1 הגדל תמונה
קדאיף גבינת עיזים
הועלה על ידי Seshtma
2 הגדל תמונה
מוסר ים
הועלה על ידי Seshtma
3 הגדל תמונה
סלמון כבוש נא
הועלה על ידי Seshtma
4 הגדל תמונה
שקדי עגל
הועלה על ידי Seshtma
5 הגדל תמונה
ניוקי
הועלה על ידי Seshtma
6 הגדל תמונה
צלעות גדי
הועלה על ידי Seshtma
7 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
מסעדת מוסקט
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת מוסקט

מסעדת מוסקט ממוקמת במלון הספא היוקרתי מצפה הימים אבל היא אינה מסעדת בית המלון הרשמית. היא גם אינה בית מלון ישראלית מצויה בכלל, בכוונותיה, יומרותיה ורצינותה כמו גם באי כשרותה. מוסקט נסמכת על הגן האורגני של מצפה הימים, הכולל לא רק פירות וירקות אלא גם משק חי ובו טלאים, גדיים, ברווזים, תרנגולות ועוד.
אלו, יחד עם הנוף המרהיב אמורים היו ליצור חוויה קולינרית מן המעלה הראשונה. בפועל זה לא תמיד קורה. האוכל מוכן אמנם מהחומרים הטובים והטריים ביותר,אבל משהו בדרך מתפקשש. אולי זה הנימוס המופלג של האוכל הטיפה מיושן. בחירות שמרניות כמו סטייקים ברוטבי יין או שמנת ופלפל נותנות את התחושה שמישהו כאן לא מעז ללכת צעד אחד קדימה או הצידה. פירה בשני צבעים או סטייק טיבון עסיסי ברוטב שמנת ופלפל הם אוכל שהיה מעניין לפני שלושים שנה. אולי. כשאתה זוכר מניין הגיעו חומרי הגלם - מעבר לדלת - חומרים שכל שף אחר היה יכול רק לחלום עליהם, אתה יכול ואולי אפילו צריך לחלום על יותר. כשאתה מציץ במחירים אתה מבין שזו זכותך המלאה. בחלק גדול מהזמן זה פשוט לא קורה וחבל. מוסקט אינה מסעדה רעה. אלא שהיא לא אמורה להיות רק מסעדה טובה או אפילו טובה מאד. בהגדרתה ובמחיריה היא אמורה להיות מסעדה מעולה. כשטועמים את הפולנטה עם הסרטנים או את קינוח הקנולי האיטלקי עם גבינת הכבשים מבינים שהיא גם יכולה. אז למה זה לא קורה?

( 58 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • ocp

    ocp
    אווירה יוקרתית |4 28.06.17
    המסעדה משדרת יוקרה, גם אם רוב הסועדים לבושים ברישול.. נחמד לראות שהמלצרים לבושים טוב יותר מהסועדים. השירות מעולה, והאווירה נעימה. האוכל לא הסעיר אותנו באף אחת מהמנות פרט לקינוח (קנולי) שהיה מעולה. לא זול, בלשון המעטה, אבל האווירה הנעימה מצדיקה (אם כי הייתי שמחה ליותר יצירתיות באוכל)
  • yanivli

    yanivli
    שוב: חוויה|5 05.06.16
    קרפצו פילה וסלט ירקות הגינה הפעילו היטב את הציפיות כמנות ראשונות. שרימפס ארטישוק נעלם מיידית. ברווז אורגני היה טוב מאד (אחד הסועדים טען כי סבל ממתיקות יתר), ריזוטו פטריות היה עם טעמים חזקים, אבל השיא היה פילה העגל... הכל מלווה בסנג'ובז'ה של גמלא, אולם עם מטען של יופי גלילי וחברה טובה (גם של המלצר הלבבי והיעיל). הקינוח הפתעה היה טוב. בעיקר אהבתי את הקרם שנשפך עליו. בלי טיפ ועם אספרסו ל-4 סועדים הועברו בשמחה (בחיי) סך של 650 שח
  • sasmic

    sasmic
    מ ע ו ל ה|5 14.09.14
    הגענו לארוחת ערב בשישי והיה פשוט מעולה. המסעדה מאוד יפה בעיצוב, השירות מעולה, לא מלוקק ואדיב מאוד. המנות שהזמנו היו מעולות במיוחד תבשיל הטלה. סה"כ מסעדה מצוינת מכל האספקטים.
  • Seshtma

    Seshtma
    גורמה ברקיע הצפוני|5 27.07.13
    כשיצאנו משם מאושרים על ההזדמנות הנדירה להכיר מקרוב את מטבחו של השף, אמרתי, אין צפונה מזה ואין למעלה מזה! מסעדת השף הטובה ביותר שיצא לי לבקר טעמנו את הפוקצ'ה עם טרטר עגבניות. טרין כבדים כפרי – זהו טרין כבדים בברנדי וירקות מושחמים על תבשיל כרוב גינה מעליו ציר טעים . סלמון כבוש - נתח דג עם טרטר ירקות קוויאר סלמון ובוטרגו. שקדי עגל, זה מוגש על קרם דז'ירה סלט חם של עלי סלק ורוטב דמיגלס. ניוקי גבינות צאן אורגניות - על קרם שורשים כתומים . השיא היה צלעות גדי מוגש עם ראגו שעועית לבנה. ומוסר ים על קרם כרובית . קינוח טארט טאטןוקדאיך גבינת עיזים- כנאפה בעצם..חוויה קולינרית עצומה.השף הוא חיים טיבי.כבוד
  • רוט

    רוט
    יפהפה וטעים|4 03.06.12
    המסעדה מרווחת ויפה, הנוף עוצר נשימה, וגם האוכל (ארוחת צהריים) טעם לנו (מנות צמחוניות ודגים). השירות נחמד אם כי קצת מנומנם.
  • arielkd

    arielkd
    המסעדה הרומנטית והטעימה בצפון|5 29.05.12
    כמו בכל ביקור שלנו באיזור הגליל, גם הפעם מצאנו את עצמנו מזמינים מקום לארוחת ערב במוסקט. שולחן צמוד לחלון, נוף מדהים ואווירה נעימה היוו את הפתיח לארוחה נהדרת. המנות הראשונות, שקדי עגל ופטה כבדים היו טעימות, מוקפדות והכינו אותו למנות העיקריות, אווז טעים טעים ופילה עגל מקסים. הקינוח אותו חלקנו, טוויל ממולא בקרם גבינת כבשים גרם לנו לרצות לנשק את השף :) על כל הארוחה ניצחו 2 מלצרים שירותיים בצורה בלתי רגילה ובקבוק יין (חצי מרלו גמלא). לסיכום, המקום מומלץ בחום לכל אירוע יוצא דופן (כי המחיר קצת גבוה, אבל מלא תמורה :)).
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    ביזיון|3 24.07.11
    אם האוכל היה מעולה ורק השירות היה גרוע, מילא.אם השירות היה מעולה ורק האוכל לא משהו, ניחא. אבל גם וגם? במסעדה המהוללת הזאת? מה שהיה נגמר בסתם אכזבה במסעדה רגילה, נגמר פה במפח נפש. אכלנו עסקית צהריים במחיר 125ש'ל אחד. ראשונות היו טובות, העיקריות - ברווז שחלקים אחדים שלו עשויים כראוי, אחרים יבשים, וסטייק שביקשנו מדיום וקיבלנו חי. כשהוחזר מהמטבח בדרגת העשיה המבוקשת היה סביר, ממש לא משהו מיוחד. היינו לבד במסעדה, אבל כל פעם שהיינו צריכים מלצרית נאלצנו לקום ולחפש אותה. נו, באמת! ממש לא הרמה שציפינו לה במסעדה כזאת.
  • shlomo75

    shlomo75
    מצטרף לשבחים|5 31.05.11
    אכן מסעדה מעולה. היינו בערב - האווירה, הכלים והעיצוב - רומנטיים ונעימים, השירות היה ללא דופי ומקצועי ביותר כיאות למסעדה ברמה כזו, האוכל - רוב המנות מעולות וענו על הציפיות. המחיר גבוה אך יש תמורה. נחזור בכיף!!
  • ליטוש

    ליטוש
    טעים אבל לא נפלתי|3 15.05.11
    עסקיות ב125 ש"ח ללא שתייה.המלצרים אדיבים ומוקפדים.המנות טעימות אך קטנות מידי. לזנייה מזערית,דג קטן קפה טוב. לא בטוחה שאחזור אם אצטרך לשלם באופן אישי.
  • spery

    spery
    עסקית מצויינת|5 12.04.11
    במחיר של 125 ש"ח מקבלים 3 מנות. המנות הראשונות, ניוקי ולזנייה היו פשוט מעולות, שילוב של טעמים מיוחדים. המנות העיקריות קצת פחות ריגשו אבל עדיין היו בסטנדרט גבוה. המנות לא גדולות, אבל עם הלחם וכל המנות שמקבלים המינון מתגלה כמוצלח דווקא.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד


מסעדת עמבורגר - מקרוני אנד גרילמסעדת עמבורגר - מקרוני אנד גריל מומלץ מפה8.5מסעדת עמבורגר הוותיקה בראש פינה, כבר מזמן אינה רק 'ההמבורגריה' שהייתה בתחילת הדרך (1998), מחלוצות ההמבורגריות בארץ, אלא מסעדת בשרים איכותית המתמחה גם במטבח האיטלקי. התפריט עשיר ומגוון ומבטיח מענה הולם לכל דורש, החל ממנות בשריות איכותיות, תוך הקפדה על נתחים משובחים המיושנים במקום בתנאים אופטימליים, דרך מנות דגים ופירות ים, פסטה לסוגיה במבחר רטבים ומנות צמחוניות. אי אפשר שלא להזכיר את מנת הדגל – ההמבורגר, שעמוס חגי, בעל המקום, הצליח להפוך אותה ליצירת אמנות קולינרית, טרייה ועסיסית. המסעדה ממוקמת במרכז המסחרי בראש פינה, "סנטר הגליל", ומוכרת כמקום עליה לרגל של קהל אניני הטעם המקומיים, בשילוב תיירים ומטיילים המגיעים לאכול ארוחה טובה במהלך שהותם באזור. המטבח פתוח בחלקו ובכך מאפשר הצצה לאמנות הבישול כמו גם מעבר חופשי של ניחוחות הבישול המשכרים המרחפים בחלל המסעדה כולה ומגרים את החושים. העיצוב הכפרי של המסעדה, ריהוט העץ וצבעי האדמה השולטים בה, מייצרים אוירה חמה, ביתית ונעימה. המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע בין השעות 11:30-23:00. ניתן לקיים אירועים במסעדה - עד 30 סועדים, רק בימי חול.קרא עוד
עוד מסעדות