מסעדת מחניודה של אסף גרניט

מחניודה היא אחת מחלוצות אופנת מסעדות השוק בישראל. אמנם היא אינה יושבת ממש בתוך השוק עצמו אבל היא בהחלט במרחק נגיעה . יכול להיות שהמרחק הקצר הזה הוא כל מה שבאמת חסר כאן.
כמו שמרמז שמה, מציעה המסעדה תפריט שמתכתב עם מה שמציע השוק השכן המפורסם, בפרשנות אישית של שלושת השפים - אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון.
מחניודה היא מסעדה משובבת עין. ארגזי עץ קטנים ומלאים בירקות מסודרים על מדף מקדמים את פני הבאים. הצלחות הן מסרוויסים ישנים והמטבח הפתוח מעוטר בקרמיקה צבעונית יפה ומאפשר הצצה בגרניט ושותפיו בפעולה. אפשר אפילו לנסות ולתפוס את אחד משלושת הכסאות שעל הבר המפריד בין המטבח ולמסעדה.
האוכל
התפריט מציע מנות המתחלפות מדי יום עם כמה מנות שקנו להן אחיזת עולם בשל הצלחתן. הפולנטה עם הפטריות בצנצנת (מחניודה היא כנראה חלוצת השימוש בצנצנות שהפך למגפה של ממש), החמשוקה - קבב מפורק עם טחינה ויוגורט . לצידן תמצאו הרבה מאד חלקי פנים, נתח קצבים, פירות ים ושאר טובין.

( 54 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • Li2016

    Li2016
    ואוו!!|5 31.10.16
    מסעדת מחנה יהודה המדהימה בכיכובה של שף אסף גרניט. פעמיים אכלנו שם בתקופה האחרונה, האוכל מדהים. האווירה קסומה בלב שוק מחנה יהודה. המלצרים הכי מקסימים ומקצועיים שיצא לי לראות! ומנת הפולנטה? - אסור לפספס!! מומלץ בחום!
  • zahipaz

    zahipaz
    נהננו, אבל...|3 25.07.14
    היינו ארבעה. המנות מופלאות והשרות מצויין. המוסיקה מרעישה מאוד ולא נעימה! מספר בקשות להנמיך את המוסיקה נענו בחיוב אבל לאחר 5 דקות... שוב עלה הווליום לרמות בלתי נסבלות. למרות האוכל המעולה, לא בטוח שנחזור.
  • margalitn

    margalitn
    אוכל טעים - אוירה לא נעימה|3 11.04.14
    בקרנו במסעדה באמצע השבוע, כשנכנסנו היה רועש אבל החלטנו לזרום עם זה. הזמנו את הפולנטה שהיתה מצוינת - עשירה בטעם של פטריות, והפפרדלה המעולה. חווינו חוויה לא נעימה כי כל רגע הווליום הלך וגבר ותוך כמה דקות לא שמענו אחד את השני גם כשדברנו בצעקות! האוכל לא ירד לי בגרון. ברחנו אחרי 20 דקות, לא יכולנו לשבת יותר. הצוות הציע פיצוי אבל לא יכולנו להשאר שם רגע נוסף. אם אתם מחפשים אווירה של מועדון ריקודים רועש - סבבה. לא מתאים לשיחה עם חבר או בן זוג.
  • ליטוש

    ליטוש
    מעולה|5 30.03.14
    פעם שלישית בשלוש שנים מנות הפתיחה הקבועות של פולנטה וחמושקה(או שיקשוקית) נתחי לוקוס על מצע ריזוטו שחור ודלעות כתומות קאווה וצ'יסרים. כל מנה מעיפה אותך.כמה טעם וכישרון. נהננו מאוד
  • yifat2

    yifat2
    לא שווה את המחיר|3 16.01.14
    שירות מעולה, האוכל טעים אבל לא נפלנו מהכיסא, הגשה פלצנית וחלק מהמנות קטנות, והמחירים - בשמים. ריזוטו ב 135 שח זו ממש הגזמה. ובשביל מחירים כאלה הייתי מצפה למצוא שירותים נקיים יותר, בלי פנלים מתקלפים וגלילי נייר זרוקים...
  • amshagit

    amshagit
    מצויין ומומלץ בחום|5 05.01.14
    באנו בצהרי היום ,דיג'יי ברקע ,המקום הומה אדם,ישבנו על הבר ,זכינו לפינוק מהברמן ,אכלנו סטייק מצוין וקרפצ'ו מעולה . האווירה נפלאה ,המחיר אם לוקחים בחשבון שלא באנו כאן לפוצץ את הבטן סביר . ניהנתי מאוד עוד נחזור
  • tomika

    tomika
    חוויה|5 05.10.13
    הגענו ללא הרבה ציפיות ויצאנו נפעמים. האוכל מצויין. מנת קרפצ'ו מופלאה מהטובות שאכלנו, שרות חייכני ויעיל, מחירים הוגנים ומעל לכל חוויה לכל אורך האירוח במסעדה ופשוט כיף.
  • rer

    rer
    המחיר פלצני, רעש בלתי נסבל |1 22.08.13
    האוכל היה בינוני עד גרוע. בזבוז זמן וכסף. חבל.
  • olgaerlich

    olgaerlich
    שווה את המחיר|5 21.08.13
    תפריט פלצני, מחרים יקרים, אוכל מדהים ואווירה נינוחה וקלילה. חבל שבאנו עם הילדים, אחרת היינו יכולים למרוח את התענוג ליותר זמן.
  • דליקטס

    דליקטס
    רק השם מקשר לשוק|5 26.05.13
    לא האוכל (אולי האוירה והמרכיבים כן) לא העיצוב, לא המיקום ובטח שלא המחיר. אבל...כשרוצים להתפנק באוכל אחר, טרי וטעים זה אחד המקומות. נתח קצבים הוגש עם עצם מח נימוחה, פולנטה ועיטור של שעועית שהיו פשוט אלוהיים. מנת החורש זבזי היתה גם מצוינת. כגודל הציפיות כך היו גודל המנות. העיצוב הפשוט השירות היעיל יביאו אותנו שוב לביקור חגיגי בעתיד.
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת סאטיהמסעדת סאטיה מומלץ מפה8.8בעולם קולינרי בו המנות הולכות והופכות קטנות יותר, מפורקות, אינסטגרמיות – מסעדת סאטיה הירושלמית מספקת תחושה של שפע גדול. למרות האווירה היוקרתית (אך חמימה), מי שנכנס לסאטיה יודע שרעב הוא לא יצא. השף אילן גרוסי (אושיה קולינרית בפני עצמה והבעלים לשעבר של שאנטי המיתולוגית וצ'אקרה הידועה) ביחד עם שותפיו, יצר מקום שמח וחמים, עם שירות מוקפד ובעיקר עם אהבה גדולה לחומרי הגלם. כל הרכיבים במסעדה (כולל פירות הים הטריים שתפריט המסעדה משופע בהם) הם מתוצרת ישראלית מקומית, ואיתם מרכיב השף מדי בוקר את תפריט המיוחדים שנוצר בעיקר מגחמות אישיות, טעמים שאסף מביקורים ברחבי העולם (בדגש על אסיה) ומה שהיה לשוק להציע באותו הבוקר. התפריט נע בין מנות קלאסיות (ריזוטו פירות ים עשיר, שניצל עגל עצום מימדים וסטייק אנטרקוט עסיסי) למנות ייחודיות כמו קלמארי הממולא ברטטוי ושרימפס ומוגש על קרם חציל ולבנה גלילית, קרפצ'יו סלקים מפוחמים שמוגש עם קרם פרש ופקאן מסוכר ודג שלם צלוי על הגריל שמוגש על פלטת עץ כבדה. ולמרות כל השפע, בדיוק כשם שהסנדלר הולך יחף, השף של סאטיה, שיכול לבשל רק כשהוא ממש רעב, מסיים קרא עוד
עוד מסעדות