1 הגדל תמונה
מסעדת מונא. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת מונא. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת מונא. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
mona
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
מסעדת מונא
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת מונא
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת מונא

בלילות קרים האש באח דולקת והיפים והיפות של ירושלים ממלאים את החלל ספון אבן של מסעדת מונא הוותיקה והיפה בבית האמנים. מונא מציעה אוכל טוב מבחר אלכוהול איכותי. לאחר עשר בערב קשה מאוד למצוא כיסא פנוי במקום העמוס בליינים צעירים ואנשי תקשורת מקומית וזרה. בלילות חמימים קצת יותר אפשר לצאת לחצר המוצלת להזמין בקבוק יין וליהנות מאחד ממעוזי השפיות הקלאסיית של ירושלים. על האוכל במסעדת מונא אמון השף מושיקו גמליאלי שהגיע לכאן יחד עם אנשי קבוצת מחניודה שבינתיים פרשו מהמקום.

( 27 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • שש2309

    שש2309
    מצוין, מצטיין וראוי לציון|5 13.09.16
    קבוצת "מחנה יהודה" לא מסתפקת בהשתלטות הדרגתית על העולם והפכה לבית גידול למסעדנים מקצועיים, מצליחים ומוצלחים. מושיקו גמליאלי, לשעבר השף מטעם הקבוצה, רכש את מונא המחודשת מקבוצת האם וממשיך להוביל בהצלחה את אחת המסעדות הרומנטיות והאיכותיות בארץ הקודש. התפריט מבוסס על קלאסיקות ביסטרו צרפתיות אך רוב המנות מוגשות עם טוויסט יצירתי מוקפד. כך מוגשת מנת "טרטר דה בף" (סטייק פילה קצוץ) בתוספת של מעין פלאלפל ממולא באסאדו שעבר בישול ארוך ביין - שוס!. המחירים איכותיים לעילא, תפריט היין עשיר ושופע אפשרויות וגם ראש עיריית ירושלים שסעד לידינו בחברת אישתו וזוג צעירים מקועקעים למשעי - נהנה.
  • reutadmon

    reutadmon
    אוכל מעולה ואווירה נעימה|5 05.04.14
    המקום עצמו לא השתנה בעשרים שנים האחרונות - מקום חמים, נעים ופשוט, ובמיטבו ביום חורף גשום. האוכל, לעומת זאת, השתנה ועוד איך. אכלנו כמה מנות מאוד טעימות, מלוות ביין מצויין. מנה ראשונה של רביולי עם גבינת עזים היתה מדוייקת ומענגת. גם מנת דג ים עם רוטב עדין וחמצמץ היתה מצויינת. קיבלנו פינוק מפתיע ומקסים בין המנות - קערת פולנטה חמאתית עם אספרגוס ופרמזן... יאמי. השירות היה מקצועי וחמוד. בקיצור, אם לא הייתי ברורה - אני מאוד ממליצה! (וכדאי להזמין מקום מראש כי מפוצץ בסופשבוע)
  • guyeran

    guyeran
    המבורגר של קודש|5 27.08.13
    אכלנו פה אחרי סיור כלשהו, איפשהו, מתישהו, בבירתנו הקדושה ואולי היתה זו ההשראה עוד מהביקור, ואולי היתה זו האווירה הנעימה והמוזיקה הטובה, ואולי היה זה המקום היפהפה כבר כל כך הרבה שנים, ואולי פשוט היה זה ההמבורגר עצמו כי, פשוט מאוד, זה ההמבורגר הכי טעים שאכלתי במחוזותינו. וגם שאר המנות הן כיף גדול.
  • רוט

    רוט
    אוכל טעים - זה לא מספיק?|4 29.05.13
    העיצוב - ממש לא משהו. הגודל - קטן וקצת צפוף. האקוסטיקה - רועשת. המים - מי ברז לא קרים. השירות (במקרה שלנו) - חובבני (שכחו את היין שלנו!) אבל האוכל היה ממש, ממש טעים. סשימי טונה אמנם הוצף ביותר מדי שמן צ'ילי. אבל השאר - מנה של אספרגוס, סלק ומסקרפונה, כיסונים ממולאים גביעה עם מולים, מנת פסטה תוצרת בית - היו פשוט מעולים. וגולת הכותרת - מוס גבינה לקינוח, שנעלם תוך שניות. ליקקנו את האצבעות. מנות ראשונות סביב 50 ש"ח, והעיקריות - בין 60 ל - 130. אם תבחרו בהמבורגר או בפסטה בהחלט לא תצטרכו לשבור תכנית חסכון.
  • עיריתה

    עיריתה
    יקר מאוד, פלצני, וקמצני|2 24.05.13
    נתחיל מהדברים הטובים: בחוץ יש אויר נהדר ולא רועש. השירות אדיב ומקצועי. נעבור לשאר: יקר בטירוף, כל מיני מאכלים עם שמות מפוצצים חלקם טעימים יותר וחלקם פחות. הזמנו שולחן עם תפריט קבוע מראש. עלה לנו 200 ש"ח לראש, בין אם הוא בוגר/צמחוני ובין אם ילד וקיבלנו מים מהברז לא קרים, ומספר מצומצם של בירות לשולחן. אבל כנראה שזה היחס שאנשים מחפשים כי המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום או שלחילופין אין לאן ללכת בירושלים בשישי בערב.
  • sssharon

    sssharon
    נחמד|4 06.01.13
    אין להשוות לבעלות והניהול הקודמים אבל דווקא בעיצוב שנות ה- 70 לא נגעו (אולי כי בינתיים הוא נהיה רטרו). האוכל די טוב, אבל לא מעולה. ומה שכן, יקר. שורה תחתונה, למרות כל הכתרים שנקשרו ושהמקום קשר לעצמו, נחמד אבל לא להשתגע.
  • חיפושתמידי

    חיפושתמידי
    מסעדה רומנטית להפליא|4 22.12.12
    דמיינו את עצמכם ועם בן הזוג סועדים ליד שולחן במפה לבנה,מול האח הבוערת בתוך מבנה אבן ציורי והיסטורי. עד כאן לא פחות ממעולה. האוכל טעים,אך לא מעבר לכך,המחירים דווקא כן ממריאים...
  • karine

    karine
    אוכל מצויין ללא נפילות|5 18.12.12
    בחמישי-שבת ששהינו בירושלים זו היתה המסעדה היחידה שהצדיקה את ההוצאה הכספית (הניכרת למדי, אם כי פחות ממסעדות אחרות הרבה פחות טובות). כל מנה – מאספרגוס וסלק בגבינת עיזים וכמו טורטליני בצק עם שקדים לראשונות, דרך פילה דג ופסטה עם ראגו פטריות וביצה עלומה לעיקריות ועד לקינוחים נפלאים של טארט אגסים (נפלא במיוחד!) וקרם גבינה לקינוח. אפילו הילד הבררן אהב מאוד פסטת ילדים שהוגשה, בעיקר כי יכל לערבב לבד את הרוטב ולהוסיף את הגבינה. מומלץ בחום.
  • yossim58

    yossim58
    אותה האדרת, בשינוי הגברת...|4 27.11.12
    מונא הממוקמת במיקום יחודי ויפה בבניין בצלאל הישן, כיוונה כבר מתחילת דרכה אל הקהל המעוניין באוכל מתוחכם לאנשים אשר המעות בכיסם. עם כניסת הבעלים החדשים למסעדה, הקונצפט לא השתנה, ואפילו עיצוב המסעדה נשאר דומה מאוד. השינוי היחידי הוא בתפריט. חידוש מוצלח מאוד בתפריט הוא האפשרות לבחור (כמעט) כל מנה בשלשה גדלים: קטן (טאפס), בינוני (מנת פתיחה), גדול (מקביל למנת ביניים או מנה עיקרית). בנוסף, התפריט עשיר יותר ומאפשר למצא מרחב קולינרי נוח (אפילו לצמחונים). השירות היה נעים, קשוב, ומפרגן (הגישו לנו מנה על חשבון הבית, בהפתעה). המוסיקה - ג'אז (בשעה 18:30) ובגובה הגיוני, מה שאפשר שיחה נוחה ליד השולחן.
  • deby1515

    deby1515
    טעים אבל רועש ואיטי|4 23.06.12
    היינו ברביעי בערב. האוכל היה מאוד טעים אבל לקח להם שעה להוציא מנת פסטה והיה מאוד צפוף
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת סאטיהמסעדת סאטיה מומלץ מפה8.8בעולם קולינרי בו המנות הולכות והופכות קטנות יותר, מפורקות, אינסטגרמיות – מסעדת סאטיה הירושלמית מספקת תחושה של שפע גדול. למרות האווירה היוקרתית (אך חמימה), מי שנכנס לסאטיה יודע שרעב הוא לא יצא. השף אילן גרוסי (אושיה קולינרית בפני עצמה והבעלים לשעבר של שאנטי המיתולוגית וצ'אקרה הידועה) ביחד עם שותפיו, יצר מקום שמח וחמים, עם שירות מוקפד ובעיקר עם אהבה גדולה לחומרי הגלם. כל הרכיבים במסעדה (כולל פירות הים הטריים שתפריט המסעדה משופע בהם) הם מתוצרת ישראלית מקומית, ואיתם מרכיב השף מדי בוקר את תפריט המיוחדים שנוצר בעיקר מגחמות אישיות, טעמים שאסף מביקורים ברחבי העולם (בדגש על אסיה) ומה שהיה לשוק להציע באותו הבוקר. התפריט נע בין מנות קלאסיות (ריזוטו פירות ים עשיר, שניצל עגל עצום מימדים וסטייק אנטרקוט עסיסי) למנות ייחודיות כמו קלמארי הממולא ברטטוי ושרימפס ומוגש על קרם חציל ולבנה גלילית, קרפצ'יו סלקים מפוחמים שמוגש עם קרם פרש ופקאן מסוכר ודג שלם צלוי על הגריל שמוגש על פלטת עץ כבדה. ולמרות כל השפע, בדיוק כשם שהסנדלר הולך יחף, השף של סאטיה, שיכול לבשל רק כשהוא ממש רעב, מסיים קרא עוד
עוד מסעדות