מסעדת קלמטה

קלמטה היא בר מסעדה יווני שהחליט להמר ולמקם את עצמו באחד הנופים האורבניים הכי יפים בתל אביב, אבל גם אחד הבעייתיים שבהם. יפו העתיקה מדשדשת כבר שנים בשולי ההתרחשיות הקולינריות הסמוכות ולא ממש מצליחה לסגור את הפער. שומם כאן רוב הזמן. השף המבטיח רועי גנצ'ולה שתפקד כסגנו של יונתן רושפלד באחד העם טאפאס בר, מנסה למשוך לכאן קהל סקרן. המטבח היווני הנהדר לא ממש תפס אצלנו בארץ ולכן יש לברך על כל יוזמה חדשה בתחום. האוכל הוא אמנם לא ממש יווני מסורתי וקלמטה היא לא באמת טברנה על שפת הים, למרות שהוא לא רחוק. אבל גם השפעה יוונית היא כיוון טוב. וכך, תוכלו לנסות כאן מנות מסורתיות כמו סופלקי של קבב טלה לצד מנות לא ממש אגאיות כמו ריזוטו אנשובי, או סלט תמנון חם. יש גם קלאמרי ממולא בבורגול, סלט סלק צרוב ושרימפס באוזו. לקינוח, כנאפה מצוינת.

( 20 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • allufim

    allufim
    תכל'ס - טעים|4 06.11.15
    מנות טעימות, נעימות, מוצלחות מאד לחלוקה בין חברים. מקום קטן ואינטימי. באור יום הנוף בטח יפהפה אבל גם בלילה היה כייף. קוקטיילים נחמדים לצד האוכל. בקיצור, נהננו.
  • dalitdo

    dalitdo
    כמו ביוון. מקסים.|5 08.08.15
    היתה לנו חוויה מושלמת וזו לא הפעם הראשונה כאן. תפריט לא גדול אבל מסקרן. הזמנו שתיה בניחוח אוזו, וכמה מנות פתיחה שהיו צבעוניות, טריות וטעימות. מוסיקה יוונית ברקע ומולנו חלון לים הכחול- הרגשנו כמעט ביוון.. אם מגיעים בשעות האור כדאי לבקש לשבת למעלה מול החלון, ואם יש לכם מזל, תזכו במראה מהמם ורומנטי של הים. יש שולחנות גם בחוץ מול כיכר קדומים, נראה לי שזה מתאים יותר לשעות הערב. השירות טוב בהחלט, המחיר לא זול אבל שווה. נחזור בשימחה.
  • tomika

    tomika
    קלמטה כמה למטה|2 08.08.14
    באנו עם המון ציפיות. היה מבאס.המסעדה מחולקת לישיבה בחצר(סתמית), המסעדה די צפופה כשהמקום הכי טוב אלו השולחנות בסמוך לחלונות עם נוף מנצח לים. האוכל - הראשונות היו חביבות למדי- קריספי קלמרי, ארטישוק קלוי על סלט עדשים נפלא, סלט חצילים ופטה, רביולי סלק מעניין. מנת הלחם המניאטורית ב18 ש"ח היא חוצפה. בעיקריות - ניוקי שרימפס שהיה פשוט מנה לא מובנת של בליל זעום של ניוקי ושרימפסים מוקפצים ושוחים בנוזל שאמור להיות ביסק סרטנים בצלחת שטוחה? מנה גרועה! מנת סינטה שהייתה מצויינת אך שוב קטנה והגירוס שהיה טעים אך היה אפשר לפנק עם עוד בשר. פסטה צמחונית ליגה ז' במחיר מעצבן. שרות מנוכר וקר ומחיר נורא יקר.מבאס!!
  • yabramov

    yabramov
    מסעדה קמצנית ויקרה |1 15.06.14
    מסכים עם קודמי שאכן יש נוף מהמם (מהקומה העליונה בלבד) והאוירה נעימה (גם בישיבה בחוץ). אבל: המנות קטנות וקמצניות באופן קיצוני! הלחם עם המטבלים, החציל, הרביולי עלי סלק, הסופלקי, הסלט, והסינטה שהזמנו היו כולם מנות זעירות בסדר גודל של טעימה בלבד, אבל זה לא הפריע להם לגבות סכומים מפולפלים עבור כל מנה. שילמנו 330 ₪ + שירות עבור הטעימות הללו, יצאנו רעבים והלכנו לאכול במסעדה אחרת. לא נשוב לשם!
  • Morrissey

    Morrissey
    בעיקר בזכות האווירה השמחה|4 22.05.14
    ערב נפלא עבר עלינו בקלמטה. המקום, השירות, המוזיקה, הצ'ייסרים של האוזו שהגיעו שוב ושוב בין המנות, על חשבון הבית... אהבנו בעיקר את המנות הראשונות - הלחם עם המטבלים, סלט חוריאטיקי נפלא, סביצ'ה מוסר ים רענן ורביולי סלק שהוגדר "קצת מוזר אבל טעים מאוד". העיקריות קצת אכזבו - הגירוס היה עסיסי וטעים אבל מלוח מדי, וגם הקבב דג וסלט פירות הים היו סבירים ותו לא, אבל זה לא ממש פגם בחוויה השמחה. אם מגיעים לכאן בערב, עדיף לשבת בחוץ, עם הנוף לכיכר קדומים היפה. את הישיבה בפנים שמספקת נוף לים הכחול תשאירו לשעות האור, רצוי בשקיעה.
  • arad2001

    arad2001
    יוון לשעה קלה|4 18.02.14
    יש רק שני שולחנות המשקיפים לכחול כחול בנמל יפו, נסו מזלכם לתפוס מקום ותבואו על שכרכם. בשתיים מתוך שלוש הפעמים יצאנו נרגשים, עושר של טעמים ,חומרי גלם טריים מאוד- חוויה. דוקא בפעם האחרונה (ינואר 2014 צהריים) טריות ועומק טעמים קיבלו אצלנו ציון 7 מאכזב,אחד הקינוחים היה כל כך מתוק שאפילו המכור לסוכר בחבורה נכנע. נחזור שוב בתקווה לחוויה מתקנת. הכנפה והלחם מעולים, השירות אדיב וקשוב.
  • dafnag

    dafnag
    טעים ונעים|5 17.02.14
    האוכל, השירות והאוירה היו נהדרים. מהמנות הראשונות סביצה הדג היה טעים במיוחד. גם הלחם עם הזיתים היה טוב מאד.מהמנות העיקריות אהבתי במיוחד את הסופלקי ואת נתח הקצבים. יש לשים לב שהמנות העיקריות אינן גדולות ובמיוחד נתח הקצבים. מצד שני המנות מתומחרות בצורה סבירה כך שיחס גודל-מחיר הוא סביר. יש גם מבחר נאה של מנות ללא גלוטן (אם כי אין הפרדה במטבח). אין מנה אחרונה ללא גלוטן. מנות ילדים - יש שיפודי פרגית, אבל אין קטשופ.
  • eyalsassoon

    eyalsassoon
    פנטסטי|5 15.02.14
    פתחנו באוזו. זו היתה הבחירה השנייה הטובה שלנו, אחרי הבחירה במסעדה כמובן. המשכנו בארטישוק צרוב על עדשים שחורות, מנת חלומי וסביצ'ה. לקחנו מנה של לחם זיתים עם מטבלים כדי לנגב את הרוטב בטעים כל כך שנשאר בצלחות. גם את הסופלקי כבש שהגיע אחר-כך היה קשה להפסיק לאכול. איזה מקום נפלא.
  • ibennya

    ibennya
    מסעדה מצוינת|5 22.01.14
    טעים מאוד, שירות מעולה, אפשר להביא יין. אווירה נעימה מחירים סבירים. אם אתם חושבים על פירות ים או בשרים מומלץ מכל הלב.
  • nir_e

    nir_e
    עשו לעצמכם טובה|5 30.09.13
    קחו יום, רצוי אחד מאותם ימים ארוכים ומתישים, סעו ליפו בערב, לכו לאיבוד בין הסימטאות של העיר העתיקה ואז - כנסו לקלמטה, תפסו מקום בחוץ עם תפאורה שלא היתה מביישת את היפות שבערים העתיקות בעולם או בפנים, עם הפנים אל מול הים ופנקו את עצמכם ביין טוב ובכמה מהמנות הלא גדולות אבל הכל-כך טעימות שמציע המקום. כיף אמיתי.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות