חומוס עימאד בנצרת - מהטובים והמוצדקים

החומוס של עימאד, אחד שמשחק כבר הרבה שנים במגרש הקשוח של החומוס, הוא מה שנקרא גלילי: תערובת חמה, קלילה וחלקה מכוסה בשמן זית, שום טרי וגרגירי חומוס. על טיבו של החומוס יכולים להעיד עשרות הסועדים הממלאים את המקום מדי יום, ואגודת האוהדים שמוכנים להישבע בשמו. הפיתות טריות וחמות, ההגשה זריזה ומקצועית, ובניגוד לחוקי הז'אנר הנוקשים של החומוסיות (חומוס ורק חומוס, תגיעו מוקדם כי כשנגמר סוגרים) יש גם שווארמת עגל טובה מאוד, וכדורי פלאפל טעימים. לא קל לבחור חומוסייה ברחוב שמארח לא רק את עימאד אלא גם את חומוס אל שייח' האלמותי וג'ראר הפחות מוכר אבל המוצלח מאד גם הוא אבל עימאד הוא בהחלט אזרח כבוד. השווארמה כאן תכריע את הכף אצל רבים לטובת עימאד.

לחץ כאן לכל המסעדות בנצרת
( 22 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • benni

    benni
    אכזבה גדולה|1 12.12.15
    המסעדה מאד לא נקיה. כתמים מכוערים על הקירות ורצפה מלוכלכת - ניכרת תחזוקה ירודה, גם בשירותים. החומוס מאד סטנדרטי. שווארמה בינונית ושירות לא טוב. לא חוזרים לחומוס עימאד.
  • ozzo

    ozzo
    חומוס מעולה! בכלל לא יקר|5 14.08.14
    באופן כללי הסלטים טובים. השאוורמה גם טעימה (של שיח יותר טובה) קבבים סבבה הפרגית טעימה. נורא נהנינו
  • danam_20

    danam_20
    יצאתי חומוס|5 09.06.13
    תשכחו כל מה שידעתם על חומוס עד עכשיו - כי זה רק היה הקדמה לדבר האמיתי...חומוס שאין דברים כאלה, במרקם חלומי של גלידה, מוגש חם וטרי, עם גרגרים טריים...פשוט להתעלף!
  • נדבעדן

    נדבעדן
    הגענו בעקבות ההמלצות|5 09.08.12
    חומוס טעים, מרקם עדין, שמן זית אמיתי וגרגירים רכים וטעימים. ציפס פריך. הכל טרי, המקום נקי והשירות נעים ומהיר. גם המחיר סביר ביותר 30 ש"ח חומוס, ציפס מנות פתיחה וכמובן קפה מר וטוב בסוף הארוחה. מומלץ ביותר.
  • limak

    limak
    חומוס מצוין|5 05.06.11
    לאחר יום טיול ארוך, התיישבנו לארוחה בשבת אחר הצהריים. המקום נקי, השירות מחוייך ונעים, מתאים מאד למשפחות. ולאוכל עצמו - החומוס היה קליל, הגרגירים נימוחים והשמן זית חיזק את כל החגיגה. הפיתות הוגשו חמות, הפאלפל מצוין, הסלט טרי ומחוזק בהמון מיץ לימון. ללא ספק, אחד מהחומוסים הטובים בארץ - אפשר לאכול, ולהמשיך לטייל, ללא אותה הרגשת בטון מוכרת בבטן...
  • wife

    wife
    ממשיכים להיות מצויינים|5 20.02.10
    הגענו בשבת אחרי הצהריים, הכביש החדש הופך את ההגעה לקלילה. פתחנו שולחן עם חומוס גרגרים, שוראמה, סלט, כדורי פלאפל, טחינה, חריף, עמבה. הכל מעולה, השרות מחוייך ומשפחתי. כיף גדול. קינחנו בממתקי הידידות - מומלץ מאוד.
  • guvladi

    guvladi
    החומוס והשירות מצויינים|5 12.12.09
    אכלנו פה מספר פעמים, השירות טוב מאוד. בד"כ קונים חומוס הביתה, החמוס מצוין. בשישי ושבת עמוס מאוד.
  • ofer123

    ofer123
    החומוס הטוב בארץ!|5 25.11.09
    מידי פעם אני קופץ עם חבר מהעמק. 2 דקות אחרי שפתחו את הכביש החדש. הגשה מהירה ואדיבה, אוכל פשוט וטעים. חומוס טרי חם עם שוורמה מעולה. חובה לבקר.
  • aharonsht

    aharonsht
    הפתעה מאוד גדולה|5 23.11.09
    עצרנו היום לאכול בחומוס עימאד, ללא תכנון מראש, לסיום טיול נפלא, וזכינו להכיר מקום נפלא, טעים ומומלץ. השירות וקבלת הפנים תואמים את האיכות הכללית של המסעדה. עוד נחזור
  • מרקעוף

    מרקעוף
    הבשורה של נצרת לחומוסולוגים|4 29.05.09
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9.2דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד


החוויה הבדואית הגליליתהחוויה הבדואית הגלילית מומלץ מפה8.4יש מקומות שבהם האירוח הביתי נוטה להיות קצת מלחיץ, אבל כאן עוזבים את האורחים לנפשם, ורק אם רוצים, וזה כדאי מאוד, זיאד סוואעד, מומחה לעשבי בר, לצמחי מרפא ולתרבות הבדואית, מצטרף לארוחה ומספר סיפורים מרתקים על תרבות העדה הבדואית, וזו הגלילית בפרט. בקיץ מפשילים את יריעות האוהל הבדואי המסוגנן ומאפשרים לרוח הנעימה להיכנס, בחורף האוהל מוסק וחמים, ובכל עונה מוזמנים האורחים להשתרע על הכריות וגם להישאר לישון. עד 40 איש יכולים ללון כאן ביחד. זאדה, אשתו של זיאד, מכינה טס גדול של פתיחים המבוססים על צמחים, עשבי מאכל מקומיים והרבה בורגול; תבשילים של עכוב, עולש ושומר בר; שורבטה - מעדן כפרי מבורגול ועגבניות טריות; מנזלה טעימה, ועוד סלטים טריים. במרכז המגש המנה העיקרית, מסחאן - נתחי כבש, אורז וירקות על פיתה גדולה, או מחמ'ר. בניגוד למקומות אחרים בהם מקפיאים את העשבים החורפיים, זיאד וזאדה משתמשים בהם רק בעונתם ולכן בחורף מקבלים בנוסף על התפאורה הגלילית הירוקה מבחר גדול ומגוון יותר של תבשילים. שעתם הגדולה של העשבים המלוקטים היא ינואר עד אפריל, אז שווה לתזמן את הביקור בהתאם. גם צמחוניםקרא עוד
עוד מסעדות