ג'יוקוסו: פעמיים כי טוב

בעיר התחתית של חיפה נפתחה איטלקית חדשה, שמשלבת אלכוהול עם מנות מארץ המגף ## אחרי שנהנינו עד מאוד בביקור הראשון שלנו שם, חזרנו כעבור שבוע עם זוג חברים, וההצלחה חזרה על עצמה...


יורם מארק-רייך | 5.3.2019
הגענו פעמיים למסעדת ג'יוקוסו בעיר התחתית של חיפה, בהפרש של שבוע. כבר קרה לנו בעבר שנהנינו מאוד ממסעדה מסוימת, וכאשר חזרנו אליה בפעם השנייה, בתקווה לשחזר את ההנאה, כגודל הציפייה, כך היתה הנפילה.


אבל לא כאן, לא הפעם. נאמר כבר כעת, שבשתי הפעמים ההנאה היתה מושלמת. ואפילו אוסיף ואציין כי מרוב שאשתי ואני נוהגים לסעוד מחוץ לבית, קשה להלהיב אותנו. בדרך כלל אנו יוצאים ממסעדה כזו או אחרת, ומסכמים: "נו, עוד ארוחה שלא תשאיר את רישומה עלינו". אבל, במקרה של ג'יוקוסו – בתום הביקור הראשון סיכמנו שנינו שממש היה נפלא, ובתום הביקור השני, אליו הגענו עם זוג חברים, סיכמנו ארבעתנו שממש היה נפלא. כל מה שבחרנו מהתפריט היה בינגו. אז או שהמטבח שם ממש מדהים, או שאנחנו ידענו לבחור טוב. אני מאמין שהאופציה הראשונה היא הנכונה.


כשהגענו בפעם הראשונה בצהרי יום למסעדת ג'יוקוסו (שובבה, באיטלקית) ברחוב הנמל 21, הסתבר לנו שבעצם כבר היינו כאן בעבר כמה פעמים, רק שאז זו היתה מסעדת צ'יז, שהתחילה טוב והמשיכה קצת פחות טוב במהלך שתי שנות קיומה.
במהלך החודשים האחרונים התחלפו חלק מאנשי הצוות, התחלף אחד משלושת השותפים, התפריט השתנה והשתדרג, ובתחילת פברואר כבר הוסר השלט של צ'יז, ונולדה ג'יוקוסו, שמגדירה עצמה כמסעדה עם מטבח איטלקי אלכוהולי.
מהו מטבח אלכוהולי? מתחת לכל מנה בתפריט יש הצעה לצ'ייסר או בירה או יין או וויסקי או כל אלכוהול אחר, שישלים את הטעמים של המנה, לפי המלצותיו של רועי גרבר, השף. תוספת האלכוהול אומנם מייקרת את המנות, אבל בגבולות הסביר, וכמובן שלא חובה להזמין אותה. אנחנו, למשל, הסתפקנו בצ'ייסר קוניאק (16 ₪) לאחת המנות, ובמשהו אלכוהולי אדום ומתוק על בסיס תות שדה שקיבלנו עם מנה אחרת, כבר לא זוכר מה. ויתרנו על יתר האלכוהול, אם מטעמי נהיגה (אשתי), ואם מטעמי עבודה (אני הייתי בדרכי להרצות). כפיר בויום, מבעלי המסעדה, הסביר כי ההבנה שאלכוהול הוא חלק בלתי נפרד מהבילוי הביאה אותם לפתוח את ג'יוקוסו.

התפריט מבוסס על המטבח מארץ המגף. במנות הראשונות הוא מציע קרפצ'ו, סביצ'ה, פולנטה, חציל, מרק פירות ים ועוד. במנות שמומלצות לחלוקה הוא מציע שרימפס, ריזוטו כמהין, דניס טורטליני, רביולי, סלטים ועוד. בעיקריות הוא מציע צמד המבורגרים, פילה בקר על ניוקי, מגוון פסטות ועוד. ויש גם מבחר פיצות וקינוחים. את הפסטות הטריות מכינים במקום, לצד הפיצות הנאפות בתנור שבמטבח.



המלצר שאל אם אנו מעוניינים שיוציאו לנו את המנות לפי סדר מסוים, או שיוציאו לנו אותן לפי מה שמוכן קודם. זרמנו עם מה שיוצא מהמטבח, וגם חלקנו את המנות בינינו כדי לטעום כמה שיותר אופציות. כך עשינו גם בביקור השני שלנו במסעדה, כאשר היינו ארבעה.

המלצר, אגב, עידכן אותנו בביקור הראשון שיש אופציה לארוחת טעימות שמתאימה ל-2 עד 3 איש ב-320 ₪, ובביקור השני – שיש אופציה לארוחת טעימות שמתאימה ל,4 עד 5 סועדים, כולל שתייה. אבל בשתי הפעמים העדפנו לוותר על הטעימות ולבחור בעצמנו את המנות לפי ההעדפות שלנו, והיות וגם חלקנו את האוכל בינינו, הרי שגם כך נוצרה לנו מעין ארוחת טעימות משלנו.


נאמר לנו גם שנהוגים במסעדה משחקי אלכוהול. לא ממש הבנו במה מדובר, עד שהגיעה מלצרית, ביקשה שנבחר מספר כלשהו מ-1 עד 6. בחרנו במספר 3. היא הציצה ברשימה שהחזיקה בידה, ובישרה לנו בשמחה כי זכינו בקינוח חינם. נחמד.

בין המנות שטעמנו:

לחם הבית – פוקאצ'ה טרייה אפויה במקום שהוגשה עם חמאת כמהין, שמן זית בלסמי, סלסלת עגבניות ומטבל זיתים (28 ₪).

סלט יאסו שהכיל מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, גמבה, צנונית, צלפים, עלי בזיליקום וגבינת פטה כבשים, כשהם טובלים בשמן זית, לימון, אוזו ואורגנו. ניכר היה כי הירקות טריים ושהן נחתכו ממש לפני הארוחה (42 ₪).

קרפצ'ו של פרוסות שייטל טרי בשמן זית (46 ש"ח).
סביצה מרגריטה של דג ים טרי, בשילוב ירק ופרי (48 ₪).


הקפרזה של סטלה – שתי קציצות המבורגר של 100 גרם כל אחת מנתחי שייטל ושפונדרה טחונים עם עגבניות, גבינת פיקורינו ובזיליקום, מוגשת על וופל בלגי על בסיס בירה עם כדור מוצרלה מותך, לצד הולנדיז פסטו ותפוח אדמה מדורה עם קרם פרש (68 ₪).
הנסי על המינוט - נתחי פילה ברוטב ציר בקר ויין אדום על פאבה, לצד מוח עצם (75 ₪), עם צ'ייסר קוניאק הנסי (16 ₪).

רביולי די טורו בוויסקי - רביולי בעבודת יד במילוי בשר מפורק בבישול ארוך עם יין אדום, בצל וגזר, בקרם שמנת, ויסקי, ציר בקר ושוקולד (54 ₪), עם כוסית גלנפידיך (16 ₪).

אז מה בכל זאת טעון שיפור?

בשני הביקורים שלי הזמנתי את מנת הנסי על המינוט, ויחד עם נתחי הפילה קיבלתי גם מח עצם, אבל... בביקור הראשון הכפית לא היתה קטנה דיה על מנת לחדור לתוך העצם ולגרוף החוצה את התוכן, וכאשר כבר הצלחתי במשימה (אל תשאלו איך), התברר שתוך העצם היה קר. וזה ממש לא כיף לאכול גוש שומן קר... בביקור השני, הזמנתי את אותה מנה, ועדכנתי את המלצר על האכזבה מהעצם ההיא. ההערה עשתה את שלה, והפעם קיבלתי עצם לתפארת עם כפית שעשתה את העבודה כיאות. כל כך מוצלח זה היה, שכל שלושת השותפים שלי לארוחה ביקשו לטעום, ולי כמעט ולא נשאר כלום... אז הנה, כבר נולדה לה הסיבה לביקור נוסף!


שעות פתיחה: א-שבת: 12:00 עד חצות.

עסקיות: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-17:00 – מזכות ב-15% הנחה על כל התפריט.

נגישות לנכים – כן, אבל אין שירותי נכים צמודים. במרחק של כמה עשרות מטרים משם יש שירותי נכים ששייכים למתחם.

חנייה: יש חנייה כחול-לבן ויש חניון בתשלום קרוב מאוד. מי שמחפש חנייה חינם יכול למצוא במרחק מה משם, למשל בחניון רכבת תחנת השמונה.

לא כשר.

ג'יוקוסו. הנמל 21, חיפה. טלפון: 04-9887880

מאמרי מערכת