מנטה ריי - הכי מסעדת חוף שיש לנו

מאנטה ריי היא כבר מוסד של ממש אצלנו. היא כזו בזכות המיקום הנהדר ממש על שפת המים, והמבט אל ים כחול ונוף ישראלי כל כך של חוף טיפוסי: כיסאות פלסטיק צהובים, שמשיות קוקה קולה אדומות ושחקני מטקות כרסתניים. היא כזו גם בזכות
תפריט ים תיכוני מוצלח של דגים ופירות ים ששומר בעקביות לאורך שנים על רמה טובה ויציבה. לפעמים קצת יותר טעים, לפעמים טיפה פחות, אבל תמיד מדובר בחוויה נעימה גם בזכות השמש המלטפת, הבירה הקרה והאופק הפתוח. הארוחה נפתחת במגש של מזטים טובים כמו בורי כבוש בבצל וסומאק, סרדינים כבושים נהדרים וחציל קלוי טבעי עם לבנה, שמגיעים עם לחם טורקי טרי וחם ולצידו מלח ים גס ושמן זית. במנות העיקריות פילה דניס בלימונים כבושים על מצע ניוקי ואספרגוס, סקלופס ושרימפס בויניגרט עגבניות וסיר ברזל כבד של פירות ים – אופציה נהדרת ללילה חורפי וזועף כשהגשם ניתך על חלונות המסעדה. במאנטה ריי יש גם ארוחות בוקר מצוינות ורומנטיות של ערימת פנקייקים, פרנץ' טוסט או פריטטה ואין מקום טוב ממנה לפתוח יום חופש עצל. כדאי להזמין מקום מראש כי בלתי אפשרי כמעט להשתחל לפה באופן ספונטני.
מי שבכל זאת מתקשה לסגל לעצמו סדר יום מתוכנן ויודע להסתפק במועט, יוכל להתענג על הקיוסק הצמוד המגיש בימות הקיץ לצד הבירה והקולה גם מגוון מצומצם ממטעמי המסעדה עם הברקות כמו קלמרי מטוגן על החוף ובלי לוותר על החומוס, האבטיח עם הבולגרית ואפילו הארטיקים.

( 113 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • noaa

    noaa
    מיקום נפלא, אוכל מעולה|4 17.05.14
    קשה לתת ציון למסעדה הזאת. האוכל מצויין, כולל המאזטים שחלקם ממש מעניין, המיקום אופטימלי -ים, רוח, השרות מלאכותי ואדיש והמחירים יקרים ללא פרופורציה. החלטנו ששני הפרמטרים הראשונים קובעים ונתנו 4 כוכבים.
  • silvima

    silvima
    מאנטה ריי|3 21.04.13
    יופי של מיקום, יקרה.שרות טוב.
  • dafnag

    dafnag
    הרמה ירדה|3 22.02.13
    בעבר, שמחנו ללכת עקב האוכל הטעים והשקיעה. ירידה מתמשכת בשנים האחרונות. הזמנו ארוחת בוקר, מנת השוק (בורקס מתוק עם עגבניות)- סתמי. הנוף לים וליפו עדיין שווה.
  • yigaljoffe

    yigaljoffe
    הים נהדר, אבל ...|2 14.08.12
    המסעדה מאד נעימה ואפילו השרות היה בסדר גמור , אבל המחירים מופקעים להחריד. מנה של פירות ים בתאנים כמנה עקרית בגודל שהיה מתאים אולי למנה ראשונה ב 105 שקל , זו שערוריה , אין מנה עסקית בצהרים והתחושה היא שמנסים לבחון עד כמה גבוה אפשר להעלות את המחירים במדינת תל אביב במסעדה עם נוף מרהיב של ים , להקטין את המנות ושהפריירים ימשיכו להגיע. אני לא אחזור
  • boazhovav

    boazhovav
    מסעדת החוף של תל אביב|4 21.05.12
    אין כמו ישיבה מול הים, עם כוס בירה או יין קרה, ואוכל טוב. מאנטה ריי מספקת את כל הדרישות - מבחר בירות ויין בבקבוק או בכוס, מגש המאזטים המפורסם בו בלטו לטעמי נתחי הסביצ'ה וסשימי אינטיאס עם פאפאיה. בעיקריות נהניתי מאד ממנת "דגי יפו", ברבוניות עם רוטב לימון וסלט כרוב קטן, שהציע את הטוב שבים. מקום יפה, אוכל טוב וים - שילוב נהדר.
  • mado

    mado
    אוכל טוב וים|3 09.03.12
    האוכל היה טוב, לא פחות ולא יותר: שיפודי פרגית עם פירה ותירס, דג מוסר עם ירקות, ספגטי ברוטב עגבניות. מנות הפתיחה (לבחירה מתוך מגש גדול ועשיר) - היו מעניינות וטובות יותר. השירות (כמו שכבר צויין בדירוגים קודמים) איטי ולא מקצועי. המלצרים נראו עגומים/כועסים... הים - מוסיף כוכב.
  • nir_e

    nir_e
    בגלל האוכל והאווירה|5 26.02.12
    הותק של המקום הזה מעיד כנראה על איכותו, ובאמת - מעבר להיותו כ"כ קרוב לים, המנות מאוד טריות וטעימות. מומלץ מאוד להגיע לארוחת בוקר ולהנות מהנוף המדהים ומהאווירה. הדבר היחיד שכדאי לשפר במעט זה שירות קצת יותר חייכני.
  • איילתוניסים

    איילתוניסים
    טעים,מאד,אבל|4 03.08.11
    ילד יומולדת ביקש לחגוג במנטה ריי כי הוא זכר חוויה טעימה ומרנינה של סיר עמוס כל טוב סרטנים ושאר פירות ימיים...חווית הסיר עדיין כל כך טעימה, הנוף של הים מענג, השירות בינוני לרמת המסעדה ומנה של פירות ים בתאנים היתה יקרה להחריד ולא מצדיקה את המחיר. על הקינוחים דילגנו כדי להשאיר את הטעם הטוב לעוד קצת זמן...
  • yoniva

    yoniva
    צוות מחמיץ פנים וחסר נימוס|3 30.04.11
    היינו לארוחת בוקר ביום שישי האוכל היה בסדר גמור אבל... שרות לא היה וצוות המלצרים החמיץ פנים והיה חסר נימוס בסיסי חבל מאוד... כי אנחנו לא נחזור ונמליץ לא להגיע.
  • gidi1947

    gidi1947
    הים שווה כוכב|3 27.01.11
    רק בגלל מראה הים החורפי של ת"א ולזכר הימים הטובים אני נותן למסעדה ציון בינוני. תמורת מחירים כאלו היינו צריכים לקבל שירות הרבה יותר טוב. וממסעדה שאין בה בצהרי יום חול ארוחה עיסקית וגובה כמעט 100 שקל למנת דג אפשר לצפות שהמאזטים שלה יהיו טריים ולא ייראו כמוצגים ארכאולוגיים.המנות העיקריות אמנם טובות אך לא עד כדי גביית מחירים כאלו ועל תמחור היין אפשר לומר מלה אחת: סקנדל. ובקיצור- 700 ש"ח (ללא מנות אחרונות) תמורת רחש הגלים ובריזה נעימה? לא שווה!
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת אמורה מיומסעדת אמורה מיו מומלץ מפה9כמו במין סרט טוב על המאפיה האיטלקית, יש במסעדת אמורה מיו תחושה של עסק משפחתי מתקתק ומשומן היטב שיש לו קשרים טובים עם הקוזה נוסטרה. יש רגעים בהם אתה ממש מחכה שיכנס מישהו עם טומיגאן וירסס. למזלנו הטוב זה כמובן לא קורה. אין כאן גנגסטרים, רק טראטוריה עממית עם מיטב להיטי פסטיבל סן רמו כפסקול ואיזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק, ותחושה של מסורת חזקה בתחום האוכל והמסעדנות. לא דבר נפוץ כשמדובר באוכל איטלקי בארצנו. המנות שמגישים באמורה מיו לא מחדשות ולא מתכוונות לחדש: מבחר מצומצם של סלטים ואנטיפסטי, פסטה מאיכות סבירה ומספר מנות בשריות. הפיצות היא מאבני היסוד של המקום הזה, שאותו הקימו בעלי פיצה פצה הסמוכה, והן דקות וטובות. מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוי, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך צעירים, זוגות ומשפחות שלמות לדורותיהן. המחירים הנוחקרא עוד
עוד מסעדות