מסעדת הבאסטה

מעוז אלונים, אחד שיודע לבחור את היין שלו וגם את האוכל שיבוא הכי טוב לידו, פתח בסטה בשוק הכרמל ביחד עם איתי הר גיל שאחראי על המטבח. זו לא באמת בסטה, זה בר קטן, וזה לא לגמרי בשוק, זה בסמטה שיוצאת ממנו אל תוך מדרחוב נחלת בנימין, אבל יש במקום הזה גם מהשוק והחומרים הטריים שהוא מציע, וגם מהתחושה האירופית של בר יין אופנתי המצוי ברחוב מרוצף, עם בניינים שמעל קומת הרחוב האפרורית שלהם נושאים עבר זוהר יותר. אפשר לשבת על הבר או ליד אחד השולחנות האחרים ולאכול מנות קטנות מתוך תפריט משתנה, כמו שרימפס עסיסיים, שעוד זוכרים את הים, על הפלאנצ'ה, ברוסקטת ארטישוק, נתח שייטל כבוש או צלחת גבינות חריפות ונהדרות, כולם מלווים ביין טוב, כולם מלווים טוב את היין.
למעוז ולאיתי יש חיבה עזה לחלקי פנים ולפירות ים, כך שבתפריט המשתנה מדי יום לא נדיר למצוא צדפות, תמנונים, שקדי עגל או גדי בחלב אימו, הכול נהדר. אפילו שומר אפוי מצליח לרגש כאן, במטבח שמצליח לשלב באופן יוצא דופן כבוד עצום לחומרי הגלם כמות שהם, יחד עם יצירתיות ומחשבה מקורית נדירים. נסו גם את מנת המעורב הירושלמי. אז נכון, יקר כאן וקצת ברנז'אי מדי אבל אוכל טוב כזה, ואת האמת יש לומר , לא ראתה תל אביב מאז שנפתח יועזר בר יין וגם שם כזכור זה לא זול. מומלץ, בעיקר אם באים עם דוד עשיר.

( 22 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • חיפושתמידי

    חיפושתמידי
    מגניב אולי מדי..|4 15.02.14
    בסוף ארוחה יש תחושה מעט חמוצה שהמנות מאוד קטנות (אמנם טעימות) אך הארנק מתכווץ ואיתו הלב מנת הלחם והחמאה שבאה עם הסלטים נפלאה והאוכל באמת מפתיע וטעים אבל אפשר היה לתת יותר תמורה
  • sigsag

    sigsag
    טעים ונעים|5 13.11.13
    ארוחת צהריים נהדרת שמתחילה בפלפלים חריפים, פולנטה מעניינת ומנות פתיחה מיוחדות. מנה עיקרית קבב לוקוס ברוטב עשיר בירקות ממש אנרגטי, שרות אדיב ואווירה מיוחדת של שוק הכרמל ונחלת בנימין. אין ספק שנהניתי.
  • avron

    avron
    רשמי ביקור אחרון|4 19.08.12
    נראה שהביקורת הציבורית עשתה את שלה והמחירים נעשו שפויים יותר (לא זולים אבל ניתנים לעיכול).הזמנו 2 טפאסים של כרובית ורוסטביף,אח"כ טרטר מוסר ביוגורט וטרטר בקר ע"ג 3טוסטים.לקינוח מליבי שזיפים וכל זה לווה בכוס ריזלינג גרמני וכוס אדום איטלקי.260 ש"ח לפני תשר-סביר מאד. האוכל היה מצויין ומעניין בכל הפרמטרים. השרות מעולה (בערב שבת 19:15 עדיין מעט אנשים). הבעיה היא שהסביבה היא נוראית: 15 מטר מהשוק השומם ומפחי זבל שלו וגם מסביב לא נוף מרהיב אלא חורבות וחנויות ותיקות מאד ומוזנחות מאד.נכון-יש טרנד להתקרב לשוק,אבל יש לזה מחיר למסעדה שרוב שולחנותיה בחוץ. בקיצור - אל תחפשו אסטטיקה ותנאי תברואה נאותים.
  • gidi1947

    gidi1947
    חזרנו לזירת הפשע|5 11.04.12
    בכל פעם שאנו מבלים בבסטה, אנו נשבעים שבגלל המחירים לא נשוב לכאן יותר,אך מה לעשות- התשוקה לעוד ביס גוברת על הכיס. אין מה לעשות, האוכל פשוט נפלא. והאמת, הפעם החשבון הפתיע לטובה-היינו 6 אנשים אכלנו 12 מנות ראשונות ועיקריות, קינחנו ושתינו קפה ויסלנו שלושה בקבוקי יין איטלקי נהדר ויצאנו רק באלף ש"ח. אז נכון, בית תמחוי זה לא,אבל יש מקומות יותר יקרים ושווים הרבה פחות.
  • dafnag

    dafnag
    אוכל בינוני ושירות גרוע|1 11.01.11
    וגם תמחיר מזעזע שאין קשר בינו לבין רמת האוכל. מרק האפונה, היה כנראה טעים רק שהמלצר שכח לציין שהוא חריף למרות שנאמר לו שיש לנו בעייה עם חריפות. האיקרא היתה סבירה. סטייק הלוקוס שתומחר ב170 שקלים (!) היה קטן, יבש וסתמי לחלוטין. במסעדה מאפשרים לעשן ולמלצרית דנה היתה הצעה בשבילנו: תגישו תלונה. במקום זה, שילמנו ועזבנו ללא קינוח.
  • asarfaty

    asarfaty
    מושלם! גן עדן של גסטרונומיה...|5 29.09.10
    כל מנה שצמד השיכורים האלה מכין היא הברקה שראויה לביקורת נפרדת, אבל מפה מחייבים אותי להצטמצם ל- 600 תווים. ובכן, מדובר - רבותי - במוסד גסטרונומי נדיר (שני רק ליועזר אשר הוליד את החבר'ה האלה). יקר? רצח! אבל שווה כל פרוטה. כל מנה פשוט יותר גאונית מרעותה. שכל הרובישונים יבואו לשוק ללמוד איך מכינים אוכל פשוט וגאוני...
  • ירקרקה

    ירקרקה
    הכל נראה טוב למעט המחיר|3 19.09.10
    ישבתי שם בהפסקת קניות בשוק השכן עם חברים שרצינו לנשנש משהו קל לפני שעות הצום. בגלל המחירים הגבוהים יחסית רק שתינו....מקום חביב ונעים עם מחירים די יקרים ושירות מעט מתנשא...חבל
  • naor01

    naor01
    הגזימו בתמחור המנות|3 06.05.10
    חבר'ה חבר'ה ...אולי כדאי להרגיע את המחירים ??? רב המנות בהחלט אינן שוות את מחירן .
  • שש2309

    שש2309
    מי יתנני ארנק כגאידמק|5 31.05.09
    כבר בראשית המאה העשרים ידע המשורר הלאומי כי ישנן שאיפות אשר לא יוגשמו אלא בסיעתא דשמייא והנה בתחילת המאה העשרים ואחת אנו נוכחים כי צדק. ההתמודדות עם כמויות הממון הקסומות שמוציאים הסועדים בשל האווירה הנונשלנטית בבסטה אפשרית רק בסיוע רוח הקודש (אולי זו החבויה בבקבוק יין טוב) או לחלופין ארנק תפוח של אוליגרך. האוכל והיין לעומת זאת לא פחות מנפלאים. איך אמרתי - מי יתנני ...
  • sagit17

    sagit17
    שגעון|5 18.03.09
    שיגעון. כן, גם המחירים, אבל גם הטעם. נקניקיה עם כרוב כבוש- כמה בנאלי ככה נפלא. יין איטלקי בכוסות. ואיזה קסם לא ברור אבל עובד. נהדר
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות