המלאבי של שדרות ירושלים ביפו

סוד הכנת המלבי המשפחתי בדוכן היפואי הזה עובר מאב לבן כבר ארבעה עשורים. היום מנהל את הדוכן הדור הצעיר, שהוסיף פוסטר של שקיעה לחימום האווירה וממשיך להציע לקהל המכורים הקבוע את מה שהכינו כאן מאז ומעולם: עננה קטנה, צחורה וקרירה של מלבי שמנתי ונפלא. יש גם מלבי פרווה, אבל כדאי להתעלם ממנו. את הסירופ מגישים לחוד, וכפיות וקערות המתכת שהגישו בהן בעבר פינו מקומן לפלסטיק, אבל עדיין, יש למקום קסם נוסטלגי שמקבל חיזוק גם בדמות גזוז אמיתי בשלושה טעמים. בחורף מוכרים כאן סחלבּ סמיך ועשיר ששווה להגיע בשבילו במיוחד.
עברו דירה
בגלל עבודות הרכבת הקלה עבר דוכן המלאבי לבית מספר 94 בשדרה, לא רחוק מהדוכן המקורי. הטעם לשמחתנו נשאר כשהיה.

( 7 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • avron

    avron
    נוסטלגיה כבר לא מה שהיה|4 08.12.15
    הדוכן הזה עומד כמעט באותה הפינה משנות ה 50. ממש לא יאומן. הייתי תלמיד בתיכון עירוני ז' (פאר התיכונים דאז) שהיה בסמוך למגרש הכדורגל של מכבי יפו. מכל אלו נשאר רק הדוכן של מלבי אולי הטוב בארץ, מה שלא מפתיע בהתחשב בנסיון והוותק. כדאי לנסוע במיוחד כי המלבי בהחלט מיוחד במינו.
  • wife

    wife
    אלוהי|5 30.05.08
    כל-כך פשוט, כל-כך טעים
  • shamirt

    shamirt
    מוסד בתחום|5 22.01.08
    לפני שנים רבות מרכז הגריאטרי הסמוך היה בי"ח. אני זוכר שיצאתי מאשפוז ואימי לקחה אותי לאכול משהו מיוחד, מלבי, במקום מיוחד. מאז התאהבתי במלבי וזהו המקום הכי טוב שקיים לאכול את המעדן הזה.
  • TickTack

    TickTack
    אקורד סיום מושלם אחרי אבו חסן|4 04.05.07
    אם המקום הזה לא היה קיים היה צריך להמציא אותו. מה מתבקש יותר מקינוח מושלם לאחר ארוחה מושלמת באבו חסן ? באופן כללי אינני חושב שמלבי הוא הקינוח הטוב ביותר, בדרך כלל אעדיף על פניו מתוקים אחרים, אך יש משהו בדוכן הנוסטלגי הזה שעושה את ההבדל. המלבי עצמו הוא ממש ממש טעים, אך לא פחות כיף זה לאכול אותו בדיוק כפי שעשו זאת באותו מקום אנשים אחרים לפני 50 שנה. סוג של מוסד. כשהיינו שם אז עמד לפנינו בתור מוטי ארואסטי, מיתולוגיה בפני עצמה, וקנה שם משהו כמו 10 מנות מלבי לקחת הביתה.
  • zohar_snir

    zohar_snir
    מעולה. הטוב ביותר.|5 13.09.04
    סיום ניפלא ליום שישי שמתחיל אצל אבו חסאן/עלי קראוון
  • GADIO018

    GADIO018
    גם סחלב|4 03.01.04
    מלבי חלבי שאכלנו נהדר הסחלב טעמנו פעמים השבוע פעם ראשונה היה קצת מתוק לטעמנו אך היום היה ממש טוב שווה בהחלט
  • einyyoel

    einyyoel
    המרענן הרשמי של יפו|4 26.07.02
    באמצע שישי של קניות ביפו: לעצור ולשאוב מהר את המתוק הסמיך הזה. פעם היו כאן קעריות מתכת צוננות. עכשיו הכל פלסטיק.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד