החגיגה של באבט - תל אביב

מומלץ מפה
8.9
1 הגדל תמונה
שלל חלקי: וופל עם שוקולד+וופל ערמונים+וופל שזיפים
הועלה על ידי דליקטס
2 הגדל תמונה
וופל מלוח, צהריים אצל בבט
הועלה על ידי אבירם98
3 הגדל תמונה
אין על מלוח אצל בבט
הועלה על ידי אבירם98
4 הגדל תמונה
החגיגה של באבט ת''א. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
החגיגה של באבט ת''א. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
החגיגה של באבט ת''א. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
החגיגה של באבט ת''א. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
החגיגה של באבט ת''א. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
 

החגיגה של באבט- סניף תל אביב

החגיגה של באבט היא מוסד ירושלמי ותיק, שמנפיק ופלים בלגיים נהדרים בכוך קטנטן ומושך אליו צעירים רבים, וגם סתם בעלי שן מתוקה. בתחילת 2009 השאירה המייסדת נילי מירון, המוכרת יותר כבאבט את החגיגה הירושלמית בידיים של זכיין, עברה לתל אביב ופתחה סניף נוסף. הסניף התל אביבי בשכונת נחלת יצחק השקטה, שומר על הצביון הירושלמי וגם על המיקום המוצנע - בתוך חדר מדרגות של בית פינתי. עכשיו לא צריך לנסוע במיוחד לבירה כדי ליהנות מהוופלים הנפלאים עם קרם חמאה, וניל או ערמונים עם שמנת חמוצה ורסק תפוחים או עם רוטב קפה. גם השוקולטה הביתית הסמיכה והטובה נמזגת לכוסות, ולמרות שהחורף התל אביבי קצר ולא כל כך קר, גם כאן היא מחממת את הלב והעצמות.

( 11 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • ocp

    ocp
    התגעגענו|5 22.08.14
    אז נכון, זה באמת מקום נידח. נכון, החניה קשה (אם כי אפשר לחנות ממול בחניון). נכון שעות הפתיחה לא הכי נוחות (אבל עכשיו הוסיפו שעות בצהרים!) אבל אין מה לעשות, אלו הוופלים הכי טובים שיש, איכות חסרת פשרות, חומרי גלם מעולים, הקפדה יקית על ניקיון ודיוק מושלם בביצוע. המחירים נמוכים יחסית ל"מתחרים" שלא מתקרבים לאיכות הזו.
  • דליקטס

    דליקטס
    Y Y Y |5 26.08.13
    מה לא נאמר עליה ועל מרכולתה? שהיא חביבה ואישיות מיוחדת? נכון. שהוופלים שלה אלוהיים? יותר מנכון, שהתוספות מבלבלות את כל בלוטות הטעם ושחוש הריח משתגע לו, נכון מאד. אז פשוט תחפשו הזדמנות ותגיעו עם ים של סבלנות כי אין דרך אחרת ליהנות אצלה. עם קצת סבלנות מקבלים המון אבל המון הנאה. טוב שהיא עזבה את ירושלים לטובת התל אביבים...נו טוב, גם גבעתיים קרובה(:
  • ziggysg

    ziggysg
    אין דברים כאלה|5 16.04.13
    לפחות אחת לחודש אני ובנותיי מגיעים לחטף וופל בלגי הטוב ביותר בארץ!!היחס של נילי אישי. על הוופל שזה עתה יצא מתבנית הוופלים המיוחדת, מונחים באהבה מיני תוספות טריים שנמרחים בכמות נדיבה. בקיצור אין על נילי!! הבעיה היחידה שזה טעים מידיי :)
  • aviv_shaul

    aviv_shaul
    מקום יחודי|5 24.05.12
    טעים מאוד. בדלל הריחוק ממרכז העיר ישנה אוירה מיוחדת, ירושלמית משהו
  • גרינבלט

    גרינבלט
    עונג|5 19.01.12
    הכל מיוחד פה הופל שלא מפסיק להתחדש השוקו שאין לו אח ורע ונילי שאיפה שהיא נמצאת- שם בבט
  • ירקרקה

    ירקרקה
    אין לי מילים לתאר את|5 24.11.10
    האושר שנמצא שם...פי מלא עדיין בטעם מליל אמש בביקור (נטעמו: שוקולד וניל עם צימוקים ברום+ בננות מקורמלות ברום). המקום אינטימי וקטנטן שמספק את אחד ממרכיבי האושר: בצק. וופל בלגי חם טרי, מושקע בקרמים ומילויים שונים. וופל, וופל עובר תחת ידייה המיומנות והנאמנות של נילי. אשה אחת שמחזיקה את כולם בתור, בשקט עם הרבה סבלנות. חברים: רוצו...אבל תבואו בלי לחץ. ההמתנה היא החלק מהביקור. אני מבטיחה לאוהבי הבצק: התמכרות.
  • elikcha

    elikcha
    חבל שאין 6 כוכבים|5 15.10.10
    גם כשהיא ממקמת את עצמה באחד החורים הכי מחוררים של ת"א (נחלת יצחק זה לא בגבעתיים בכלל??), הופל של נילי הוא החטא המתוק ששווה להרחיק עבורו עד לקצוות העיר באפור. מומלץ במיוחד בחורף, ואז חובה לקנח את הופל בשוקו חם וסמיך.
  • sigsag

    sigsag
    הוופל המושקע|5 26.06.10
    ביום חמישי אחר הצהריים אירוע הפתיחה של המקום היה גדוש באמהות וילדים ובמרכז נילי מכינה וופלים לכולם. אחד אחד היא מוציאה אותם, בקצב, עם יחס אישי לכל אחד שניגש ששואל בסבלנות ובנחישות. נהנתי להתבונן בה ולהשתאות. הילדות נהנו מכל ביס וכבר יש דרישה לחזור. מקום קטן אך גדול באינטימיות.
  • galiavu

    galiavu
    חוויה ממכרת|5 03.03.10
    ופל הוא ופל הוא ופל, גם כשהוא חם וטרי ומושקע מאוד כמו בבאבט. הדירוג הוא לא לגמרי קולינרי במקרה הזה, אבל לפעמים הקסם שמסביב עושה הכל. נילי הירושלמית הצליחה ליצור גם בעיר הגדולה פינה הכי אינטימית, חמימה ומצודדת. לא כדאי לבוא לכאן בחבורות גדולות. שניים-שניים יושבים בפינות המתוקות או "על הבר", ממתינים בסבלנות (כל וופל מקבל יחס אישי) ומתענגים על "שוט" מוסקט או בירה עד לבוא הפחמימה המיוחלת. נפלא.
  • ממתקית

    ממתקית
    בבט לא מאכזבת|5 25.02.10
    אני מכירה את בבט עוד מזמנה ברחוב רמב"ן ירושלים לפניי כמעט עשור. עכשיו כשהיא עשתה ירידה לת"א בקרתי, והתלהבתי. הרייח, הטעם, החום וההשקעה בכל וופל: לא השתנו. מעולה!!!!
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד