בר בהר - לרוכבי אופניים רעבים

הדרך המתפתלת לכיוון בר גיורא עוברת בנוף מיוער שגם ביום קיץ חם מזכיר נופים רחוקים ירוקי עד. אם מגיעים לאזור ורוצים לתפוס מבט על הנוף ההררי, אפשר לעשות זאת ממרפסת נעימה שמסתתרת בבר בהר, בית קפה-מסעדה הצמוד לתחנת המידע של קק"ל. כשמשקיפים אל הר איתן, הר הטייסים או מרבדי הפריחה האביבית אפשר ליהנות גם מארוחה קלה המוגשת על שולחנות העץ. פיתות תימניות עבות, חמות וטובות שנאפות במקום מלוות את הלבנה העדינה, את החומוס ואת סלט הירקות הטרי. הן נהדרות גם כשהן נאפות בתנור, בנוסח המנאיש הערבי, עם גבינת פטה או פטריות. שאר התפריט – לזניה צמחונית רעה, סנדוויצ'ים וסלטים – לא ממש שווה הרחבה. בשבתות, במיוחד החורפיות שבהן, מכינים כאן גם תבשילים ביתיים טובים מבית סבתא כמו דפינה, חמין בנוסח ספרדי עם חיטה וירקות, או ג'חנון, אבל אז גם כל שאר העולם צובא על המסעדה, הצפיפות רבה והשירות מאבד כל כיוון. סתם בימים של חול המקום הזה שווה עצירה בעיקר בגלל הנוף, השקט והאווירה הסימפטית שמשרה הצוות הצעיר.

( 42 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • chatool

    chatool
    עצירה שווה בדרך לירושלים|4 27.09.18
    הנוף והאויר הצלול הם שם המשחק במקום. מנת קציצות השקדים על מצע קינואה הייתה טובה במיוחד. התמחור קצת יקר.
  • נפו

    נפו
    נוף יפה, אוירה נעימה|3 21.09.13
    הנוף מקסים, המקום נעים, האוכל כפי שאמרו קודמי טעון שיפור - אנחנו אכלנו ארוחת בוקר טעימה וטריה אבל היה חסר בה משהו, קצת דלה. גם הקפה היה מוגש בספלי זכוכית בלי ידית שבעיני זה לא נעים. אבל בסך הכל מקום נעים בהחלט ושווה ביקור.
  • דליקטס

    דליקטס
    נוף אינסוף|3 29.07.13
    ומאד כיף לשבת שם להתאוורר על קפה ומאפה (אם נשאר) הגענו בשבת אחה"צ רעבים והתפריט היה רק בחציו דבר שהעיק על הביקור. אז שתינו קפה מול הנוף המקסים אכלנו את העוגה האחרונה מהויטרינה והמשכנו בדרכנו למקום בו מצאנו גם מזון. חביב ונעים
  • amosha

    amosha
    נוף מרהיב - כל השאר בינוני|3 14.01.11
    הנוף הנשקף מהמרפסת אכן מרהיב ולא במקרה ממוקם כאן מרכז הפעילות באזור של קק"ל. בית הקפה, לעומת זאת, בינוני לתפארת - אמנם כל מה שאכלנו (ארוחת בוקר) היה טרי אבל הוגש בקמצנות יוצאת דופן ובאיכות בינונית. השרות היה מפוזר ולא מקצועי אבל לפחות משתדל וידידותי. בסך הכל מדובר במקום לתפארת הפרובינציה עם מחירים של העיר הגדולה. חבל, אפשר היה ליצור כאן פנינה אמיתית.
  • ocp

    ocp
    נהדר אחרי טיול|4 18.12.10
    יש מקום לשדרוג האוכל (רוטב שמנת הפסטה היה דליל ומימי מדי לטעמי) והכלים, אבל המיקום נפלא והשירות מקסים. הגענו בדיוק כשהשמש ירדה והתחיל להיות ממש קר... ליד האח היה חם ונעים. המלצריות היו מקסימות, קיבלנו מנה ראשונה (צזיקי טעים עם פיתות) על חשבון הבית "כי אנחנו יודעים שאתם רעבים" ובסך הכל היתה חוויה טובה אחרי הטיול. המחירים לדעתי סבירים יחסית למיקום ודומים למקומות אחרים.
  • galisraely

    galisraely
    לא מגיע מומלץ מפה|3 31.07.10
    אוכל בינוני שרות חלש ויקר
  • briza

    briza
    נוף + יקר|3 17.05.10
    המקום והנוף עושים את המקום. האוכל די פשוט וסתמי. אני מסכים עם קודמי לגבי המחירים היקרים מידי. היינו שם לארוחת בוקר ולכן לא סבלנו מעומס - המקום אכן קטן יחסית ועלול להיות עמוס.
  • danam_20

    danam_20
    טוב לקפה, לא ליותר מזה|3 10.04.10
    מיקום משגע והעדר אופציות אחרות באזור כנראה עלתה לבעלי המקום לראש. רצינו להנות מארוחה קלה אבל המחירים פושטי-העור הרתיעו אותנו (30 ש"ח לפרוסת עוגה, 12 ש"ח לעוגיה, 34 ש"ח לקפה ומאפה וכן הלאה...). הסתפקנו בפעמיים הפוך (13 ש"ח כל אחד).
  • goodlife

    goodlife
    קפה ואתנחתה|5 01.10.09
    1.10.09 - ביקור חוזר. הנוף משגע, אוויר טוב זורם על המרפסת, הקפה מצוין העוגיות מיוחדות . כיף של מקום אחרי יום טיול ארוך בשביל ישראל ! 3.11.06אנחנו אוהבים להתחיל את הטיול בשתיית קפה והתבוננות בנוף משגע. כמו כן בימי שבת המקום משמש כמקום יציאה של אופנוענים ורוכבי אופניים הבאים עם מיטב מחלצותיהם.
  • אודיגבי

    אודיגבי
    מקום כיפי|5 05.09.09
    האווירה נעימנ, הנוף קסום, האוכל טרי וטעים. מה עוד אפשר לבקש ? בכל הזדמנות של טיול או נסיעה לאזור ירושלים - בר בהר בדרך.
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת סאטיהמסעדת סאטיה מומלץ מפה8.8בעולם קולינרי בו המנות הולכות והופכות קטנות יותר, מפורקות, אינסטגרמיות – מסעדת סאטיה הירושלמית מספקת תחושה של שפע גדול. למרות האווירה היוקרתית (אך חמימה), מי שנכנס לסאטיה יודע שרעב הוא לא יצא. השף אילן גרוסי (אושיה קולינרית בפני עצמה והבעלים לשעבר של שאנטי המיתולוגית וצ'אקרה הידועה) ביחד עם שותפיו, יצר מקום שמח וחמים, עם שירות מוקפד ובעיקר עם אהבה גדולה לחומרי הגלם. כל הרכיבים במסעדה (כולל פירות הים הטריים שתפריט המסעדה משופע בהם) הם מתוצרת ישראלית מקומית, ואיתם מרכיב השף מדי בוקר את תפריט המיוחדים שנוצר בעיקר מגחמות אישיות, טעמים שאסף מביקורים ברחבי העולם (בדגש על אסיה) ומה שהיה לשוק להציע באותו הבוקר. התפריט נע בין מנות קלאסיות (ריזוטו פירות ים עשיר, שניצל עגל עצום מימדים וסטייק אנטרקוט עסיסי) למנות ייחודיות כמו קלמארי הממולא ברטטוי ושרימפס ומוגש על קרם חציל ולבנה גלילית, קרפצ'יו סלקים מפוחמים שמוגש עם קרם פרש ופקאן מסוכר ודג שלם צלוי על הגריל שמוגש על פלטת עץ כבדה. ולמרות כל השפע, בדיוק כשם שהסנדלר הולך יחף, השף של סאטיה, שיכול לבשל רק כשהוא ממש רעב, מסיים קרא עוד