מסעדת בלק אאוט

מרכז נא לגעת מופעל על ידי עמותה העונה לאותו השם, ומופעל ע"י אנשים עם מוגבלויות (חרשים, עיוורים וחרשים-עיוורים) בעבור הקהל הרחב. המקום הוא בית לתיאטרון נא לגעת – התאטרון היחיד מסוגו בעולם עם קבוצות שחקנים חרשים-עיוורים, מסעדת החושך בלקאאוט בשירות מלצרים עיוורים, מתחם האירועים קפיש בשירות מלצרים חרשים וכבדי שמיעה ומרכז סדנאות.


במסעדת בלק אאוט, אשר בתוך המרכז, מלצרים עיוורים מלווים את הסועדים ומשרתים אותם בארוחה המתקיימת בעלטה מוחלטת, חוויה יוצאת דופן המאפשרת להשקיט את חוש הראייה ולהתמקד בחוויה הקולינרית מזווית חדשה ומפתיעה.


המסעדה פועלת בימים א', ג', ד' ו-ה' בשני סבבים: ב-18:30 וב-21:00, ומוגשים בה תפריטים מסוגים שונים, במחירים משתנים. יש להזמין מקום מראש.

( 8 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yoavbp

    yoavbp
    חוויה מסוג אחר|4 12.07.15
    הגענו למסעדה יחד עם עוד מספר זוגות של חברים. הכניסה הייתה מלווה בחשש שכן לא כל יום אנשים מוותרים מרצונם על מאור עיניהם למשך שעה וחצי ואוכלים ארוחה בחושך מוחלט. מדובר בביקור מיוחד ולא שגרתי בעולמם של העיוורים. ביקור ממנו לומדים על הקשיים, מנסים להבין איך אפשר להסתדר בכל זאת וגם לומדים משהו לחיים על פרופורציות. חוייה מטלטלת שאותותיה עדיין ניכרים בי, מס' ימים לאחר הביקור במסעדה. אשר לאוכל- הרי שהדעות היו חלוקות. המנות שבחרתי היו מעולות (קבב דגים מזרחי ופילה בורי) לעומת זאת מי מנוכחים שבחר בנודלס למנה עיקרית, אמר שהמנה היה מאד מלוחה עד כדי לא אכילה. בכל מקרה- מדובר במקום שאסור לפספס
  • yanivli

    yanivli
    חויה קולינרית קודם כל|5 01.05.12
    התמסרות לחולי שליטה היא בעייתית, אבל בלק אאוט היא הטיפול הנהדר לחולי הזה. מנת המוסר, והסלמון בעדשים (הפתעה) היו נהדרות, וכל זאת מבלי לראות אותן. המלצרים חביבים ומקצועיים למרות עורונם, ומעניקים למקום חוויה נעימה ובלתי נשכחת (למרות שמדובר בבעלי מום). תודה עצומה לאלירן המלצר.
  • hillam

    hillam
    חוויה אחרת|5 06.03.12
    חוויה אחרת שימוש בחושים שבד"כ אנחנו לא משתמשים, ומסתבר שחלקינו באמת אוכל גם עם העיניים ומעל לכל חוויה חשובה לנסות ולהבין אפילו במעט את הלא רואה
  • ozamski

    ozamski
    מאתגר את החושים|5 28.09.10
    מה נוסיף על שנאמר? בטוח שלא לחולי שליטה... האוכל טעים ולא מכביד, אין ספק שהעלטה המוחלטת מעצימה את החוויה וגורמת לחושים האחרים להתחדד על חשבון חוסר התפקוד הזמני של הראיה. לאמיצים במיוחד מומלצת ארוחת ההפתעה.
  • ocp

    ocp
    חוויה יוצאת דופן|5 14.09.10
    עד כמה שתגיעו מוכנים, עדיין צריך לחוות כדי להבין. מבין ארבע המנות שלוש היו מצויינות ואחת (מנת ההפתעה הצמחונית, שהייתה רביולי גבינה) קצת מפוספסת. מצד אחד העובדה שלא רואים את האוכל מדגישה את הטעמים והמרקמים, מצד שני, מבינים שלמראה של האוכל יש לפחות אצל חלקנו חלק נכבד בהנאה. בסך הכל, חוויה שכדאי מאוד לנסות. (והדר הייתה חומד של מלצרית)
  • eliko421

    eliko421
    חוויה ייחודית ומפתיעה|5 23.09.09
    העיקר כאן הוא לא האוכל, אבל איזה אוכל מעולה ... מתברר עד כמה קשה למזוג לעצמך כוס מים (או למצוא אותה דקה אח"כ). הדגים מצוינים וכן גם הקינוחים.
  • ilaya

    ilaya
    חוויה מיוחדת במיוחד|5 11.07.08
    מומלץ בחום, חוויה אחרת ומיוחדת.
  • אורי גביש

    אורי גביש
    חויה נהדרת|5 14.04.08
    אוירה נעימה מרגישים את החושך. האוכל מצוין והעיקר הצוות חביב מאוד ויעיל. תודה לכולם ביחוד למלצרית ורד.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות