ROOTS : ניצחון הרב-לאומיות

במתחם אולמות האבירים של עכו נולדה מסעדה חדשה, שהתפריט שלה משלב מנות והשפעות של שורשי שלושת השותפים בה – היהודי, הנוצרי והמוסלמי


יורם מארק-רייך | 13.2.2019
לפני 4 חודשים, מיד כאשר נפתחה מסעדת ROOTS בעכו, התנענו את המכונית ודהרנו מחיפה צפונה. המסעדה נמצאת בחלל הכניסה למתחם אולמות האבירים שנבנו כבר במאה ה-11, בתוך מצודת עכו העתיקה. המבנה מיועד לשימור, ולכן נדרשה מלאכה קשה וארוכה, על מנת לשחזר אותו עד היסוד ולקלף ממנו מאות שנות טיח לפי סטנדרטים מחמירים של שחזור מבנים. התוצאה מרשימה עד מאוד, ותורמת היטב לאווירה המיוחדת.
צילום: אתר כדאי לדעת
הזמנו אז מגש מאזות, סביצ'ה, שווארמה דג, ולעיקרית - חלקנו פילה לברק. הכול היה טעים מאוד, כולל הדג, אבל הרגשתי פספוס גדול, כי לא אכלתי בשר. יסלחו לי הצמחונים והטבעונים, אבל אני קרניבור. אוהב בשר. ולמה לא הזמנתי אז בשר? כי כמה ימים לפני הביקור ההוא עשיתי בדיקות דם, שהעלו ממצאים מדאיגים לגבי רמת הכולסטרול שלי.

אשתי, לאות סולידריות עם מר גורלי, הסתפקה גם היא בדגים בלבד באותה ארוחה. והנה, מה התברר אחרי בדיקות דם נוספות שעשיתי? שהממצאים דאז היו שגויים...

במשך 4 חודשים המתנתי ליום שבו נחזור אל ROOTS ואטעם גם מהבשרים, וסוף סוף זה קרה!

צילום: אתר כדאי לדעת
שף המסעדה הוא אורי ארנולד, שיכולתם לפגוש אותו בעבר בשתי מסעדות 'ארנולדס' שהקים בצפון ובמסעדות נוספות בהן היה שותף או יועץ. ארנולד הוא שף מוכשר מאוד ואדם חביב מאוד, ובמיזם הנוכחי הוא חבר אל שני שותפים, האחד נוצרי והשני מוסלמי, שמעדיפים להשאיר לו את העמידה בפרונט. שניהם ותיקים בעסקי המסעדנות.

רוטס היא מסעדת שף כשרה, שמגדירה עצמה כלבנטינית. היא כוללת כ-60 מקומות ישיבה, מרווחים למדי, ובימים של מזג אוויר נאה, היא יכולה לפלוש גם אל המדשאה הצמודה. אנחנו הגענו לקראת השעה 18:00, ומלבדנו היו רק שני שולחנות מאוישים, אבל לקראת 20:00 היא כבר התמלאה עד אפס מקום. רבים מהסועדים חבשו כיפה על ראשם, כמובן הודות לתעודת הכשרות בה מתהדר המקום. צוות המלצרים היה מעורב – ערבים ויהודים. ושירת המואזין שנשמעה בשלב כלשהו מבחוץ השתלבה באופן טבעי עם המוזיקה הערבית שזרמה מהרמקולים בפנים.

צילום: אתר כדאי לדעת

שם המסעדה מסמל את חיבור השורשים של שלושת המייסדים. חיבור של שלושת המטבחים עליהם הם גדלו. את הרעיון ללכת על מסעדת שף כשרה הם קיבלו אחרי שבחנו את היצע המסעדות בסביבה, ובלט חסרונה של מסעדה איכותית כשרה. השף אורי ארנולד הוא, בראש ובראשונה, מומחה לבשרים. אבל הדגה העשירה שמציעה עכו, והאוכל הלבנטיני שעליו הוא גדל, עשו את שלהם, והוא החליט לשלב דגים, בשר וחומרי גלם טריים. אחרי ההקדמה הארוכה הזו, כדאי שנעבור אל האוכל... התפריט הינו זמני, כי המסעדה עדיין חדשה, וצריך להכיר את העדפות הסועדים. ייתכן שכאשר אתם תגיעו לשם, חלק מהמנות שהוצעו לנו כבר לא יככב בו, ואחרות תתפוסנה את מקומן.

התפריט לא גדול מאוד, אבל בכל יום יש גם ספיישלים. במנות הראשונות אפשר למצוא שווארמה דג, קרפצ'יו עגל, ערסונים (עראייס), מגש מזאטים, חציל בלאדי, פלטת בשרים קרים עוד. במנות העיקריות תמצאו: מסחאן עוף, מקלובה, צוואר טלה ממולא, פילה דג, קציצת בקר וטלה מבושלות בטחינה, ספיירבס טלה, סופריטו עוף ועוד.
השף אורי ארנולד הוא, כאמור, מומחה לבשרים. ולמרות שזכרנו לטובה את מנות הדגים שטעמנו בפעם הקודמת, הגענו הפעם בגלל הבשר.
צילום: אתר כדאי לדעת
הפעם היינו שלושה, והסתערנו על מגש מאזות (68 ש"ח) שכלל חומוס, קרם חציל, עלי גפן, משאושה, טחינה ירוקה, קובה, מיקס זיתים ובטח עוד משהו שאני כבר לא זוכר. חציל בלאדי (38 שח) עם בשר טלה, טחינה, כוסברה וצנובר. סביצ'ה דג ים טרי (48 ש"ח), קרפצ'ו עגל (56 שח) - פרוסות קצת כהות ושונות מהרגיל, בהשפעת הבלסמי. סלט שוק (48 ש"ח) סטנדרטי למדי.
בעיקריות בחרנו בטורנדו רוסיני (168 ש"ח), שבפעם הקודמת הבטנו בעיניים כלות בכמה מנות כאלה שהוגשו לשולחנות הסמוכים, והפעם יכולנו ליהנות ממנו בעצמנו. מדובר בפילה בקר מעולה עם כבד אווז מעליו, פטריות יער וקישוא צלוי. יקר, אבל שווה אחרי כל כך הרבה זמן של ציפייה. וגם - אנטרקוט עגל משויש ומיושן (138 ש"ח) שהגיע עם ציר בקר ויין אדום, לצד תפוחי אדמה קטנים אפויים. ישנן 3 תוספות שניתן לבחור מביניהן: פריקי, צ'יפס מתובל ותפוחי אדמה צעירים.
צילום: אתר כדאי לדעת

הקינוחים שמציע התפריט: סיגר בקלאווה חם לצד גלידה וניל, פרפה חלבה עם שערות חלבה ושברי פקאן, סופלה שוקולד מושחת. אנחנו הזמנו פרפה חלבה שהתגלה כקטלני מרוב שהיה טעים, וגם את סיגר הבקלאווה, שאני אישית פחות אהבתי. הקינוחים נדיבים בגודלם, ולמרות שהיינו שלושה, לא הצלחנו לחסל אותם.
ימי פעילות: א'-ה': 12:00-23:00. כאשר עוברים לשעון קיץ, תימשך הפעילות גם ביום ו': עד שעה לפני כניסת השבת, ובמוצ"ש: החל משעה אחרי צאת השבת.

עסקיות: אין.

מבצע: קבוצות בנות 6 סועדים ומעלה יכולות לבחור בתפריט "הכול כלול", שכולל גם ריפיל. מחירו: 185 ₪ לאדם.

גישה לנכים: יש, וגם שירותי נכים (מחוץ למסעדה).

חנייה: יש בשפע, כולל הסדר עם 2 חניונים סמוכים.

רוטס. וייצמן 1, עכו. טל: 04-8848040
מאמרי מערכת