מסעדת סקאלה במלון מצודת דוד בירושלים

סוג: מטבח שף
 

מסעדת סקאלה - כמו כתית אבל כשר, ובירושלים

גם לירושלמים מגיע. ואפילו כשר.
שף מאיר אדוני ממסעדת כתית המהוללת, בגלגולה הראשון בכפר רות, הוא היועץ של מסעדת סקאלה החדשה. את תפקיד השף בפועל ימלא אורן ירושלמי שעבד איתו בכתית. יחדיו יצרו השניים תפריט גורמה אמיתי שיוגש במסעדה מפוארת עטוית שיש, עץ וזכוכית בעיצובו של פיירו ליסוני האדריכל האיטלקי הנודע.

כרגיל אצל אדוני המנות מורכבות ממספר רכיבים עצום, והנה כמה ציטוטים, מקוצרים קמעה מהתפריט: גלדי בצל ממולאים בבשר טלה על מצע עדשים שחורות וירקות שורש בטחינה גולמית ודבש תמרים; רביולי זנב שור עם פטריות פורצ'יני, קרם שעועית, כמהין, ציר עגל וסלק עלים; דניס צרוב עם קונפי עגבניות , פלפלים קלויים, חצילים, שאלוט, צ'ילי וזיתים ירוקים,
שקדי עגל עם פלפל שושקה, חומוס, עריסה, קרם חצילים שרופים וכוסברה.
בין הקינוחים אפשר למצוא רביולי תמרים לחים במרק ערמונים או ברולה שוקולד בקליפת ביצה. לסקאלה אפשר להגיע לארוחה מלאה או אפילו רק לכוס ויסקי על הבר.

( 3 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • פסולינה

    פסולינה
    לא מספיק|2 18.09.12
    אולי היו זמנים טובים יותר למסעדה, אולי כשאדוני היה יותר נוכח. כעת היא מסעדה ממוצעת ומטה כאשר הקינוחים אפילו פחות מזה. רק הסטייק אנטריקוט היה טוב. חבל. נ.ב. השרות היה מצויין
  • mimba

    mimba
    ציפינו לקצת יותר|3 02.12.09
    המקום מדהים והשירות מעולה. מנות הפתיחה טובות והקינוח מדהים. הבעיה שממנת הבשר ציפינו להיות מדהימה כיאה למסעדת שף- מה שלא היה. היות והמחירים גבוהים עד גבוהים מאד ציפינו לקצת יותר.
  • PBZ

    PBZ
    נותנים כבוד לאוכל הכשר|5 10.12.08
    אנחנו שומרי כשרות, אז כששמענו שהמנות של מאיר אדוני עלו לירושלים והם גם כשרים- רצנו מהר- ולא התאכזבנו. גלדי הבצל הממולאים בטלה- מדהימים. שקדי העגל על הפלפל שושקה- נהדרים ממש (וכך גם הפילה טרטר עם קרוטוני החרדל!!). השירות מעל ומעבר לסטנדרט הכשר הרגיל (לפעמים מעט מוגזם..אבל לא נורא). אמנם אין מנות עקריות, אבל מנות היקרות יותר, היו מעט קטנות מידי לטעמנו. גם מעט התאכזבנו מהרביולי זנב שור -אבל המנות האחרונות המעולות (ברולה שוקולד מעורר השראה), היין והאוירה הנינוחה, סיכמו ערב חוייתי באמת. לדעתנו סקאלה מרימה את הרף של המטבח העילי הכשר וההפתעה הגדולה ביותר- המחירים.
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת סאטיהמסעדת סאטיה מומלץ מפה8.8בעולם קולינרי בו המנות הולכות והופכות קטנות יותר, מפורקות, אינסטגרמיות – מסעדת סאטיה הירושלמית מספקת תחושה של שפע גדול. למרות האווירה היוקרתית (אך חמימה), מי שנכנס לסאטיה יודע שרעב הוא לא יצא. השף אילן גרוסי (אושיה קולינרית בפני עצמה והבעלים לשעבר של שאנטי המיתולוגית וצ'אקרה הידועה) ביחד עם שותפיו, יצר מקום שמח וחמים, עם שירות מוקפד ובעיקר עם אהבה גדולה לחומרי הגלם. כל הרכיבים במסעדה (כולל פירות הים הטריים שתפריט המסעדה משופע בהם) הם מתוצרת ישראלית מקומית, ואיתם מרכיב השף מדי בוקר את תפריט המיוחדים שנוצר בעיקר מגחמות אישיות, טעמים שאסף מביקורים ברחבי העולם (בדגש על אסיה) ומה שהיה לשוק להציע באותו הבוקר. התפריט נע בין מנות קלאסיות (ריזוטו פירות ים עשיר, שניצל עגל עצום מימדים וסטייק אנטרקוט עסיסי) למנות ייחודיות כמו קלמארי הממולא ברטטוי ושרימפס ומוגש על קרם חציל ולבנה גלילית, קרפצ'יו סלקים מפוחמים שמוגש עם קרם פרש ופקאן מסוכר ודג שלם צלוי על הגריל שמוגש על פלטת עץ כבדה. ולמרות כל השפע, בדיוק כשם שהסנדלר הולך יחף, השף של סאטיה, שיכול לבשל רק כשהוא ממש רעב, מסיים קרא עוד
עוד מסעדות