1 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
10 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
11 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
12 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
13 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
14 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
15 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
16 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
17 הגדל תמונה
באדיבות מסעדת אל-ראזי
הועלה על ידי מערכתמפה
 

הכפר מראר (נכתב לעיתים גם מג'אר או מע'אר) שוכן על גבעה בין הרי הגליל התחתון. הדרך המתפתלת אל הכפר מציגה לעיתים את הכנרת נוצצת מרחוק ומעליה הר הארבל, מרחיבה את הלב ומפיגה מתחים. בכניסה לכפר, מול נופי הרים מתגלגלים, הוקמה מסעדת אל ראזי. שף המסעדה, טריף, זכה בפרסים ותארים רבים, משתתף בארגוני שפים לשלום ומייצר נועם וקבלת-האחר באמצעות האוכל שלו. אפשר למצוא כאן משפחות שחוגגות את ליל הסדר, קבוצות של עובדים שיצאו לגיבוש וזוכים להתקרב לחברה הדרוזית וזוגות מטיילים שיצאו לטיול רומנטי ועצרו לנוח בצד הדרך.

המסעדה הדרוזית שומרת על מסורת קבלת הפנים והאירוח הלבבי של התרבות הדרוזית. טריף מנצח על מקהלת המטבח ובניו מטפלים בתחום השירות, במקצועיות ובאדיבות. כל אורח ואורחת הנכנסים לאל-ראזי יתקבלו בחיוכים ובמאור פנים, המשרים מיד נינוחות ושלווה. מסעדת אל-ראזי נקראת על-שם אחד הרופאים המוסלמים שפעלו כאן באזור - עדיין ניתן לקרוא את כתבי הפילוסופיה שלו שחלקם תורגמו לעברית. אין ספק שחכמתו שורה על המקום הקרוי על שמו.

המנות המוגשות במקום כולן טריות ומותקנות במטבח המסעדה לכבוד האורחים. טריף הוא שף יצירתי שמבקש לקחת את המאכלים המוכרים ממסעדות מזרחיות ולהעניק להם פרשנות משלו. אם הזמנתם מקום לאירוע או לקבוצה כדאי להשאיר קצת מקום לדמיון. לצד הסלטים, האוכל הדרוזי והקובה, כבר ראינו כאן מנות מנסף אדירות של אורז עם צנוברים וכבש, קובה-נייה מבשר נא, כבושים וחמוצים ביתיים ואפילו "עוגה" מיוחדת מעלי גפן מגולגלים בעבודת-יד מדוקדקת.

על הדרך החוצה, לפני הפרידות והתודות, שאלו את טריף ובניו לאן כדאי להמשיך, מובטח לכם שעצותיהם הטובות יקדמו אתכם במסעותיכם בין אם אלה מסעות קניות ובין אם אלה טיולים נסתרים בגליל.

( 5 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • harelr

    harelr
    מעולה למשפחות|4 08.06.11
    סאלימן איש מקסים אירח אותנו בנדיבות רבה. משפחה גדולה היינו.... אוכל פשוט מגוון וטרי, חומוס מעולה, סלטים בשפע, מקום נחמד ומרווח בחצר ו... מחיר כלכך שפוי שכל החוייה השאירה טעם של לחזור לשם.
  • ymhaim1

    ymhaim1
    טעים נעים ובמחיר מעולה|4 04.05.09
    מסעדה נפלאה על הדרך לצפון או לדרום, אוכל מצויין ומגוון, טעים, נקי, ובמחירים מעולים.
  • shabtay12

    shabtay12
    מצויין|4 01.09.08
    הגענו מישפחה עם ילדים חברתי גלית המליצה ואכן מקום חביב מאוד
  • chupale

    chupale
    טעים , נקי וללא יומרות|4 20.10.05
    מקום חביב . כל המנות שהזמנו היו נדיבות , טריות וטעימות ביותר . שירות מצויין ובעל הבית מאיר פנים ולסיום גם הנזק היה יותר מסביר . בסה"כ אופציה מומלצת למי שבאיזור
  • maya_a

    maya_a
    מומלץ בחום|4 14.08.05
    לכל הנופלים במלכודות נימר ויונס, מומלץ לסטות לעבר מרר ולהכנס לאל-ראזי. מטבח דרוזי טעים, חומוס משובח ובעלי בית מאירי פנים.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
עוד מסעדות