אנג'ליקה- מסעדת שף כשרה חדשה בירושלים

אחרי שכמעט והלכה לעולמה מתחזקת סצנת מסעדנות העילית בירושלים בחיזוק משמעותי. מסעדת אנג'ילקה בניצוחם של מרקוס גרשקוביץ וארז מרגי שהיו שניהם בעברם סגניו של רפי כהן ברפאל התל אביבית. תחת כותרת המשנה הלועזית 'פיין גריל' תמצאו כאן חוץ מסטייקים כמו אנטרקוט, סינטה וראמפ סטייק גם מנות שף מתוחכמות.
אמירה לא מגובשת דיה
סלט פנצנלה עם סרדינים כבושים בחומץ שמפניה, זעפרן וקונסומה עגבניות, גספצ'ו עגבניות ושקדים לבנים עם גרניטה ארוגלה ושמן זית או כבד עגל חלב עם תאנים שחורות מבושלות בפורט לבן עם טוסט אגוזי לוז הם חלק מהראשונות ובין העיקריות ניתן לבחור ממנות כמו פילה בקר, קציצת תפו"א והולנדז, טבעת בצל וגרגר נחלים או דג ים עם קוביות לחם קלוי, איולי ורוטב בויבאז וגם קונפי שוק אווז, תפוחי עץ ברוטב סיידר ועוד. על הנייר הכל נשמע מבטיח ואכן הכוונות טובות והיכולת גבוהה בעליל. אבל משהו כאן לא מתגבש עדיין לכלל אמירה מהודקת. אולי צריך לתת לזה עוד זמן.

לחניון הסמוך לחצו כאן

( 10 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • benib

    benib
    לא הצליח לי|4 26.01.11
    השרות מצוין המנות לא משהוא ציפיתי ליותר והתאכזבתי אכלנו שישה ואף אחד לא התלהב מהמנות שהוגשו.צר לי אבל לא נהננו משהוא לא עובד נכון במנות שמוגשות.
  • adiran

    adiran
    מעולה!!|5 03.12.10
    יצאנו לכבוד יום הנישואין ובחרתי במקום בגלל ההמלצות החמות של גולשים אחרים- ולא טעינו! האוכל נהדר, השירות מצויין- ואפילו פינקו אותנו במנה אחרונה על חשבון הבית לכבוד יום הנישואין. זה שירות!
  • arian

    arian
    רק בסדר וחבל|4 06.11.10
    הגענו לעסקית והשרות היה מאוד אדיב אכפתי ונעים ומאוד מאוד נחמד לשבת במסעדה. מנת חזה העוף שהגיעה היתה יבשה ולידה עדשים קרים ללא טעם מיוחד שיחפה על קרירותה.
  • danam_20

    danam_20
    פנינה אמיתית|5 23.09.09
    הגענו לעסקית באמצע שבוע. מיצוב המסעדה ניכר בכל - בשירות, בקהל, ובאוכל המשובח. מנות גדולות , טעימות ומסוגננות. מבחר יפה של מנות עסקיות במחירים שפויים ושווים ביותר. כדאי!
  • בןגיגי

    בןגיגי
    איזה כיף|5 06.05.09
    האוירה נעימה, הכל אדיב, האוכל יצירתי וטעים טעים עשוי בדיוק ומרגיש מצוין. נעים מאוד, מומלץ בהחלט
  • vn13774

    vn13774
    נפלאה|5 06.05.09
    היינו זוג ב-4 במאי. עיצוב המסעדה 10. המרחק בין השולחנות מרווח, התאורה מותאמת לכל שולחן, רואים מה מוגש, הצבעים נעימים ומוזיקת הרקע באמת רק ברקע. אבל באנו בשביל האוכל וכאן באמת הייתה לנו הפתעה. זוגתי פתחה במרק דלעת עם חתיכות ערמונים שהיה מצוין. אני פתחתי ברביולי לחי עגל בציר בקר, ממש מנה ללקק את השפתיים. כעיקריות רעיתי בחרה בדג דניס שהיה עשוי בדיוק רב ועבדכם בחר באנטרקוט 300 גרם שהיה הסטייק הכי טוב שאכלתי בשנים האחרונות. בשר מיושן כהלכה וצליית המדיום רייר היה מדויק. שטפנו את הכל בבקבוק שירז רזרב של דלתון ונהינו מכל ביס. בלי יין החשבון הגיע לכ-350 ש"ח אבל הייתה הנאה מכל שקל.
  • RonenB

    RonenB
    מצויינת|5 12.04.09
    גם בחול המועד פסח, עם תפריט מוגבל, ניכר כאן מגע יד אוהבת ואוכל איכותי. השירות מוקפד ונעים אך איטי כמקובל במסעדות ירושלים. הראשונות מצויינות, העיקריות שבאו אחר כך לא הכזיבו. היינו קבוצה של 10 וקיבלנו את החדר הפרטי, תענוג אמיתי לשבת מסובין סביב שולחן גדול ולהנות מכל רגע. נחזור שוב.
  • PBZ

    PBZ
    עונג מושלם|5 14.01.09
    פשוט תענוג אחד גדול. האוירה מעולה, האוכל ברמה, השירות כמו שצריך! מומלץ בחום רוצו רוצו למסעדה. מסעדה אחרת. אחר מכל מה שאתם מכירים.
  • sigsag

    sigsag
    טעיםםםםם!|5 05.12.08
    הגענו 13 איש לחדר הפרטי, היה רגוע, שירות מקצועי, טעים מאוד, הכבדים, המרק הכתום לפתיחה וגם העיקרית: דג בלימונים כבושים או בשר קדרה על פירה מצויינים (כמובן שטעמתי מכולם). מסעדה כשרה אך בהחלט שווה!
  • shogita

    shogita
    תענוג|5 16.09.08
    היינו שם אתמול, היה פשוט תענוג אחת גדול! האוירה מעולה, האוכל ברמה, השירות כמו שצריך! מומלץ בחום
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת סאטיהמסעדת סאטיה מומלץ מפה8.8בעולם קולינרי בו המנות הולכות והופכות קטנות יותר, מפורקות, אינסטגרמיות – מסעדת סאטיה הירושלמית מספקת תחושה של שפע גדול. למרות האווירה היוקרתית (אך חמימה), מי שנכנס לסאטיה יודע שרעב הוא לא יצא. השף אילן גרוסי (אושיה קולינרית בפני עצמה והבעלים לשעבר של שאנטי המיתולוגית וצ'אקרה הידועה) ביחד עם שותפיו, יצר מקום שמח וחמים, עם שירות מוקפד ובעיקר עם אהבה גדולה לחומרי הגלם. כל הרכיבים במסעדה (כולל פירות הים הטריים שתפריט המסעדה משופע בהם) הם מתוצרת ישראלית מקומית, ואיתם מרכיב השף מדי בוקר את תפריט המיוחדים שנוצר בעיקר מגחמות אישיות, טעמים שאסף מביקורים ברחבי העולם (בדגש על אסיה) ומה שהיה לשוק להציע באותו הבוקר. התפריט נע בין מנות קלאסיות (ריזוטו פירות ים עשיר, שניצל עגל עצום מימדים וסטייק אנטרקוט עסיסי) למנות ייחודיות כמו קלמארי הממולא ברטטוי ושרימפס ומוגש על קרם חציל ולבנה גלילית, קרפצ'יו סלקים מפוחמים שמוגש עם קרם פרש ופקאן מסוכר ודג שלם צלוי על הגריל שמוגש על פלטת עץ כבדה. ולמרות כל השפע, בדיוק כשם שהסנדלר הולך יחף, השף של סאטיה, שיכול לבשל רק כשהוא ממש רעב, מסיים קרא עוד
עוד מסעדות