שגב אקספרס תל אביב - שגב משה

מומלץ מפה
8.8
סוג: מטבח שף
 

מסעדת שגב אקספרס תל אביב

שגב אקספרס היא מסעדתו התל אביבית של השף הצעיר והפעלתן, כוכב הטלוויזיה המחויך, שגב משה. אם בהרצליה שיחזר שגב, כביכול, רחוב בנווה צדק דימיונית שכזו, הרי שכאן הוא מביא לרמת החייל שדרה פריזאית שלמה. גזעי העצים נראים אמיתיים לגמרי אבל עליהם עשויים מפלסטיק לבן, ספסלי מתכת לבנים מתחתם ומזרקה קטנה מפכפכת במרכז. אתה מתבקש להתיישב על הספסל ולהמתין ואחר כך מושבים אותך לשולחן ומקווים ש'תהנה מהחוויה'.
החוויה
וזו אכן חוויה, גם אם לא ממש ברור איזו . אחרי שמתרגלים לקיטש הנשפך מכל עבר, מבחירת המוזיקה הנוסטלגית ועד מדיהם המצחיקים של המלצרים, צריך עוד כמה דקות כדי להתרגל גם לתפריט. שגב מחלק את המנות למחלקות כמו, פיצות, סלטים ודגים, וזה עוד מוכר, אבל גם מחלקת כבדי עוף. מעניין. כשמגיע האוכל מתחילות הבעיות. הכל מאד יפה ומעוצב אבל מעט עמוס וראוותני ומתוק מדי לפעמים על חשבון הטעם. פיצת ירקות וקצ'קבל התגלתה כפוקצ'ה עמוסת כל טוב, עמוסה מדי, נוקשה מדי בבסיס ורכרוכית מדי בתוספות. לעומתה מנת דים סאם עם שרימפס, יפה עד כאב וטעימה מאד.

שגב כבר הוכיח במסעדת האם שלו בהרצליה שהוא יודע לבשל היטב גם כשהוא ראוותן. אולי כדאי לפחות כאן לוותר קצת על מפגני הראווה לטובת טעם פשוט ונגיש יותר.

( 52 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • dalitdo

    dalitdo
    יפה ויצירתי|4 22.10.16
    הגענו לארוחה משפחתית ביום שישי בצהריים. היתה אווירה רגועה ונעימה. אוכל מגוון ויצירתי כמו תמיד אצל שגב, יש גם תפריט טבעוני ואפשרויות צמחוניות, ואני ממש אוהבת את הקונספט שלו. ניגשו אלינו כמה מלצרים והשירות נע בין חביב ומחויך לאדיש ומשעמם.. הקוקטייל שהוצע לי היה מאכזב (וסתם יקר) פרט לכך נהנינו, מנות עיקריות נדיבות ויפות והכל היה טעים. היינו כבר כמה פעמים ונחזור שוב.
  • sagyi

    sagyi
    מקום איכותי ומומלץ|5 28.02.16
    חזרנו בשנית ומצאנו שהמקום ראוי ומומלץ. המקום מעוצב ושמור, הכלים הנאים, האוכל מצויין והשרות מקצועי ואדיב. בקיצור חוויב במחיר מציאותי. אז כיום המקום מוצלץ בחום!
  • wife

    wife
    מקסים!|5 20.01.15
    אכלנו בעבר בשגב הרצליה, פעם ראשונה ברמת החייל. העיצוב יוצר ניתוק מן החוץ ומשרה מצב רוח רומנטי. האוכל נע בין טוב מאוד למשובח, ההגשה נאה, השירות יעיל, הצ'ופרים והפינוקים כיפיים והיחס עלות/תמורה מעולה.
  • נירית1

    נירית1
    מעל ומעבר|5 26.04.14
    אוכל משובח, שירות מדהים שכמותו לא נתקלתי מזמן. החליפו לי מנה שלא היתה לטעמי בלי היסוס. גם המחיר לא היה בשמיים - 340 שח לזוג כולל יין וקינוחים. אין לי ספק שנשוב
  • arad2001

    arad2001
    חמים וטעים|4 26.12.13
    אחרי שביקרנו בשגב הרצליה ונהנו, החלטנו לנסות בחשש מה את אקספרס, שמחנו לגלות שהאקספרס לא מורגש, גם כאן הצליחו לייצר חייץ בין הרחוב לתוך המסעדה באמצעות התפאורה הנעימה. המנות נדיבות, ורובן עם טוויסט כלשהו בהגשה או ברובד הטעמים. אמצע השבוע- ארוחה עסקית - שלושה דורות- כולם נהנו. ההפתעה חיכתה לנו בזמן קינוח, סופסופ מישהו הבין שאם כבר מצלחתים מנה לא יפלו השמים אם הכמות תהיה נדיבה יותר- יבורכו! כוכב חסר בגלל שיש עוד מה לשפר בתחום השירות.
  • yoavbp

    yoavbp
    טעים אבל לא נפלתי|4 04.10.12
    אולי שבאים פעם ראשונה עם ציפיות בשמיים ויש איזו מחשבה שתטעם משהו חדש שיפיל אותך מהרגליים, מתאכזבים מעט. האוכל טעים בסה"כ אבל לא משהו יוצא דופן.
  • dafnag

    dafnag
    לא אקספרס- אבל טעים|4 26.08.12
    בביקור נוסף העלינו כוכב בגלל האוכל- טעים מאוד (דג בקוקוס וקארי). צפוף. מביקור קודם: קודם כל - האוכל באמת טעים (ברובו), מושקע ויצירתי. האוירה והעיצוב נעימים ויפים. העסקיות המוצעות הן בתמחור יחסית מפתה, שנראה שכאילו פונה לקהל המהנדסים באיזור. אבל למרות שהמסעדה מתהדרת בשם "אקספרס" וממוקמת במקום אסטרטגי באיזור הי טק, זה לא המקום לארוחת של 30-40 דקות (כמו בשאר המסעדות באיזור). זו ארוחת לשעה וחצי במינימום. גם אם המסעדה לא עמוסה. ולעניין האוכל - מרק חצילים מעולה (למרות שפעם אחת הוא היה תפל והוחלף), פסטות טובות. רבע העוף שבעיסקית לא משהו.
  • danam_20

    danam_20
    נשגב מבינתנו....|5 06.06.12
    באופן אישי,כבר הפסקתי להתלהב ממסעדות. been there, done that וכבר אין משהו שיחדש לי וירגש אותי. המסעדה הזו הפכה לי את הקונספט לחלוטין. המנות נדיבות , מעוצבות, מוגשות בהקפדה על כל פרט ופרט תוך שמירה על שימוש בחומרי גלם איכותיים. איזה יופי של מקום!
  • קופר

    קופר
    אין עליו|5 28.12.11
    מקום עם עיצוב מקסים ואוירה אחרת. המנות נהדרות. השירות מעולה- קשוב, עירני ומתוקתק. הקונספט של שגב- לפנק, לפנק וזה עובד! אחת המסעדות היחידות שחוזרים אליה שוב ושוב ותמיד ממש נהנים.אוהבים להביא חברים מחוץ לעיר או מחו"ל וכולם מאד מתלהבים. חשוב לציין שהרמה נשמרת. והכי חשוב, להשאיר מקום לקינוחים המדהימים! בתאבון.
  • omha

    omha
    היה טוב אך ציפיתי ליותר|4 06.12.11
    יכול להיות שהעובדה שהמליצו באוזני הרבה על המסעדה הובילה לאכזבתי הקלה. השירות היה טוב אבל לי ממש הציק שאני מזמינה מנה והיא מתחילה לדקלם לי את המרכיבים (אל אף העובדה שרובם רשומים כבר בתפריט) האוכל מוגש מקסים והאויר נעימה ביותר. האוכל היה טעים לי אבל אני חייבת להודות שלא התעלפתי. פטה הכבד היה מדהים בהגשתו ובטעמו, העוף הצרפתי היה טעים אבל ממש לא יוצא דופן והרוטב בצד מדי שותופתיי לשולחן היו מרוצות מאוד מהמנות שלהן. הקינוחים נפלאים והמוזלי אפילו לא מתוק מדי. כנראה אחזור לשם רק כדי לטעום מנות אחרות.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות