הוטל מונטיפיורי - מלון בוטיק ומסעדת גורמה בלב תל אביב

המיזם השאפתני של רותי ומתי ברודו, בעליהם של המסעדות המצליחות קופי בר ובראסרי, הוא מלון בוטיק קטן ובצמוד לו מסעדה צרפתית-ויאטנמית. המסעדה מורכבת מכמה חדרים, ביניהם חדר עישון שאת רצפתו מקשטים עורות
זברה, לא ברור אם אמיתיים או לא, ועל הקיר המרכזי שלו ממוקמת ספרייה שהיא חלומו הרטוב של כל בשלן, מעצב פנים ותייר כורסא. הרושם הכללי הוא קולוניאליסטי משהו, כמו בית מלון ברובע חדש שעוד לא נבנה במרקש. חלק מפרטי העיצוב מזכיר קצת את הבראסרי אבל התוצאה כאן היא אלגנטית ומהודרת הרבה יותר, עם כורסאות לבנות, שולחנות שחורים ושטיחים פרסיים.
מנות קלאסיות
התפריט כולל מנות קלאסיות כמו קוקטייל שרימפס מצוין, או פחזניות סנט הונורה נהדרות לקינוח, וגם מנות בהשראה ויאטנמית כמו טום יאם, קריספי צ'יקן ויאטנמי או נאמז. סלט אנשובי כבוש טוב מאד וכך גם מון בלאן - קינוח ערמונים וקצפת.
נדמה שעדיין דרוש כאן מקצה שיפורים, או לפחות יד קלה פחות על פתח בקבוק החומץ שמככב בחלק מהמנות קצת יותר מדי. אבל בסך הכל מדובר בחוויה רומנטית, אריסטוקרטית משהו ומומלצת ביותר. נסו את הבראנצ'ים המעולים.

( 46 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • shirleyh

    shirleyh
    ארוחה סבירה עם שירות מתנשא|3 30.06.15
    המקום יפה, האווירה טובה, וארוחת הבוקר היתה חביבה (אם כי לא מדהימה או מיוחדת). השירות היה מזעזע. חבורת מלצריות מתנשאות, חמוצות פנים, שהתנהגו כמו פרימדונות שהוטרדו ממנוחתן על ידי יתושי ביצה טורדניים בכל פעם שביקשנו משהו. היינו 4, קיבלנו סלסלת מאפים קטנה, וכבר בפנייה הראשונה ("אפשר עוד לחמניה בבקשה") זכינו למבט המתנשא. ככל שהזמן חלף הבנו שזו בעייה כללית של כל המלצריות במקום, ולא רק של אחת. לסיכום - מקום מיוחצן היטב, עם אוכל סביר ושירות רע. לא נראה לי שנחזור לשם.
  • l9901

    l9901
    מיקום טוב, מקום טוב, אוכל נפלא|5 03.12.14
    את האמת שהסתמכנו על ההמלצות כאן. לא התאכזבנו. המקום מקסים, האוירה חו"ל, המנות יצירתיות, טעימות, המחיר הוגן (היינו בעסקית), השירות מצוין ואפילו בדקנו והשירותים נקיים!!! נחזור. מומלץ!
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    מקום טוב, אוכל חביב|4 31.05.14
    על הצד הטוב: המקום מאוד יפה, השירות מצויין והאווירה חמימה ונעימה. למרות העומס של יום ששי בצהרים לא הרגשנו צפיפות, כי המקום מחולק לחללים קטנים שמופרדים זה מזה, מה שנותן הרגשה של פרטיות. המנה הראשונה - שרימפס טמפורה - העיפה אותנו ממש, ויצרה ציפיות גדולות להמשך. היו בה מרכיבי ירקות מיוחדים, כולל הברקה מפתיעה וטובה של לימון בטמפורה. הבעיה היא, שהעיקריות (עוף וייטנאמי וצלע חזיר) לא עמדו בציפיות והיו נחמדות ותו לא. קינוח שהומלץ על ידי המלצרית היה גם הוא על הצד הסטנדרטי ויצאנו מעט מאוכזבים. יכול להיות שפשוט בחרנו במנות פחות מוצלחות. נחזור בהזדמנות לבדוק.
  • wife

    wife
    מקום אחר, זמן אחר|5 17.01.13
    נקלענו בטעות למקום, הצצנו ונפגענו. עיצוב ארט דקו שחור לבן, שפע זכוכית, כסף וצמחיה אקזוטית. כל המקום אומר אלגנטיות והידור קולוניאלי. ארוחת בוקר היתה טעים להפליא ומוגש בחן (3/11). חזרנו לעסקית צהריים מוצלחת במיוחד - במחיר עיקרית קיבלנו לחמים ומים שהמלצרים דאגו למלא, מנה ראשונה, קפה ומתוק קטן (180ש"ח לזוג כולל טיפ). הכל היה טעים, העיקריות היו מעולות ממש (סלמון וראמפ סטייק). השירות היה ללא דופי. יצאנו מדושני עונג
  • nets111

    nets111
    חמוד|3 20.12.12
    יצאנו לבילוי בוקר. מקום נעים, עיצוב מוקפד. א. בוקר קונטיננטלית. שיגרתית לחלוטין כמו בכל מקום אחר, ההגשה יותר אלגנטית. שרות לא משהו, דבר שלא ציפינו למסעדת מלון בוטיק.
  • רוט

    רוט
    טעים, שירות מעולה, יקר|5 30.06.12
    4 סועדים מפונקים נהנו עד מאוד! המלצר היה מקצועי וחביב, המנות הראשונות - סלט אנדיב, טמפורה ירקות, סלט קלמארי - מעולות (רק טרטר טונה על אבוקדו היה קצת סתמי), העיקריות טובות מאוד והאחרונות פשוט הפילו אותנו. חבל שלא יכולנו לעלות ישר לישון שם אחרי הארוחה הזו...
  • yanivli

    yanivli
    מצטרפת לחמשת הגדולות|5 01.05.12
    בעיני פועלות היום 5 מסעדות אלופות בדרג בינלאומי, ומונטיפיורי הצטרפה להן. האוירה הרומנטית (לא באגף הרועש), מוזיקה, ובמיוחד המנות הנהדרות עושים את זה. הנאמז, M'יקו טיקה וצלע החזיר המדויק, ובסוף סנט אונורה היו כולם אירוע מיוחד. יחד עם כוסית יין קסטל, אספרסו וסודה לזוג 324 שקל (ללא טיפ גבוה למלצרית המצוינת)
  • סגלגלה

    סגלגלה
    חוויה שלא תישכח|5 05.07.11
    ואוו!היינו אתמול בערב לחגוג יומולדת ונהננו מכל רגע. המנות הראשונות היו מעולות: מרק קונסומה (מרק עוף של סבתא...)בתוספת כיסוני בשר היה מושלם, פולנטה נימוחה ומתקתקה,טרטר וסלט פפאיה. כולנו ליקקנו את האצבעות.במנות העיקריות: אווז קונפי עם פירה כמו שפירה צריך להיות,פילה בקר, פילה לברק ופסטה - הכל היה מדהים.השירות היה ללא רבב (תודותנו לגיתית המלצרית), ביד רחבה ובלי הצקות, והיתה אווירה נהדרת. לא יכולה להגיד שאשוב במהרה כי החשבון היה בערך 1200 ש"ח (כולל יין יקר וקינוח אחד)אבל מאוד הייתי רוצה.
  • יעלשטיין2

    יעלשטיין2
    פשוט אבל טעים כל-כך|5 29.04.11
    ארוחת בוקר לא פלצנית וכל-כך טעימה
  • אבקסיס2

    אבקסיס2
    היה קרוב לזכות ב"מעולה"|4 07.03.11
    ארוחת בוקר של יום ששי. הדבר הראשון שהכה בנו כשנכנסנו לחלל היה הרעש. קרקוש הכלים, אפשר היה להשקיט את המוזיקה והאקוסטיקה כנראה לא מושלמת. לעומת זאת - התפאורה מושלמת. אירופה. האוכל היה נפלא: טעים מאד, טרי, מוקפד, מוגש בכלים יפיפיים והשירות היה קשוב אך לא מטריד. המלצה חמה לבעלי המקום - לאסור על שימוש בטלפונים סלולרים. למרות הרעש - מומלץ בחום.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


מסעדת מול ים - סגורה עד להודעה חדשהמסעדת מול ים - סגורה עד להודעה חדשה מומלץ מפה9.5מסעדת מול ים היא אולי מסעדת היוקרה היוקרתית ביותר בישראל, וזאת למרות שהיא מעוצבת בצורה בלתי נסבלת כמעט, שילוב בלתי אפשרי בין סטקייה של פעם למסעדת יוקרה מול הים שלא רואים בה את הים. אבל כל זה נשכח ונסלח כמגיעים לדבר עצמו, האוכל. השילוב המושלם של שף יצירתי שנותן לחומרי הגלם לדבר ושל בעל מסעדה שבא מאהבה אמיתית לדבר ומספק לו את הטוב ביותר. הזיווג בין הטיפול המינימליסטי והעדין של יורם ניצן ובין הדגים, פירות הים והיין המובחר ששלום מחרובסקי מייבא באופן אישי מפינות שונות ברחבי העולם הופכים את מול ים למסעדת הדגים ובעיקר פירות הים - שמרכיבים את רוב התפריט - הטובה בארץ. מקצוענות אמיתית מייצרת גם יציבות, ולא משנה מתי תגיעו לכאן, תמיד תזכו בארוחה מענגת: אויסטרים גדולים ובשרניים שמוגשים בפשטות עם שמץ לימון וחומץ בן יין, מנה שכל מי רוצה להבין את טעמו של הים או מדוע יצא לאויסטר שם של מעורר תאווה חייב לטעום; מרק הסרטנים המוקצף, לנגוסטין על "ריזוטו אסור" , הלובסטר בגריל, מנת טעימות הים או כל מנה אחרת, ותיקה או חדשה שתבחרו כאן הן מופת של מקצוענות, יצירתיות ובעיקר חומרי גלם מובחרים באמת. המחירים גבוהים מאקרא עוד
עוד מסעדות