1 הגדל תמונה
מסעדת סהרה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת סהרה
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת סהרה
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מסעדת סהרה
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
סהרה בחצר
הועלה על ידי layla
6 הגדל תמונה
תאנים ממולאות
הועלה על ידי layla
7 הגדל תמונה
פרגית שלמה פתוחה על לאפה עם בצל
הועלה על ידי meirame
 

מסעדת סהרה

הנוסעים על כביש 65 בואך כפר תבור תוהים בוודאי לא פעם מהו הארמון המוזר הניצב בצידי הדרך ליד הכפר נין. זוהי מסעדת סהרה שהיא אכן, לפני כל דבר אחר, פנטזיה ארכיטקטונית מוזרה ויוצאת דופן. המבנה דמוי הארמון הוא ללא ספק אחת המסעדות המפתיעות שבמקומותינו. מי שיבוא בשערי המבצר המצחיק משהו, יגלה שלמרות העיצוב המוזר מדובר במסעדה טובה.
סהרה היא מסעדה ערבית עם מנות קלאסיות וטעימות להפליא בחלק מהמקרים. לא פחות מארבעה טאבונים ניצבים כאן בחצר ובהן טאבון צלייה כמו גם טאבון אידוי. מנות כמו מְחַמַ'ר עוף מצוין , מנסף , צוואר כבש ממולא או קבאב שאמי הן ללא ספק סיבה מצוינת להגיע לסהרה. גם רוב הסלטים טובים, בעיקר אלה של עשבי הבר החורפיים כמו החוביזה והעולש . אחרי האוכל מתרווחים בפינת הקפה המפוארת על הספות ומעכלים בשקט. סהרה, כמתחייב מעיצובה הפנטסטי, היא כמובן מקום מוצלח במיוחד לילדים הנהנים להתרוצץ בתפאורה כאילו-צלבנית על צריחיה וגשריה המתרוממים שמהווים עבורם גן הרפתקאות אמיתי, וגם התפריט בהחלט מתחשב בצרכיהם ומציע מנות ילדים מתאימות.

( 62 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • RONHAR

    RONHAR
    בהחלט תמורה למחיר|4 04.05.14
    אוכל גלילי ברמה טובה בדרל כלל. מבחר טוב של סלטים, דגים ובשרים. פיתות מהטאבון, פריקי ועוד מעט מיוחדים. עיצוב מרווח ומאד נעים. שרות טוב, ומחירים סבירים בהחלט.
  • dove1

    dove1
    הפתעה לטובה|4 25.02.14
    היינו בשבת, המסעדה מעוצבת בסגנון אוריינטלי, מאוד יפה, מזכירה קצת את מסעדת רים אל בוודאי בעמאן (רק בלי הנרגילות), המנות מוגשות בצורה אסתטית ומאוד טעימות, הן מנות הפתיחה, הן העיקריות, את הקפה מגישים באזור נפרד, השירות דורש קצת יותר קורקטיות, המחירים סבירים. בטוח עוד נחזור.
  • mandler

    mandler
    נפילה...|1 02.04.13
    היינו בפסח בארוחת ערב בסהרה. כגודל הציפיות כך הייתה האכזבה. שירות גרוע של מלצריות וכך גם האוכל. הסלטים שבאים במחיר סביר בתנאי שכל הסועדים מזמינים מנה עיקרית נוספת היו חלשים מאד ביחס לכל סטנדרט. המנות העיקריות גם הן לא משהו להתפאר כך גם עוף מוחמר שנחשב לאחד ממנות הדגל של המסעדה. יתכן שזה היה לאחר יום עבודה ארוך בכל אופן, מומלץ לדלג על מסעדה זו למרות שהיא ממוקמת בבניין יפה. יש מסעדות מזרחיות הרבה יותר טובות בצפון...
  • yosir62

    yosir62
    בדרך לצפון עוצרים בסהרה|5 01.04.13
    פעם היו עוצרים בדברת בדרך לצפון. עכשיו, כאשר פונדק דברת נראה כמו איי חורבות, זו בהחלט אופציה שווה. המסעדה מעוצבת כמו טירה צלבנית (מזכיר קצת את חדר האוכל בהוגוורדס ...:-) , נברשות וריהוט מיוחדים מפוזרים בכל מקום, תקרת שמיים ועננים -פשוט יפה. סדרת סלטי הפתיחה טעימה מאוד. הזמנו 3 מנות עיקריות שונות וכולם נהנו מאוד (עופיון מוחמר, מנסף, פרגיות). בסיום הארוחה כשבקושי יכולנו לקום, עברנו ל"סלון" לשלב התה/קפה/בקלווה. סימנו את המקום. נחזור שוב.
  • silvima

    silvima
    בדרך לתבור חייבים לעצור|5 20.02.13
    מסעדת אלף לילה ולילה, מרווחת, מעוצבת, גינה נהדרת והאוכל כל כך אותנטי ,כנאפה ובשר,שווה לנסוע עד לצפון בשבילה-פשוט מעולה
  • tali1212

    tali1212
    אוכל טוב המלצר קצת פחות|4 01.12.12
    הזמנו מראש מקום ל14 איש בשבת בצהריים. הילדים אכלו שניצל וצ׳יפס. הגדולים אכלו סלטים נהדרים (שהוגשו כמנות פתיחה), בשר על האש (נחמד), עופיון ממולא באורז (טעים מאוד) וסינייה (אכלנו טובים ממנה). משום מה המלצר היה ממש לא נחמד. חבל.
  • dafnag

    dafnag
    מנות מסוימות טובות, אחרות בסדר|4 03.11.12
    אהבנו- קבב שאמי, חצילים בטחינה, מג'אדרה (תוספת), שיפודים (פרגית, מיקס גריל). מוצעות מספר אפשרויות של מיץ סחוט. בקלוואות טובות בסיום. פחות אהבנו- סטייק אנטריקוט, חומוס סטנדרטי.
  • olgaerlich

    olgaerlich
    בסדר ולא יותר מזה|3 24.08.12
    המקום יפה ומרשים. לא נפלנו מהאוכל, המחירים לא זולים יחסית לכמויות ואיכות. אחד השניצלים במנת ילדים היה כמעט בלתי אכיל.
  • talpa16

    talpa16
    לא טעים, לא נקי, יקר|1 20.08.12
    השירות היה איטי, לחלק מהמנות היה טעם כאילו הגיעו מקופסת שימורים, מנות הילדים שחו בשמן.
  • gadpol

    gadpol
    מסעדה טובה, אך לא בשבת|4 18.03.12
    הזמנו שבוע מראש לשבת מקום ל-25 אנשים במסגרת משפחתית. כאשר הגענו השולחנות לא היו מוכנים בגלל העומס הרב. עם זאת, כאשר התפנה המקום לאחר זמן מה, הצוות פעל במהירות לערוך את השולחנות. הזמנו מנות שונות ומגוונות, אשר בסך הכל היו טעימות והנוכחים היו שבעי רצון. השירות היה מהיר וענייני. כנראה שהמסעדה סובלת מעומס יתר בשבתות והרעש והצפיפות היו בלתי נעימים.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד
מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד