קפה בירנבאום - מעוז הצמחונות
ליד חנות הספרים המצוינת של רובינזון נמצא הקפה הוותיק (מאז 1962) הפועל בשירות עצמי. שתי אחיות מנהלות את המוסד הזה בעזרת צוות קטן מתחלף. הקבועים מתייצבים כאן מדי בוקר לקפה עם הכותרות של העיתון, בצהריים מצטרפים כל מי שאוכל בריא ואווירה ביתית עד קיבוצניקית עוזרים לו להעביר עוד יום בעיר הגדולה. מחיר הארוחה כאן אחיד, ואפשר להעמיס על הצלחת קישים, מאפי בצק וירקות והמון סלטים שהם לא פחות מנפלאים. הכול טרי ויש מגוון מסחרר, ואפשר לחזור ולמלא ממה שהיה מוצלח. בשביל צמחונים זה ממש גן עדן, וגם לקרניבורים שרוצים קצת הפוגה מבשר.


ויטרינת הקינוחים מפתה מאוד בשלל עוגותיה, אבל לעתים יש נפילות קולוסאליות. ראו הוזהרתם. מה שכן, הקינוחים מוגשים בנדיבות, כך שאם הצליח לכם, זה בגדול.
ידידותי לטבעונים
קפה בירנבאום הוא כבר מוסד של ממש בכל הקשור לצמחונות. טבעונים ייאלצו להמנע מרוב הפשטידות והקינוחים, אבל ימצאו כאן מענה הולם מרשים ביותר.
תרמנו בקהילה
( 17 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • דליקטס

    דליקטס
    טרי, נעים וטעים|4 26.03.14
    המקום נקי ומעוצב בלבן נעים ועל הקירות מפוזרות עבודות אומנות שונות. שפע של קערות סלטים בבר החופשי ובעיקריות המבחר פחות גדול. 50 ש"ח ללא גבול והכל עם שירות נעים ומהיר. אבל למה, למה לחמם במיקרו? כאב להוריד על זה כוכב, חשבנו שימי המיקרו חלפו מהעולם....
  • nadavbloch

    nadavbloch
    משהו ממש מיוחד וטעים|5 01.10.11
    במחיר פיקס של פחות מ 50 ש"ח אפשר לאכול כפי יכולתך ממבחר תבשילים וסלטים מיוחדים, מעשי ידי בעלת המקום. חגיגיה בכלל ולצמחונים בפרט. מכל מה שטעמנו נהננו. בהחלט לא עוד מקום אוכל בתל אביב.
  • amosha

    amosha
    קפה שכונתי בטעם של פעם|4 07.09.10
    מקום שהוא נכס גם בזכות האוירה, גם בזכות האוכל והקפה ובעיקר בזכות הייחודיות של בית קפה עם אופי מקומי ולא משוכפל. אחרי היומיום של רשתות הקפה המשכפלות את העיצוב, הטעם והשרות זה פשוט תענוג להכנס לבית קפה אמיתי שאין דומה לו. השרות נעים, האוכל טרי וטעים, העיצוב פשוט מאד והמחירים סבירים מאד. בצהריים מציעים מזנון של אוכל בריא. מומלץ בחום!
  • naor01

    naor01
    נחמד ומעוצב|4 06.05.10
    אהבתי את העיצוב , אבל עדיין עסקינן בעוד בית קפה בתל אביב .
  • גיפסנית

    גיפסנית
    נחמד. זהו|3 31.12.09
    מגוון הסלטים בהחלט מרשים וצבעוני לעין. הטעם בסדר לא מפיל. בארוחת הצהרים חסרה מנה חמה על אף שמי שמבקש יכול לחמם סלט כזה או אחר במיקרו. הכי התרשמתי מעוגת הבננה, כנראה שההתמחות היא בכלל בעוגות. הקפה כמו שמישהו כאן כבר דירג, באמת לא משהו. בסך הכל - נחמד. זהו.
  • rmb

    rmb
    לאוהבי החלבי|4 12.05.09
    מגוון מנות צמחוניות אווירה נעימה, אופציה חמודה לצהריים בסביבה
  • galiavu

    galiavu
    נועם של מסעדה משפחתית|4 08.03.09
    מקום של "קבועים", אבל גם כלא-קבועים נהננו מהאווירה הביתית והחמימה. האוכל (בארוחת הבוקר)פשוט וטעים, אבל הקפה טעון שיפור. רשמנו לעצמנו: "לנסות בצהריים".
  • spery

    spery
    אכן גן עדן|5 11.12.07
    אני משדלת להגיע למקום לפחות פעם בשבוע. עם כזה מבחר (יש שם לדעתי בערך 40 סלטים ותבשילים) כל אחד יכול למצוא את הדברים שהוא אוהב. אפשר להעמיס בלי הגבלה, והכל בריא טרי וטעים.
  • סומי

    סומי
    מחיר מוגזם|3 27.09.07
    10 שקלים לאספרסו קצר בעמידה, מוגזם , מזל שלא הוגש בקרטונית חד פעמית . המועד לפני שנה . יתכן ולא מעיד על הכלל .
  • ענתשט

    ענתשט
    נחמד ולא יותר|3 07.06.07
    פשטידת גבינה אחת ,תפוחי אדמה מוקרמים וסלטים של בטטה קישואים קינואה ועוד כמה סוגים. לא כולל שתייה 42 ש"ח. על מה ההתלהבות?
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד