מנטה ריי - הכי מסעדת חוף שיש לנו

מאנטה ריי היא כבר מוסד של ממש אצלנו. היא כזו בזכות המיקום הנהדר ממש על שפת המים, והמבט אל ים כחול ונוף ישראלי כל כך של חוף טיפוסי: כיסאות פלסטיק צהובים, שמשיות קוקה קולה אדומות ושחקני מטקות כרסתניים. היא כזו גם בזכות
תפריט ים תיכוני מוצלח של דגים ופירות ים ששומר בעקביות לאורך שנים על רמה טובה ויציבה. לפעמים קצת יותר טעים, לפעמים טיפה פחות, אבל תמיד מדובר בחוויה נעימה גם בזכות השמש המלטפת, הבירה הקרה והאופק הפתוח. הארוחה נפתחת במגש של מזטים טובים כמו בורי כבוש בבצל וסומאק, סרדינים כבושים נהדרים וחציל קלוי טבעי עם לבנה, שמגיעים עם לחם טורקי טרי וחם ולצידו מלח ים גס ושמן זית. במנות העיקריות פילה דניס בלימונים כבושים על מצע ניוקי ואספרגוס, סקלופס ושרימפס בויניגרט עגבניות וסיר ברזל כבד של פירות ים – אופציה נהדרת ללילה חורפי וזועף כשהגשם ניתך על חלונות המסעדה. במאנטה ריי יש גם ארוחות בוקר מצוינות ורומנטיות של ערימת פנקייקים, פרנץ' טוסט או פריטטה ואין מקום טוב ממנה לפתוח יום חופש עצל. כדאי להזמין מקום מראש כי בלתי אפשרי כמעט להשתחל לפה באופן ספונטני.
מי שבכל זאת מתקשה לסגל לעצמו סדר יום מתוכנן ויודע להסתפק במועט, יוכל להתענג על הקיוסק הצמוד המגיש בימות הקיץ לצד הבירה והקולה גם מגוון מצומצם ממטעמי המסעדה עם הברקות כמו קלמרי מטוגן על החוף ובלי לוותר על החומוס, האבטיח עם הבולגרית ואפילו הארטיקים.

( 114 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • daphnaol

    daphnaol
    טוב אבל יקר....|4 10.03.15
    גם ארוחת הבוקר וגם תפריט הערב טובים אך יש גישה פלצנית והמחירים בהתאם... נוף נהדר
  • itsapir

    itsapir
    בגלל המיקום למרות השרות|2 11.08.14
    הזמנתי מקום שבועיים מראש וקיבלתי מקום דפוק. מנהלת המשמרת דיקלמה מסרים שכאילו נוסחו על ידי יחצ"ן. האוכל - כרגיל
  • noaa

    noaa
    מיקום נפלא, אוכל מעולה|4 17.05.14
    קשה לתת ציון למסעדה הזאת. האוכל מצויין, כולל המאזטים שחלקם ממש מעניין, המיקום אופטימלי -ים, רוח, השרות מלאכותי ואדיש והמחירים יקרים ללא פרופורציה. החלטנו ששני הפרמטרים הראשונים קובעים ונתנו 4 כוכבים.
  • silvima

    silvima
    מאנטה ריי|3 21.04.13
    יופי של מיקום, יקרה.שרות טוב.
  • dafnag

    dafnag
    הרמה ירדה|3 22.02.13
    בעבר, שמחנו ללכת עקב האוכל הטעים והשקיעה. ירידה מתמשכת בשנים האחרונות. הזמנו ארוחת בוקר, מנת השוק (בורקס מתוק עם עגבניות)- סתמי. הנוף לים וליפו עדיין שווה.
  • yigaljoffe

    yigaljoffe
    הים נהדר, אבל ...|2 14.08.12
    המסעדה מאד נעימה ואפילו השרות היה בסדר גמור , אבל המחירים מופקעים להחריד. מנה של פירות ים בתאנים כמנה עקרית בגודל שהיה מתאים אולי למנה ראשונה ב 105 שקל , זו שערוריה , אין מנה עסקית בצהרים והתחושה היא שמנסים לבחון עד כמה גבוה אפשר להעלות את המחירים במדינת תל אביב במסעדה עם נוף מרהיב של ים , להקטין את המנות ושהפריירים ימשיכו להגיע. אני לא אחזור
  • boazhovav

    boazhovav
    מסעדת החוף של תל אביב|4 21.05.12
    אין כמו ישיבה מול הים, עם כוס בירה או יין קרה, ואוכל טוב. מאנטה ריי מספקת את כל הדרישות - מבחר בירות ויין בבקבוק או בכוס, מגש המאזטים המפורסם בו בלטו לטעמי נתחי הסביצ'ה וסשימי אינטיאס עם פאפאיה. בעיקריות נהניתי מאד ממנת "דגי יפו", ברבוניות עם רוטב לימון וסלט כרוב קטן, שהציע את הטוב שבים. מקום יפה, אוכל טוב וים - שילוב נהדר.
  • mado

    mado
    אוכל טוב וים|3 09.03.12
    האוכל היה טוב, לא פחות ולא יותר: שיפודי פרגית עם פירה ותירס, דג מוסר עם ירקות, ספגטי ברוטב עגבניות. מנות הפתיחה (לבחירה מתוך מגש גדול ועשיר) - היו מעניינות וטובות יותר. השירות (כמו שכבר צויין בדירוגים קודמים) איטי ולא מקצועי. המלצרים נראו עגומים/כועסים... הים - מוסיף כוכב.
  • nir_e

    nir_e
    בגלל האוכל והאווירה|5 26.02.12
    הותק של המקום הזה מעיד כנראה על איכותו, ובאמת - מעבר להיותו כ"כ קרוב לים, המנות מאוד טריות וטעימות. מומלץ מאוד להגיע לארוחת בוקר ולהנות מהנוף המדהים ומהאווירה. הדבר היחיד שכדאי לשפר במעט זה שירות קצת יותר חייכני.
  • איילתוניסים

    איילתוניסים
    טעים,מאד,אבל|4 03.08.11
    ילד יומולדת ביקש לחגוג במנטה ריי כי הוא זכר חוויה טעימה ומרנינה של סיר עמוס כל טוב סרטנים ושאר פירות ימיים...חווית הסיר עדיין כל כך טעימה, הנוף של הים מענג, השירות בינוני לרמת המסעדה ומנה של פירות ים בתאנים היתה יקרה להחריד ולא מצדיקה את המחיר. על הקינוחים דילגנו כדי להשאיר את הטעם הטוב לעוד קצת זמן...
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


מסעדת מול ים - סגורה עד להודעה חדשהמסעדת מול ים - סגורה עד להודעה חדשה מומלץ מפה9.5מסעדת מול ים היא אולי מסעדת היוקרה היוקרתית ביותר בישראל, וזאת למרות שהיא מעוצבת בצורה בלתי נסבלת כמעט, שילוב בלתי אפשרי בין סטקייה של פעם למסעדת יוקרה מול הים שלא רואים בה את הים. אבל כל זה נשכח ונסלח כמגיעים לדבר עצמו, האוכל. השילוב המושלם של שף יצירתי שנותן לחומרי הגלם לדבר ושל בעל מסעדה שבא מאהבה אמיתית לדבר ומספק לו את הטוב ביותר. הזיווג בין הטיפול המינימליסטי והעדין של יורם ניצן ובין הדגים, פירות הים והיין המובחר ששלום מחרובסקי מייבא באופן אישי מפינות שונות ברחבי העולם הופכים את מול ים למסעדת הדגים ובעיקר פירות הים - שמרכיבים את רוב התפריט - הטובה בארץ. מקצוענות אמיתית מייצרת גם יציבות, ולא משנה מתי תגיעו לכאן, תמיד תזכו בארוחה מענגת: אויסטרים גדולים ובשרניים שמוגשים בפשטות עם שמץ לימון וחומץ בן יין, מנה שכל מי רוצה להבין את טעמו של הים או מדוע יצא לאויסטר שם של מעורר תאווה חייב לטעום; מרק הסרטנים המוקצף, לנגוסטין על "ריזוטו אסור" , הלובסטר בגריל, מנת טעימות הים או כל מנה אחרת, ותיקה או חדשה שתבחרו כאן הן מופת של מקצוענות, יצירתיות ובעיקר חומרי גלם מובחרים באמת. המחירים גבוהים מאקרא עוד
עוד מסעדות