1 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
10 הגדל תמונה
מסעדת הסלון של אייל שני. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
11 הגדל תמונה
בסלון של אייל שני
הועלה על ידי גנשה
 

מסעדת הסלון של אייל שני - תיאטרון אבסורד ואוכל

מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים".


מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושף את תהליך ההכנה הטוטאלי והכאוטי של המנות, כמו גם את נתחי הבשר המשובח בטרם עשייתם ואת הרוחות הרוחשות במטבח, אפשר ליהנות כאן מערב מיוחד במינו ואוכל מצוין.


לא חייבים להזמין "סשימי עגבניית פרא זרועת מלח ים על בטנה, עטופה בכתר זרעים" רק כדי להתלונן אחר כך שהמחיר יקר בתמורה לכמה פרוסות עגבנייה, יש מספיק מנות מהנות שגם נותנות תמורה יפה למחיר ומסבירות דרך בלוטות הטעם מה כל כך מיוחד בו, בטיפוס המוזר הזה אייל שני.
הקליקו כאן לעוד חוויה קולינרית לא שגרתית עם מנות שף

( 14 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • Noa-h

    Noa-h
    אוכל מעולה ומחירים יקרים|5 22.12.16
    מסעדה מדהימה עם שירות קשוב ואדיב. אוכל מדוייק וטעים. המחירים יקרים מדי לתמורה.
  • פסולינה

    פסולינה
    כל הכבוד!|5 22.01.15
    ובכן חברים, אכן יקר אלא שמצדיק כל שקל. המנות העיקריות שהזמנו (מחבת פירות ים ואנטריקוט) היו מנות מאוד גדולות אם כי ניתן היה לצפות שמשהו ילווה את הסטייק. השרות מצוין והמוזיקה והאווירה לא פחות מנפלאים. היה עונג. גם המטבח הפחות ואייל שני מבשל בו, מוסיפים ומשעשעים. איך לא ?!!
  • talchik

    talchik
    המון מילים וכסף|3 03.10.12
    אחרי הרבה ציפייה לחוויה מיוחדת. נרשמה אכזבה. גם היעדרותו של אייל שני מהמטבח באותו ערב וגם מהתמורה יחסית למחיר.. נורא יקר ונורא קטן..לא שלא טעים, אבל לא מיוחד ששווה כאלו מחירים. ואני מאמין שאם משהו באמת טעים הוא יכול להיות שווה המון כסף, גם אם בכמות קטנה. אבל האוכל בסלון היה טוב ולא יותר. על טוב לא גובים 160 ש"ח ל4 שרימפס חצויים ל2. חבל, מקום אם אחלה של אווירה ופוטנציאל גדול מאוד במטבח.
  • nir79

    nir79
    חוויה|5 05.07.12
    מי שמוכן להיפרד מסכום כסף לא מבוטל יוכל להינות מחוויה ייחודית וחד פעמית זה שהאוכל מדהים אבל החוויה הכוללת שווה את זה
  • allufim

    allufim
    רוצים לשבת עם חברים בסלון|4 02.03.12
    האווירה במקום היא מהיותר כייפיות שיש. הבר -מטבח הפתוח שעמוס בחומרי הגלם הוא הזמנה להרגיש הכי בבית. המוזיקה כייפית ובכלל נעים. התפריט משלב פיוט ופרוזה בשתי קבוצות מחיר, 70-80 או 130-40. על רקע זה ארוחת טעימות (6 מנות כולל קינוח ב-180 ש"ח) שאינה מחייבת את כל הנוכחים בהזמנתה היא אופציה מעולה, לפחות בפן הפיננסי. בפועל למרות שיצאנו שבעים לגמרי מהארוחה (זוג עם עיניים גדולות ובטן קטנה) הרי שהגיוון לקה בחסר. זו לא ארוחת טעימות שתוכננה בקפידה אלא מה שהתאים להוציא לנו. 2 מנות בשר ברוח דומה, 2 מנות על בסיס טחינה ברוח דומה, קלאמרי, שמנת, פוקאצ'ה וקינוח תותים מעולה. מקווים לחזור עם חברים לטעימה מגוונת יותר
  • sssharon

    sssharon
    חוויה משמחת|5 09.10.10
    בתור ירושלמי שמכיר את אייל שני מתקופת אוקיינוס - מעריך את המקצועיות העילאית של השף המוכשר הזה אכלתי פארידה במלח שהייתלה פשוט יוצאת מן הכלל. למרות הנפילה בכמה מנות ראשונות (פסטה עם קלמארי היתה מלוחה מדי והקלאמרי נוקשה משהו) עיקר הטיפול בחומרי הגלם היה משובח ויין הבורגון היה מעולה. חוויה שאין כמוה
  • מאישושה

