סמבוסק הארזים

דוכן על הכביש הראשי של הכפר, עם שולחנות פלסטיק והרבה ילדים מהכפר שבאים לאכול את הגירסה המקומית לפיצה, ומבוגרים שמתרכזים במה שפה מכנים סמבוסק, אבל במטבח הערבי מוכר כמָנַאִיש או סָפִיחָה. לחם דמוי פיתה שנאפה בטאבון קטן, עליו מורחים שמן זית ותוספת על פי בחירתכם: גבינת שַנְקְלִיש – לבּנה שעברה תהליך ייבוש והפכה לגבינה קשה עם טעם מרוכז; בשר כבש קצוץ ומתובל בבצל, תרד וזעתר; או ממרח פלפלים יבשים שהולך נפלא גם עם הגבינה. מקפלים וטורפים במקום, חם וריחני, או מתאפקים שתי דקות ונוסעים לפיקניק מאולתר במערת פער הסמוכה.
אזהרת מסע - זמן ההמתנה לסמבוסק, במיוחד בסופי שבוע, עלול להיות ארוך עד בלתי נסבל כמעט. עשו לעצמכם טובה והתקשרו מהדרך בכדי להזמין לעצמכם אחד מוכן וחם שיחכה לכם כשתגיעו.

( 44 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • קרןהפוך

    קרןהפוך
    על הדרך|5 10.01.18
    עברתי בכביש וקניתי סמבוסק שקליש ובשר כבש. שני הטעמים היו מצויינים ונטרפו על ידי בני הבית. שרות מהיר ואדיב.
  • zevb

    zevb
    טעים ובמחיר סביר|5 03.10.15
    אכלנו את מס 1 ומס 4. טעים ומיוחד. יצאנו עם חשבון של 23 שח.
  • l9901

    l9901
    אמממ יאמי!|5 15.08.15
    טרי, טעים, מגוון, מהיר! מה צריך יותר מזה אחרי צעידה של 4-5 שעות באחד הנחלים באזור. מחירים הוגנים, מומלצת הסמבוסק עם הכבש. אך גם הפיצה הרגילה. הלבנה טעימה וגם אופציית הטונה חביבה. הילדים היו מבסוטים וגם אנחנו. תודה על ההמלצות!
  • danba

    danba
    היינו והתמכרנו|5 13.08.15
    הגענו בעקבות המלצה של חבר בהגנת הטבע באחד המסלולים שבטיול ומאד נהנינו מהשירות והטעם. אם חשקה נפשכם בארוחה על הדרך שמתאימה לכל הגילאים- זה המקום. מגדיר מחדש ולטובה את המושג "סמבוסק"!
  • eyalsassoon

    eyalsassoon
    אוכל מדהים!|5 26.08.14
    מומלץ מאוד, הסמבוסקים שלהם מאוד טעימים ולא מאוד יקרים, ממליץ בחום על הסמבוסק כבש.
  • peereran

    peereran
    טעים ומהיר|5 03.06.14
    התיישבנו לאכול סמבוסק לאחר סיום טיול בשביל ישראל, השירות היה אדיב וטעים סמבוסק הכבש היה בהחלט טעים מאוד
  • dove2

    dove2
    נטעים, נעים וזול|5 03.11.13
    חזרנו אחרי מספר שנים... ועדיין מאוד טעים, שירות אדיב ונעים, שירותים נקיים, מצוחצחים. ולא יקר בכלל. מומלץ.
  • goodlife

    goodlife
    סמבוסק טעים|4 19.09.13
    הבצק היה הפתעה. לא עבה. הילדים קחו גבינה צהובה ורוטב פיצה, המבוגרים הימרו על הקישק. היה טעים מאוד. השירות היה חסר סבלנות, לכן התייחסנו לאוכל.
  • yoavbp

    yoavbp
    נעים, טעים וזול|4 20.07.13
    אתם באיזה צימר באזור ובא לכם לחטוף משהו עד הערב..זה בדיוק המקום לחטוף איזה סמבוסק טעים עם לבנה או בשר כבש או אולי עם בורגול..הבצק פריך ולא עבה, הכל מוכן טרי טרי במקום. עסקה מצוינת בעלות מצחיקה (8 ש"ח- 13 ש"ח)
  • tferder

    tferder
    טרי וטעים|4 21.10.11
    מכינים במקום סמבוסקים טעימים. גם הכבש גם הפלפל והילדים אהבו את הפיצה
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד