לישון
פאנל צבאי
מיוחד לחנוכה
בהשתתפות
כתבים
מלון הגושרים
לטייל
מסע בילוש
לאורך אתרים
שבהם חיו
המכבים
טיול חנוכה
לבלות
פעילות חנוכה
לילדים
כולל הצגה
מאירת עיניים
בית אבי חי
לאכול
הדלקת נרות,
סופגניות
והופעות חיות
כל החג

שאפה בר
1 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. תמונות באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. תמונות באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. תמונות באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. תמונות באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. תמונות באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
המזווה של ג'ייקוב. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
 

המזווה של ג'ייקוב

המזווה של ג'ייקוב הוא קודם כל סיפורו של ג'ייקוב שגיב, שהיה במשך ארבעים שנה עוזר בימאי, מפיק ומנהל אופרה מצליח בלונדון ובאמסטרדם, עד החליט יום אחד לארוז את הפקלאות ולפתוח בית קפה-מסעדה על טהרת המזון האורגני במושב אביאל הנידח קמעה. בתקופת התאקלמותו בארץ, הוא החל לרקוח ריבות וממרחים מתוצרת הגינה הפרטית שלו. כשראה שמאכליו זוכים לאהדה, הוא החליט לפתוח את המזווה לקהל הרחב. את כל המעדנים שלו אפשר לקנות במקום. בסופי שבוע אפשר ליהנות מבראנצ'ים וארוחות קלות, שכוללים את מיטב המעדנים שמכין ג'ייקוב - כולם, אגב, ללא חומרים משמרים, מייצבים או חומרי ריח וטעם וחלקם הגדול מחומרי גלם אורגניים.
ארוחת הבוקר כוללת הפתעות קטנות וסימפטיות כמו סלט המכיל גם עלי תרד חי, ממרח חצילים ונענע, גבינה לבנה עם חזרת וסרפד, סלט ביצים עם סלרי או טחינה עם בזיליקום אדום. אחר כך מקבלים גם קיש חם, כמו למשל קיש מנגולד וגבינה או קיש חצילים ופלפלים. הריבות המוגשות עם הלחם הטרי והחם כוללות גם ריבת גרניום או ריבת תאנים וצנוברים, התה הנחלט מעשבי תבלין הגדלים ליד שולחנך ובעיקר האירוח הלבבי של ג'ייקוב וזוגתו הופכים את המקום הזה לפנינה אמיתית. אפשר לאכול גם ארוחות צהריים או ערב. המזווה ממוקם בגינה עם אווירה פסטורלית ובימות החורף האירוח נעשה במבנה מחומם. ניתן לקיים אירועים במקום עד 50 איש.

( 23 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • reutadmon

    reutadmon
    טוב, אבל לא מספיק|3 03.08.14
    המקום נעים מאוד, והאירוח לבבי. אהבנו את הממרחים, הגבינות והריבות בארוחת הבוקר, גם הלחם היה טעים. אבל המאפים לקו ביומרנות מסוימת שהיתה די חסרת כיסוי. גם המנות העיקריות שהזמנו היו לא יותר מבסדר. אהבת האירוח והבישול ניכרת, אבל רמת הביצוע חסרה ברק. אילו היו מתמקדים פה באוכל יותר בסיסי, תוך שמירה על טריות, איכות חומרי גלם ותשומת לב לפרטים - היינו מרוצים יותר. מצד שני, אני חושדת שאז בעל הבית היה משתעמם..
  • MeitalVi

    MeitalVi
    גאונות קולינרית - חובה!|5 23.02.14
    המזזוה של ג'יקוב הוא הרבה יותר מאוכל. הוא תרבות של אוכל. הוא אנינות הטעם. מי שמחפש שיזרקו לו לצלחת חביתת ירק מפוצצת בשמן, גבינות שנקנו בסופר, לחם יבש וכיוצא בזה אבל העיקר "שהיה המון!" זה לא המקום בשבילו. כאן לא מקווים להגיש ושתסיים תוך עשרים דקות. ההפך. המנות מוגשות לאט כדי לחוות כל טעם וטעם כולל הסבר. הרגשתי כמו במאסטר שף בטעימה של כל דבר - סימפוניה של טעמים שנמצאת בכמה מקומות בלשון בזמנים שונים. אם תצליחו להושיב את ג'יקוב איתכם לשיחה תכירו את אחד האנשים המרתקים ביותר שפגשתם.
  • asaf1811

    asaf1811
    מומלץ בחום|4 08.02.14
    האווירה מקסימה המארחים מסבירי פנים האוכל טעים ברמות ובריא...
  • wife

    wife
    לא מוצדק|2 12.11.13
    המקום יפה, האוכל בסדר אך לא יותר מזה. המנות קטנות והמחירים בשמיים. לא מומלץ!!
  • liorm39

    liorm39
    מנות קטנות במחירים מופקעים|2 26.09.13
    הזמנו את מנת הבראנצ' הזוגית (רק אחר כך שמנו ליבנו לכך שלא היו מחירים על המנות הללו). קיבלנו קיש כרישה זעיר עם שתי כפות קינואה ומעט סלק, מרק אפונה, לחם קערית של סלט ירקות ומעט דגימות של גבינה וגם ממרחים. היה טעים נכון (אבל לא מרגש במיוחד. שילמנו עבור בראנצ' זוגי כזה שאמור להספיק לשני אנשים בוגרים 160 שקלים לא כולל שירות ויצאנו די רעבים מכל הסיפור הזה. עם כל החיבה והסימפטיה אנחנו לא נחזור לשם
  • egoshen

    egoshen
    טעים ומיוחד|4 24.08.13
    גינה שופעת. יחס אישי של מי שטעם את טעם הלענה מאנשים לא נעימים. אך המרירות הזו אינה ניכרת בבישוליו הטובים. מקום מיוחד אחר מכל בחינה וגם בטעמים. ראוי
  • hagit42

    hagit42
    פנטסטי|5 04.11.12
    הגענו ביום שבת אחר הצהריים, באמצע נוף פסטורלי שקט ורגוע, נמצא מקום שלא תמצאו בשום מקום אחר. ג'ייקוב עם צוותו הנהדר דואגים שתהיו רגועים, נינוחים, ובעיקר שבעים. לקחנו את הבראנץ' הזוגי עם קיש פיטריות (הטוב ביותר בארץ, לדעתי) ורטטוי (אחד הטובים ביותר לדעת אחי). הממרחים המיוחדים, פשוט נפלאים. הריבות מיוחדות, וגורמות לריור יתר בעקבות טעמם המדהים. לאחר קנייה לדרך, יצאנו מאושרים. זול, זה לא. אבל בהחלט מצדיק כל אגורה. נחזור, ובקרוב.
  • rudolph

    rudolph
    מקום משמח|5 06.10.12
    לקחנו בארנץ' זוגי, ונהנינו מכל רגע. בניגוד למגיבים קודמים, אצלנו קצב הגעת האוכל היה בסדר גמור. לא כל פריט היה לטעם שנינו, אבל כולם העידו על מחשבה מקורית, ועל אהבתם והנאתם של בעלי המקום, גם לאוכל שהם עושים ולמקורותיו שבגינה, וגם לאירוח הסועדים. הפעוט התרוצץ בשמחה בשטח, וקיבל יחס אישי ואוהד מג'ייקוב ומהמלצרית. מגוון הליקרים והריבות למכירה מפתה (התפתינו). אנחנו רוצים לחזור ולנסות גם מנות עיקריות.
  • ארגמנית

    ארגמנית
    טעים ונעים כל-כך!|5 06.10.12
    אכלנו במקום ארוחת בראנץ' משגעת. זול זה לא, אבל טעים ונעים מאוד מאוד! המארח הוא הבשלן, אוהב את עבודתו וחביב באופן מדויק - מסביר על המנות ומסביר פנים, אבל לא נודניק.כל מה שאכלנו היה מצוין, בעיקר הרטטוי. חצר משגעת ומשרה אווירת רוגע. מומלץ.
  • רוט

    רוט
    לא לממהרים|4 03.10.12
    צריך לבוא לכאן כשיש הרבה זמן וסבלנות, ואז ליהנות מישיבה בחצר הנחמדה, ולחכות די הרבה זמן לאוכל שיתחיל לזרום. היינו 9 סועדים וקיבלנו את המנות שלנו בטיפטוף, אחרי המתנה ממושכת. ג'ייקוב גאה מאוד באוכל שהוא מבשל, ומסביר באריכות על כל מנה ומנה. השירות שלו, של אשתו ושל המלצרית היה מאוד חובבני אבל אכפתי - כמו שמבשל נלהב היה מארח בביתו. האוכל שקיבלנו בסופו של דבר היה ברובו טעים מאוד. חלק מהמנות קטנות מאוד (קיש, סקונס) וחלק נדיבות יותר (מנת הבראנץ'). מנה אחת - מוסאקה - היתה ממש נפילה, יבשושית ולא טעימה.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות