מסעדת המעגן

 

מסעדת המעגן

לפני 30 שנים פתח דויד בלילה את מסעדת הדגים ופירות הים 'המעגן' ברחוב נתנזון בעיר התחתית. בלילה היה טבח ראשי באוניות של חברת הספנות צים. ההפלגות לכל רחבי העולם אפשרו לו להשביע את הסקרנות הטבעית שיש בו בכל הקשור לאוכל. הוא היה מגיע למסעדות, מזמין מנות שהוא לא מכיר, מפרק אותן, ומנסה לשחזר אותן אחר כך. כמובן, תחת מגבלה של חומרי גלם. לא פלא שלמרות היותו בן לעדה הכורדית, הוא יעשה לכם יופי של גפילטע פיש, אוכל תאילנדי ומה לא.

( 2 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • שירהפ

    שירהפ
    מסעדת דגים כמו שכתוב...|5 14.07.12
    מסעדת דגים מצויינת, שבה אוכלים אך ורק דגים. מנה ראשונה - קציצות ברוטב ארטישוק - מעדן ! ויש את אותן קציצות רכות ומעודנות דם ברוטב אדום. הפורל - עסיסי, מדוייק וטעים מאד, וכך גם פירות הים. בקיצור - מסעדה כמו פעם, במיקום ישן בעיר התחתית, עם הרבה קסם, שירות מקצועי ונעים של המלצרית הוותיקה ובעל המקום, ומחירים שפויים. מומלץ מאד !
  • evroni

    evroni
    הערכה ופרטים|5 06.06.05
    הנאה מלאה מארוחת דגים מבחר עשיר סלטים מצויינים להוסיף לפרטי פעילות המסעדה שבת 12.00-18.00
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת צ'אנג בהמסעדת צ'אנג בה מומלץ מפה8.9המסעדה הקטנה והעמוסה תמיד הזאת, היא סיבה נהדרת להגיע לעיר התחתית בחיפה. מגישים כאן אוכל תאילנדי מצוין, עשוי היטב ובלי רחמים על בלוטות החריף. למעשה כמעט כל המנות בתפריט חריפות, כראוי למטבח תאילנדי אמיתי, אבל אם תבקשו יפה יסכימו להפחית לפיקנטי, לפחות במנות הראשונות. ההברקה האמיתית היא המנות הראשונות, וארוחה שאכלנו כאן שהתבססה כמעט רק עליהן הייתה נהדרת. הצטיינו במיוחד: יאם סום או - סלט העשוי מנתחי שרימפס, פומלה, בזיליקום, נענע, גבעולי סלרי, בצל מטוגן, בצל ירוק, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, צ'ילי, שום, לימון, סוכר דקלים ורוטב דגים, ומיד אחריו - יאם פלהמוק - שרשימת המרכיבים שלו כמעט זהה, אבל שונה לחלוטין בטעמו. המנות מאוזנות מבחינת קשת הטעמים: חריף, חמוץ, מלוח ומתוק, ומשחקי המרקמים מענגים אף הם את החיך - הרבה ירקות טריים ופציחים, עשבי תיבול רעננים ודגים או פירות ים קריספיים או לחלופין - נאים. שלמות בצלחת ובכל ביס וביס. רק הסום טאם - סלט הפאפאיה הירוקה - מעט אכזב ולא היה נושכני מספיק בטעמיו. מנות הקארי בחלב קוקוס עשויות היטב אבל לא מרגשות, ואילו אנחנו נחכה לחורף אמיתי כדי לחזור קרא עוד


טאטאמיטאטאמי מומלץ מפה8.5חיפאים זוכרים את טאטאמי כמסעדה מיתולוגית שהביאה את בשורת הסושי לכרמל. אחרי שפעלה 7 שנים בחיפה ונסגרה, עשתה המסעדה קאמבק כשמאחוריה עומד ערן לוי, ממייסדיה של מינה טומיי החיפאית. למרות מיקומה על ציר מוריה הסואן, נוכחות הרחוב כמעט ולא מורגשת, אם בישיבה בחלק הפונה לרחוב, או על הבר המפנה אליו גב. התפריט נותן הרבה כבוד למנות טבעוניות, נטולות גלוטן ומציע ביקורים בשלל מטבחי אסיה: מהודו ועד תאילנד, עבור כמובן ביפן. המנות הראשונות מגוונות בהתאם, ומתוכן חיבבנו את טרטר הסלמון וטאטאקי הבקר. נודלס גרין קארי היא מנה לא שגרתית בטעמיה, מתפוצצת מבזיליקום תאילנדי, נענע ואניס ושפע של ירקות ירוקים, וההמבורגר המוגש בלחמניית באן עם קימצ'י - חמוד ביותר. גם הסושי עשוי היטב, אך חבל שהיצע הדגים דל עד מאוד: סלמון, טונה ובס. בהתחשב בכך שהמסעדה אינה כשרה, זו בחירה תמוהה. יצויין לטובה השירות המקצועי לעילא ולעילא. כבר מזמן לא נתקלנו במלצרית כה נעימה וקורקטית שעזרה לנו לבנות יופי של ארוחה. התכנון של טאטאמי הוא להתפרש לסניפים גם מחוץ לחיפה. בהחלט בשורה משמחת.קרא עוד
מסעדת מינה טומיי חיפהמסעדת מינה טומיי חיפה מומלץ מפה8האמת שקשה לצפות למשהו ממסעדה הממוקמת בתוך קניון. יותר גרוע ממסעדה בתחנת דלק, למרות שגם בגזרה הזאת כבר היו הפתעות. אם מגיעים בשעת לילה, הסיטואציה הזויה אף יותר. הנדודים ברחבי הקניון הנטוש ללא שום סימן המרמז על מיקום המסעדה, הם בגדר חוויה סוריאליסטית. ייאמר לזכותה של מינה טומיי, שברגע שנכנסים בפתחה, יעשו אנשיה כל שביכולתם כדי לגרום לך לשכוח שזוהי מובלעת קניונית, ומיד ישקו את הנודדים ההמומים בקוקטייל הבית הנחמד, מבוסס הג'ין. גם הנסיון לאגד חמישה ממטבחי אסיה השונים לכדי מסעדה אחת, מחשיד בהתחלה, אולם אם לא מצפים לגדולות ונצורות, יש בכך משהו מהנה. לרקוד על חמש חתונות אסייתיות במקביל. מומלץ להתמקד במנות הקטנות יחסית, שהן מוצלחות יותר, ולהקשיב להמלצות הצוות המיומן. נעים לשבת על הבר ולהביט במטבח הפעלתני ובמכתש ועלי הענקמוניים שדרים שם. וכן, עושים בהם שימוש לא מועט. והכי חשוב - לא לשכוח לבקש הוראות יציאה בדרך החוצה.קרא עוד
עוד מסעדות