    מאישושה
    אייל שני הוכתר כמלך העגבניות!|5 07.10.09
    ישבנו על הבר ב"סלון" - אני ושני חבריי. הזמנו תפריט טעימות אחד ומנות נבחרות מהתפריט. האוירה במקום מקסימה - זורמת איתך ועם מה שטוב לך. כל בקשה מתקבלת. האוכל יוצא דופן בפשטותו - מצרכים פשוטים ביותר שכבר פגשת אלפי פעמים מקבלים טוויסט עם ידיו של אייל שני המוכשרות. ובכל זאת כמה חסרונות שפגעו בשלמות - האקוסטיקה במקום נוראית, שחר סגל מתקלט ובוחר שירים מדליקים אבל לא יודע לערוך את הרצף ולבצע מעברים, והתלות של השניים - אייל שני ושחר סגל, בתשומת הלב והפידבק של הקהל קצת מעייפים. יצא לנו 280 ש"ח לאדם, כשכל אחד שתה 3-4 משקאות אלכוהול (לא יין). תמורה נהדרת לכל הדעות.
  • itsapir

    itsapir
    חוויה - כן. נחזור - לא|3 18.08.09
    7/08 ביקור ראשון. לקחנו תפריט טעימות של 6 מנות (130ש"ח לאדם) כולל פוקצ'ה ומים. תפריט היין יקר בטירוף. כוס הכי זולה בערך 65 ש"ח ובקבוק 190 ש"ח. לזכותם - היינות טובים. המנות קטנות וטעימות אך ללא וואוו. שירות קשוב וטוב, המקום קסום. שורה תחתונה: נהנינו - כן. אולם ציפיתי לאוכל שכל ביס ממנו יגרום לי לרצות לחזור לסלון - זה לא קרה, לא בביס הראשון ולא באחרון. 5/7/09 חזרנו. מחירי כוסות היין הוזלו כמעה (43) מחיר ארוחת הטעימות עלה (160). האוכל ממש לא עשה לנו את זה. המסעדה בנויה על "קטע" שזה גימיק בעברית. אנחנו הבנו. בקונספט הזה אנחנו לא נחזור.
  • modigold

    modigold
    תענוג לחייך וכיף לשבת|5 30.07.09
    אני מצפה שיפתיעו אותי, נמאס ממגדלי האוכל ה והעירבוביה המוזרה של חמרי גלם אקזוטיים, כאן תקבלו אוכל ממוצרים "בלאדי", ( הדגים מגיעים ממיקו צרפתי למשל, למי משמכיר יודע שכשכתוב מוסאר ים בודד - הוא אכן בודד יען כי היה היחידי שנידוג באותו היום) ללא סידור פלצני על הצלחת או תבלינים שיסתירו את טעמו המקורי של האוכל, אייל נותן לחומרי הגלם לדבר בעד עצמם - ואיך הם מדברים, אם היו יכולים היו פוצחים בשיר! הי שאייל יודע להוציא מעגבניה או מאוקטופוס טרי, לא משנה עד כמה הם רחוקים זה מזה, מרגש את בלוטות הטעם!. לחסכנים שבינינו - את היין אפשר להביא ולשם רק דמי חליצה, ויש תפריט טעימות ב160 ש"ח - נסו.
  • galiavu

    galiavu
    אי אפשר לרמות את כולם כל הזמן|3 10.06.09
    או שאולי כן? אייל שני עושה זאת בהצלחה לא מבוטלת כבר די הרבה שנים. המלך עירום, אבל עוד לא קם הילד... יש להניח (או לפחות לקוות) שסופו של הגימיק יהיה כסופם של כל המיזמים האחרים שלו. הפראיירים המתחלפים מוזמנים בינתיים להזין את מכונת המזומנים הבלתי נלאית של השף הרגיש ולשתות בצימאון את האשליות שהוא מוכר (ביוקר) - ובשיווק עצמי הוא באמת גאון.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות