קפה שלוה - מסע אל ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות

קפה שלווה הוא חלקת אלהים, בה חדוות היצירה והעשייה באות לידי ביטוי על כל גווניהן. זה מתחיל בבית קפה – מסעדה בעל אופי איטלקי ונמשך במרכז גדול ומרשים המספק תעסוקה ותרבות פנאי, בכל שעות היממה, לילדים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים.


גיל אהרוני | 7.2.2019
מרכז שלווה נמצא בירושלים, בין שכונת בית הכרם לשכונת יד מרדכי וממוקם על צלע ההר. בכניסתי פנימה לתוך המתחם, גיליתי על הקירות והתקרה, אילוסטרציות ודגמים של פרפרים בצבעים רכים ונעימים למראה, המעניקים תחושה של מיקרוקוסמוס נחמד ומופלא.

בית הקפה נמצא בקומה הראשונה של המרכז המטופח והמושקע. בכניסה למסעדה עומדת עגלת עץ עמוסה בכל טוב: בקבוקי יין; פולנטה; אורז איטלקי- ריזוטו; שמן זית ועוד. השימוש במוטיבים נוספים של עץ וברזל, משקף זאנר עיצובי - כפרי אותנטי .
עגלה בכניסה לקפה שלוה
עגלה בכניסה לקפה שלוה גיל אהרוני
בית הקפה החל מרעיון קטן, לתת הזדמנות תעסוקה שווה לאנשים בעלי מוגבלויות מעל גיל 21, אשר רוצים לעבוד ולבלות, לאחר מכן הרעיון קרם עור וגידים והמקום הפך למסעדה איטלקית לכל דבר ועניין הפתוחה לציבור הרחב.

המסע שלי לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות של "שלווה", החל בברוסקטה ניסואז – שילוב טעמים מהמם של טונה אדומה צרובה; ביצי שלו; שעועית ירוקה; עגבניות שרי; זיתי קלמטה ובצל ירוק. הטעם של הטונה יצר אצלי אסוציאציה הלקוחה מתוך סעודה בתוך יער- אירופאי שסביבי עצי אורן מבריקים מגשם. טעמים מיוחדים של ביצה עם טונה וירקות על גבי מצע קריספי, העניקו למנה מרקם טעמים רחב ומעניין מאוד.
ברוסקטה ניסואז
ברוסקטה ניסואז גיל אהרוני
מנה חביבה נוספת שהוגשה לנו, היא ממולאים בעבודת יד - עלי גפן וכרוב ממולאים באורז, ברוטב רימונים על מצע של ציזקי( יוגורט ולבנה), יחד עם שבבי פיסטוק ושמן זית. השילוב הכל כך יפה של צבעים: כתום; לבן; חום וירוק, יחד עם המרקמים והטעמים הרבים, הופכים את המנה הזו לחגיגת טעמים חלביים בפה.

בין לבין, קיבלנו את סלט שלווה - פטריות חמות על תערובת חסות ;בצל סגול; מלפפון; סלק; אגוזים; צנוברים; גרעיני חמניה; גבינת עזים ברוטב ויניגרט וסילאן. הסלט היה מגוון ועשיר אשר מחטיב בריאות ורעננות במקשה אחת - דבר חיוני מאוד בארוחה חלבית עתירת שמנת.

גם פיצה מרגריטה שנתנה משב רוח איטלקי לארוחה, הייתה מוצלחת מאוד, תחתית בצק פריכה שמעליה שכבת רוטב עגבניות נדיבה וגבינת מוצרלה – ממש איטליה הקטנה.
פיצה מרגריטה
פיצה מרגריטה גיל אהרוני
מלצר חביב, עדין ונעים הליכות בשם טל, הגיש לנו את מנת הרביולי ערמונים - רביולי ממולאים בגבינת ריקוטה איכותית וערמונים ברוטב שמנת וסילאן, מוגשת יחד עם עגבניות שרי צהובות, סלק ובזיליקום. מנה טעימה ומתוקה במידה נכונה, בצבעים אדום – בורדו, מלוטשת עם גבינת פרמז'ן מעל. ניכר כי בהכנת המנה נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים, הדבר בא לידי ביטוי בשפע הטעמים ובמרקם הנימוח של מדליוני הרביולי.
מדליוני רביולי במילוי ערמונים
מדליוני רביולי במילוי ערמונים גיל אהרוני
המסעדה החלה להתמלא באנשים "מכל גווני הקשת", חלקם לקפה של אחר הצהריים וחלקם לארוחה מלאה. אל השולחן הגיעה מנת פילה דניס - דג טרי מוגש על קפלטי עגבניות מיובשות, גבינת צאן, ברוקולי, תרד ועגבניות שרי צבעוניות. דג ים טרי משולב היטב עם ירקות בחמאה ולימון כבוש. אהבתי מאוד את האינטראקציה הקולינרית בין הדג, הרוטב והברוקולי.
דג דניס טרי
דג דניס טרי גיל אהרוני
לאחר שנהנתי מהארוחה מוצלחת הופיע בשולחני קינוח בלתי רגיל, טארט תפוחים עם קינמון וגלידה אמריקאית, אשר לדעתי משקף את מהות המסעדה, שילוב מעניין בין עוגה ספוגית וחמה עם גלידה לבנה וקרירה – חיבור בין אנשים שונים.
טארט תפוחים עם קינמון וגלידה אמריקאית
טארט תפוחים עם קינמון וגלידה אמריקאית גיל אהרוני
לסיכום: בית קפה שלווה הוא מיזם חברתי מיוחד במינו המעניק הזדמנות תעסוקתית שווה; שירות מכל הלב והנשמה; חיבור מוצלח בין אוכל איטלקי עם אוכל ים - תיכוני; ניכר כי כל המנות תוכננו בקפידה ובאהבה רבה מאוד; אוכל טעים ומרשים ביופיו.

ראוי לציין כי המקום הוקם לפני כשנתיים לערך, יחד עם בעלי "דרך הגפן" ו"קפה איתמר" שהמוטו הוא: סובלנות חברתית וקבלת האחר. צמוד לבית קפה, ישנו אולם אירועים שיכול להכיל עד 130 אנשים על בסיס יומי ואודיטוריום שמכיל עד 350 איש.

כתובת : דרך שלווה 1, ירושלים.
טלפון : 073-282-2200.
שעות פתיחה: א'- ה' 08:00-22:30; ימי ו': 8:00-13:30. שבת שעה לאחר צאת שבת- 23:00.
כשרות : מהדרין ירושלים.
נגישות: מלאה בכל חלקי המסעדה והמתחם.
חנייה: חינם.
מאמרי מערכת