מסעדת באבא יאגה - אוכל רוסי נפלא

קצת מפתיע לגלות, בגינה מוקפת חומה ברחוב הירקון בתל אביב, מסעדת רוסית עממית-יוקרתית . עממית כי בין המנות הרבות בתפריט שמכריז על עצמו אירופאי יש לא מעט מנות מהמטבח העממי הרוסי, כמו ורניקס ופילמני - כיסני בצק ממולאים בתפ"א ובבשר, בורשט - מרק סלק ובשר, קדירת צלי בשר. יוקרתית כי אותו אוכל עממי לא ממש נמכר במחירי סוף עונה (אם כי לא באמת צריך להיות גאידמק בשבילו), ובעיקר כי בנוסף לו יש תפריט עשיר של מנות דגים ופירות ים, סטייקים, ביף סטרוגנוף וקוויאר שחור. הורניקס והבורשט מצוינים.
תפריט היין והוודקות יוקרתי במיוחד ובאופן מוזר מצליח המקום היפה והאלגנטי הזה לגשר על הפער שבין ת"א לסנט פטרסבורג

( 10 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yoavbp

    yoavbp
    שרק ירד שלג בחוץ|5 22.08.16
    היינו במסעדה לרגל אירוע של חברים, ונהנינו מכל רגע. החל מהמנות הראשונות: כבד קצוץ מצוין, קרפאצ'יו, פלטות בשרים קרים ועוד והמנות העיקריות, קדרות מהבילות שרק נתנו תחושה ורצון שירד כבר שלג בחוץ ואנחנו נתחמם לנו עם האוכל הזה בפנים. בקיצור אוכל אירופאי טעים ושונה.
  • Seshtma

    Seshtma
    אוכל בטעם של פעם. מצויין|5 22.04.13
    מצליחים לתת לקוח טעמים של אוכל בייתי בעטיפה מהודרת וטעימה. זה אוכל שלפעמים מאפשר לך לעצום עיניים ולהיזכר באוכל של אימא, או לחילופין לתת קריאת התפעלות מטעמים חדשים שלא הכרת. טעמתי חביתיות רוסיות חמות עם קוויאר סלמון, פלימיני במילוי בשר, טרטר פילה בקר ממש מצויין, פטריות במחבת לוהט, קדירת בשר ומדליוני פילה בקר ולקינוח שטרודל דובדובנים. אוכל בטם בייתי , טעים, שירות מקצועי מעולה, אהבתי את ההבנה של המלצרית ביינות, לגמנו פטי קסטל מצויין, חניה קרובה ולא יקרה. מומלץ
  • קרןהפוך

    קרןהפוך
    לארוע משפחתי - מצויין|5 12.01.13
    אוכל טעים ונדיב. מקום מתאים לכל המוזמנים. כולם נהנו.
  • lfrdzn

    lfrdzn
    נחמד|4 16.08.11
    עיצוב של מסעדה בסדר, האוכל מספיק טעים, מוזיקה בשבתות נהדרת. המקום מיוחד.
  • itsapir

    itsapir
    הנפילה|2 12.02.11
    הכניסה מוזנת והפנים אינו מחמם את הלב. לחימום ג'ין טוניק(24) בכוס קטנה ללא קרח ועם שמיר ופטרוזיליה ופטיט קסטל(48) מבקבוק שנפתח ככל הנראה די מזמן. לראשונות פלמיני(48) שהיו עדינים עד אנמיים ופטה(36) טעים אבל הטוסטים שאיתו היו גרועים. לעיקריות פילה טונה(105) טעים וביף סטרוגונף (98) שהיה דל מאד בבשר ועשיר בפטריות. 2 המנות הוגשו בעיצוב של מסעדת פועלים. לקינוח תה(15) ולמרות שביקשנו תפריט הציעה המלצרית ורניקי דובדבנים. כשקיבלנו את החשבון הבנו שקיבלנו גם את האלמנט במחיר הורניקי - 78 שח. לו לפחות היה טעים. שרות סביר. סהכ שילמנו 452 לפני טיפ מחיר מוגזם יחסית לרמת האוכל ולחוויה הכללית. לא נחזור.
  • hello472

    hello472
    אוכל מיושן, התנהלות חמדנית|2 06.08.10
    אוכל לא מעניין במחיר מופקע ביותר. המלצרים עושים ככל יכולתם כדי לדחוף עוד ועוד מנות. למשל "להוציא לכם פוקאצ'ה, לחם שחור?" בסוף הצעתו הנדיבה עלתה 18 ש"ח לפוקצ'ה יבשה ו- 12 ש"ח ל4 פרוסות קטנות של לחם. בקיצור, לא מבריק ולא מומלץ. העיקריות היו סתמיות ויקרות. בנוסף מישהו בכיר בא לשאול אם המלצר היה בסדר. ובכן, הוא היה הדבר היחיד שבסדר.
  • yanivli

    yanivli
    אוכל וסידור מיוחד|3 13.05.10
    כל כך רציתי לתת ציון מעולה למסעדה שמארחת נגני ג'ז - אבל לא יכולתי בגלל הרגשה ש"סידרו" אותי. מסתבר שהאורח משלם 60 שקל עבור הופעת הג'ז ומקבל יין ללא מגבלה. ה"סידור" הוא רק לאנשים שהזמינו מראש מקום. האחרים שיושבים ושומעים את שלישיית הג'ז לא משלמים את התוספת (ולא מקבלים יין ללא הגבלה). סידור כזה נראה מוזר. כמקובל במסעדות, נגני הג'ז מנגנים לכולם ובעלי המסעדה מאגמים את התשלום לג'ז יחד עם המנות, ומאפשרים לסועדים להחליט אם הם רוצים שתייה במחיר כלשהו. הסידור הזה הרגיז משום שבת זוגתי לא אוהבת ג'ז וגם לא יין, אבל שלמה על זה... האוכל היה סביר (בעיקר מנת הפטה, ודג מוסר ממולא בירקות)
  • olgaerlich

    olgaerlich
    אוגל רע במחיר מופקע|2 29.08.09
  • avron

    avron
    מקום מכושף לעשירון עליון|5 10.11.08
    אתה לא מצפה למעבר המפתיע מרח.הירקון בחלקו המוזנח למסעדת עלית אלגנטית, מעוצבת בטוב טעם (פלצנית כנראה לחלק של המדרגים שדוגל בבינוניות). אין עיסקיות בצהריים ולאחר עיון מעמיק בתפריט וכדי לא להתרושש,הזמנתי מנות פחות מאותגרות, קרי פטה כבדים בחזה אווז עם צנימים (טעים להפליא) ופילמני (כיסוני בשר) שהיו תענוג צרוף חרף פשטותם. המסעדה מחזיקה ביינות בוטיק ישראלים בתימחור לאוליגרכים ולכן הסתפקתי בקיר רויאל שהיה מושלם. 170 ש"ח כולל תשר........ נב: רב צערי על העלמותה של מסעדת בודפשט שפעלה כאן ונתחבבה עלי.
  • sagyi

    sagyi
    רוץ אל המכשפה הזקנה - מצויין |5 09.10.08
    אצל מי שמקפיד בקטנות אי אפשר ליפול - חוויה גסטרונומית אמיתית שילוב של אסטטיקה שרות מוקפד ואוכל מצויין. לרוץ מהר
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד