מסעדה ואיטליז אל סולטאן

 

מסעדת אל סולטאן

אל סולטן היא מסעדה בדואית שמציעה אוכל ביתי על פי מתכונים של האם והסבתא של משפחת סולטאן. בין היתר תוכלו לאכול שם חומוס חם עם צנוברים, קובה, עלי גפן ממולאים, מקלובה, מנסף ובשרים המגיעים משני האיטליזים בבעלות המשפחה - האחד בשפרעם והשני בכפר יאסיף. ב-2011 נפתח איטליז נוסף בסמוך למסעדה שבו בשר אדום במגוון נתחים ועוף. המסעדה מספקת שירותי קייטרינג לאירועים בכל סדר גודל.

( 11 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • nachsht

    nachsht
    מומלץ|4 22.07.17
    המסעדה לא רחוקה מהכביש הראשי, האוכל די טעים ומגוון אם כי הבשרים לא הצטיינו, השירות בסדר, המקום די נעים והמחיר לגמרי סביר- סה"כ מומלץ
  • yanivli

    yanivli
    מה קורה למסעדות הערביות?|3 10.10.14
    אחרי שנתיים חזרנו (2 זוגות וילד) לאל סולטן. המלצר לא התיחס אלינו "חשבתי שבאים עוד חברה.."). וכשהוגשו המנות הן באו בהפסקות ארוכות (למרות שהמסעדה היתה חצי ריקה בערב חג שעה 13.00). החומוס והסלט היו טובים. הצלעות כבש יבשות (אולי - שרופות?), והמנסף היה עדין ורך. אבל שישליק עוף יבש גם הוא. עם שתיה קלה עזבנו ללא 355 שקל בלבד!
  • eyalsassoon

    eyalsassoon
    מסעדה אדירה!|5 28.08.14
    חומוס מצוין, אלי גפן נהדרים והשיפודים מעולים ושאני בכלל לא יתחיל לדבר על החצילים, וכל זה במחיר זול מאוד. השירות מעולה. מומלץ מאוד!
  • זורבה

    זורבה
    עצירה מבורכת בדרך לצפון|4 21.08.14
    חומוס מעולה, סלטים טובים, מחירים טובים גם כן. המקלובה קצת אכזבה, בעיקר בגלל השווארמה שהוגשה על האורז במקום עוף. דג על הגריל היה טוב, והשירות והאירוח חביבים ונעימים.
  • Gilead1

    Gilead1
    טעים, משביע, ידידותי ולא יקר|4 29.05.14
    פעם שנייה שאנחנו מגיעים למסעדה הסימפטית הזאת. לא אכלנו בשר. כל מה שכן אכלנו היה טרי וטעים. במיוחד המקלובה. שירות מצויין. גם הילדים מאוד נהננו
  • RONHAR

    RONHAR
    בינוני|3 27.10.13
    מסעדה בינונית, השרות מעולה וחביב אבל רמת הארוחה לא. בשר הכבש היה קשה, הסלטים וחומוס סבירים.
  • noaa

    noaa
    עוד מסעדה ערבית אמיתית וטובה|4 16.06.13
    אנחנו אוהבים להגיע לאל סולטאן. על הדרך צפונה, פינה שקטה, אוכל טוב ואותנטי, שרות מעולה. מה עוד צריך?
  • barlev

    barlev
    חומוס וסלטים טובים באמצע הדרך|4 21.05.13
    הפעם דגמנו סלטים. החומוס, המוגש בקערת חרס, משחתי וטעים מאד, גם הטבולה, החצילים בטחינה, הפלפלים הקלויים והכרובית המטוגנת בטחינה. המטבוחה נהדרת.הפלאפל מוסיף טעם. המנות נדיבות. חומוס גרגרים, פלטת סלטים, פלאפל ושתיה ב80 ש"ח.ארוחה נהדרת לשני אנשים. למרות שבאנו במוצאי שבת עמוסת מטיילים השרות היה מהיר והשרותים הבהיקו מנקיון. החסרון: האקוסטיקה.היה רועש.
  • alonk0

    alonk0
    חומוס שווה|4 04.04.12
    החומוס אולי לא הכי טוב בישראל, אבל בהחלט זכאי לתואר חומוס מצויין. אוכל ערבי טוב קלאסי 
  • tamir1981

    tamir1981
    מסעדה נעימה ונחמדה|4 01.03.12
    מקום נחמד מאוד. בהתחשב לאפשריות בסביבה אפשר להיכנס.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
עוד מסעדות