
5 הגדל תמונה
ניוקי
הועלה על ידי Seshtma
6 הגדל תמונה
צלעות גדי
הועלה על ידי Seshtma
7 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת מוסקט

מסעדת מוסקט ממוקמת במלון הספא היוקרתי מצפה הימים אבל היא אינה מסעדת בית המלון הרשמית. היא גם אינה בית מלון ישראלית מצויה בכלל, בכוונותיה, יומרותיה ורצינותה כמו גם באי כשרותה. מוסקט נסמכת על הגן האורגני של מצפה הימים, הכולל לא רק פירות וירקות אלא גם משק חי ובו טלאים, גדיים, ברווזים, תרנגולות ועוד.
אלו, יחד עם הנוף המרהיב אמורים היו ליצור חוויה קולינרית מן המעלה הראשונה. בפועל זה לא תמיד קורה. האוכל מוכן אמנם מהחומרים הטובים והטריים ביותר,אבל משהו בדרך מתפקשש. אולי זה הנימוס המופלג של האוכל הטיפה מיושן. בחירות שמרניות כמו סטייקים ברוטבי יין או שמנת ופלפל נותנות את התחושה שמישהו כאן לא מעז ללכת צעד אחד קדימה או הצידה. פירה בשני צבעים או סטייק טיבון עסיסי ברוטב שמנת ופלפל הם אוכל שהיה מעניין לפני שלושים שנה. אולי. כשאתה זוכר מניין הגיעו חומרי הגלם - מעבר לדלת - חומרים שכל שף אחר היה יכול רק לחלום עליהם, אתה יכול ואולי אפילו צריך לחלום על יותר. כשאתה מציץ במחירים אתה מבין שזו זכותך המלאה. בחלק גדול מהזמן זה פשוט לא קורה וחבל. מוסקט אינה מסעדה רעה. אלא שהיא לא אמורה להיות רק מסעדה טובה או אפילו טובה מאד. בהגדרתה ובמחיריה היא אמורה להיות מסעדה מעולה. כשטועמים את הפולנטה עם הסרטנים או את קינוח הקנולי האיטלקי עם גבינת הכבשים מבינים שהיא גם יכולה. אז למה זה לא קורה?

( 57 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yanivli

    yanivli
    שוב: חוויה|5 05.06.16
    קרפצו פילה וסלט ירקות הגינה הפעילו היטב את הציפיות כמנות ראשונות. שרימפס ארטישוק נעלם מיידית. ברווז אורגני היה טוב מאד (אחד הסועדים טען כי סבל ממתיקות יתר), ריזוטו פטריות היה עם טעמים חזקים, אבל השיא היה פילה העגל... הכל מלווה בסנג'ובז'ה של גמלא, אולם עם מטען של יופי גלילי וחברה טובה (גם של המלצר הלבבי והיעיל). הקינוח הפתעה היה טוב. בעיקר אהבתי את הקרם שנשפך עליו. בלי טיפ ועם אספרסו ל-4 סועדים הועברו בשמחה (בחיי) סך של 650 שח
  • sasmic

    sasmic
    מ ע ו ל ה|5 14.09.14
    הגענו לארוחת ערב בשישי והיה פשוט מעולה. המסעדה מאוד יפה בעיצוב, השירות מעולה, לא מלוקק ואדיב מאוד. המנות שהזמנו היו מעולות במיוחד תבשיל הטלה. סה"כ מסעדה מצוינת מכל האספקטים.
  • Seshtma

    Seshtma
    גורמה ברקיע הצפוני|5 27.07.13
    כשיצאנו משם מאושרים על ההזדמנות הנדירה להכיר מקרוב את מטבחו של השף, אמרתי, אין צפונה מזה ואין למעלה מזה! מסעדת השף הטובה ביותר שיצא לי לבקר טעמנו את הפוקצ'ה עם טרטר עגבניות. טרין כבדים כפרי – זהו טרין כבדים בברנדי וירקות מושחמים על תבשיל כרוב גינה מעליו ציר טעים . סלמון כבוש - נתח דג עם טרטר ירקות קוויאר סלמון ובוטרגו. שקדי עגל, זה מוגש על קרם דז'ירה סלט חם של עלי סלק ורוטב דמיגלס. ניוקי גבינות צאן אורגניות - על קרם שורשים כתומים . השיא היה צלעות גדי מוגש עם ראגו שעועית לבנה. ומוסר ים על קרם כרובית . קינוח טארט טאטןוקדאיך גבינת עיזים- כנאפה בעצם..חוויה קולינרית עצומה.השף הוא חיים טיבי.כבוד
  • רוט

    רוט
    יפהפה וטעים|4 03.06.12
    המסעדה מרווחת ויפה, הנוף עוצר נשימה, וגם האוכל (ארוחת צהריים) טעם לנו (מנות צמחוניות ודגים). השירות נחמד אם כי קצת מנומנם.
  • arielkd

    arielkd
    המסעדה הרומנטית והטעימה בצפון|5 29.05.12
    כמו בכל ביקור שלנו באיזור הגליל, גם הפעם מצאנו את עצמנו מזמינים מקום לארוחת ערב במוסקט. שולחן צמוד לחלון, נוף מדהים ואווירה נעימה היוו את הפתיח לארוחה נהדרת. המנות הראשונות, שקדי עגל ופטה כבדים היו טעימות, מוקפדות והכינו אותו למנות העיקריות, אווז טעים טעים ופילה עגל מקסים. הקינוח אותו חלקנו, טוויל ממולא בקרם גבינת כבשים גרם לנו לרצות לנשק את השף :) על כל הארוחה ניצחו 2 מלצרים שירותיים בצורה בלתי רגילה ובקבוק יין (חצי מרלו גמלא). לסיכום, המקום מומלץ בחום לכל אירוע יוצא דופן (כי המחיר קצת גבוה, אבל מלא תמורה :)).
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    ביזיון|3 24.07.11
    אם האוכל היה מעולה ורק השירות היה גרוע, מילא.אם השירות היה מעולה ורק האוכל לא משהו, ניחא. אבל גם וגם? במסעדה המהוללת הזאת? מה שהיה נגמר בסתם אכזבה במסעדה רגילה, נגמר פה במפח נפש. אכלנו עסקית צהריים במחיר 125ש'ל אחד. ראשונות היו טובות, העיקריות - ברווז שחלקים אחדים שלו עשויים כראוי, אחרים יבשים, וסטייק שביקשנו מדיום וקיבלנו חי. כשהוחזר מהמטבח בדרגת העשיה המבוקשת היה סביר, ממש לא משהו מיוחד. היינו לבד במסעדה, אבל כל פעם שהיינו צריכים מלצרית נאלצנו לקום ולחפש אותה. נו, באמת! ממש לא הרמה שציפינו לה במסעדה כזאת.
  • shlomo75

    shlomo75
    מצטרף לשבחים|5 31.05.11
    אכן מסעדה מעולה. היינו בערב - האווירה, הכלים והעיצוב - רומנטיים ונעימים, השירות היה ללא דופי ומקצועי ביותר כיאות למסעדה ברמה כזו, האוכל - רוב המנות מעולות וענו על הציפיות. המחיר גבוה אך יש תמורה. נחזור בכיף!!
  • ליטוש

    ליטוש
    טעים אבל לא נפלתי|3 15.05.11
    עסקיות ב125 ש"ח ללא שתייה.המלצרים אדיבים ומוקפדים.המנות טעימות אך קטנות מידי. לזנייה מזערית,דג קטן קפה טוב. לא בטוחה שאחזור אם אצטרך לשלם באופן אישי.
  • spery

    spery
    עסקית מצויינת|5 12.04.11
    במחיר של 125 ש"ח מקבלים 3 מנות. המנות הראשונות, ניוקי ולזנייה היו פשוט מעולות, שילוב של טעמים מיוחדים. המנות העיקריות קצת פחות ריגשו אבל עדיין היו בסטנדרט גבוה. המנות לא גדולות, אבל עם הלחם וכל המנות שמקבלים המינון מתגלה כמוצלח דווקא.
  • אבנרט

    אבנרט
    יקר וממש לא מומלץ|2 04.04.11
    מנות ראשונות דוגמיות ומנות עיקריות מאד בנוניות שרק הפוקצות שבפתיחה מצילות את הארוחה ואת אטיות הגעת המנות כשאף לא אחד נכח במסעדה מלבדנו ועל הכל אתה משלם במחיר מופקע ולא שווה-לא שווה-לא להגיע!!!
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת מגדלנהמסעדת מגדלנה מומלץ מפה9.3 מגדלנה היא מסעדת הדגל של יוסף (זוזו) חנא, המסעדן הסדרתי שמאחוריו גם קצה הנחל (שכבר לא בבעלותו), תנורין ומסעדת הפאסט-פוד הערבי ק-בב. פה הלך חנא על כל הקופה. חלל הסעדה עצום ומהודר ויכול להושיב בנוחות 140 סועדים, מרפסת חיצונית לעוד כ-70 סועדים, מקרר יינות מפואר ואפילו חדר פרטי אלגנטי ובו שכיות חמדה בניחוח ארכיאולוגי מקומי. הכל משקיף כמובן אל הכנרת בחלונות ענק. התפריט מציע מבחר מנות מהמטבח הלבנוני, שמוגשות בכלים נאים ובפרזנטציה של מטבח עילי: סלט עולש בר, עלי גפן במילוי אורז בסמטי ועגבניות בשלות, לחמבעג'ין שעשוי בתנור אבן, מנה מצוינת של מוח טלה על הפלנצ'ה והברקה שתשמח צמחונים ולא רק אותם - קובה מטוגן במילוי גרגרי חומוס, בצלים, שום קונפי וגבינת חלומי נמתחת - תענוג אמיתי. בעיקריות, לצד מנות פחות אופייניות כמו מחבת פירות ים ואנטרקוט מיושן, מומלץ להתמקד במנות כמו צלעות טלה גלילי בגריל פחמים או חריימה חרפרף של מושטים מקומיים מהכנרת. הקינוחים מצוינים והכנאפה - שהוגשה כדיזיינר-כנאפה עם תותים וסלסולי גלידה היישר מהפאקו-ג'ט - לא פחות ממעולה.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.2האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
עוד מסעדות