מלון בית אביטל ירושלים


שירות אדיב ומחירים נוחים
פלנטריום מצפה רמון


פעילויות לכל המשפחה בפסח

קנטינה סושיאל: מבחר עצום של יינות למביני עניין

אל בר היין במרכז הכרמל מגיעים בשביל האווירה וכדי ליהנות ממבחר עצום של יינות ## הבעלים הוא דורון גולדנברג, שבמשך 25 שנים הפעיל את פאב סבתא ברמת הגולן


יורם מארק-רייך | 9.4.2019
לפני כשנתיים נפתח בר היין 'קנטינה סושיאל' במרכז הכרמל. בתוך חודשים אחדים החליף המקום בעלים, ונרכש על ידי דורון גולדנברג. המיקום נוח, מרכז הכרמל, בפסאז' בו פעל בעבר קולנוע אורלי, ויש אפילו תחנת מוניות צמודה, לטובת מי שמעדיף לשתות ולא לנהוג הביתה בעצמו.
רק החנייה היא לא להיט. מרכז הכרמל סובל ממחסור חמור במקומות חנייה, ונא לא לבנות על החניון הפרטי שמתחת לאודיטוריום, כי הוא נסגר באחת בלילה, ומי שלא הספיק לחלץ את מכוניתו לפני כן, ייאלץ לחזור למחרת.
דורון גולדנברג (53) הוא חיפאי במקור, שהתיישב בתחילת שנות העשרים שלו ברמת הגולן, ובמשך 25 שנים היה הבעלים של פאב סבתא בקצרין. כולם ברמת הגולן מכירים אותו, והמון להקות ומוזיקאים הגיעו לשם להופיע אצלו. גם מתחום הרוק וגם זמרים מסגנון שירי ארץ ישראל. לפני כשש שנים עזב את קצרין מסיבות אישיות, והתיישב בטבעון. הגעגועים אל חיי הלילה הובילו אותו לרכוש את קנטינה סושיאל.

אחת הפעולות הראשונות שלו היתה להרים טלפון אל ארתור בלנק (28), שעבד איתו בעבר בסבתא. ארתור, יליד סיביר שעלה ארצה בגיל שנתיים, בדיוק חזר לרמת הגולן אחרי שהות ארוכה באילת, והתגעגע גם הוא לפאב הסבתא, שם מילצר ועבד במטבח. ארתור מיהר להתמקם בעיר נשר, והתייצב בקנטינה. שניהם מחכים לכם שם.
קנטינה סושיאל מיועדת לחובבי יין. נכון, יש וויסקי וקוקטיילים, אבל יין זה העיקר. נכון לעכשיו, יש 186 סוגי יין. אדום, לבן ושמפניות. בקרוב יצטרפו גם יינות ישראליים. מפעם לפעם מתקיימות כאן סדנאות יין.
כמו שאתם מבינים, המקום לא נועד לחבר'ה שרוצים לשבת על בירות, אלא לקהל בורגני יותר, שיודע להעריך יין טוב, ולנשנש בצד פיצה, כריך, סלט, פסטה וכיו"ב. המטבח הוא איטלקי-חלבי. אין בשרים, אפילו לא נקניק, אבל לא מטעמי כשרות, אלא בגלל מגבלות של משרד הבריאות.

אפשר לשבת על הבר, אפשר לשבת לצד שולחנות בפנים, ואפשר לשבת בחוץ, בכניסה, שם מפוזרים כמה שולחנות וכיסאות, ברחבה קטנה שמשותפת לבר היין ולשני העסקים הצמודים – סדנת קעקועים ומספרה. עבור מעשנים זהו מיקום אידיאלי, מתחת לכיפת השמיים.
אנחנו הגענו בערב די קריר, והתיישבנו בפנים משני צדי אחד השולחנות הקטנים שממוקמים לאורך הקיר. המקום היה מלא למדי כשהגענו, אבל עד מהרה השתדרגנו לטובת מקום על הבר.

תהרגו אותי, אבל יין לא עושה לי את זה. בכל זאת, חשתי לא נעים להזמין בירה (יש רק מבקבוק) בבר יין. דורון נתן לנו הסבר קצר על המבחר, איפשר טעימות קלות, וכשגילינו שביעות רצון, מזג לאשתי יין אדום שהיא מאוד אהבה, ולי – יין לבן ומתקתק, שערב לחיכי. למרבה הבושה, שכחתי לבדוק מה שתינו. אבל בפעם הקודמת שביקרנו כאן לגמנו לפני הארוחה יין קארוסו – יין איטלקי, שכולל שיראז וקברנה בעל גוף בינוני עם ארומות של פירות יער אדומים, ואחר כך, יחד עם האוכל שתינו סוביניון בלנק ניו זילנדי, שהינו בעל ארומה של פירות טרופיים ודשא קצוץ.

קבוצה של תיירים גרמנים איישה את השולחן היחיד שהינו גדול יחסית. כל האחרים איישו את הבר ואת השולחנות שמיועדים לזוגות. המוזיקה שליוותה אותנו ברקע היתה של שירי ג'אז, לאונרד כהן, שאדיי ועוד שירי אווירה. בהמשך התחילו לזרום גם שירי רוק קלאסי. התפריט מצומצם למדי. פיצות, פסטות, מנות פתיחה (עם דגש על פוקצ'ות ופיאדני), פלטות גבינות, סלטים וקינוחים. למעשה, הופיע בתפריט גם מרק, אבל הוסבר לנו שמרגע שמזג האוויר נטה לכיוון האביב הפסיקו להזמין אותו, ולכן גם לא טורחים להכינו עוד.

הזמנו קיש פטריות (35 ₪) שהגיע עם מקבץ ירקות לצדו (מלפפון, עגבנייה וזיתים); סלט סלמון (57 ₪), שהכיל פיסות סלמון מעושן, עגבניות שרי, עלי בייבי, זיתי קלמטה ובצל; פיצה שלוש הגבינות (47 ₪) – עם מוצרלה, פסטו, גבינת עיזים, פטה ורוקט.

הפיצה היתה טעימה וגדושה בנדיבות רבה בגבינות, אך יש פיצות יותר מעניינות ממנה שמכילות כמהין. למה לא הזמנו אותן? כי כותב שורות אלה לא יכול לסבול כמהין, לצערה הרב של אשתו... גם הסלט היה נדיב מאוד בגודלו. בכלל, זו הפעם השלישית שלנו במקום הסימפטי הזה, והנדיבות מאפיינת את דורון, שהוא גם אדם נחמד מאוד באופיו.
שעות פעילות:
ראשון-חמישי, שבת: משעה 19:00 עד אחרון הבליינים
שישי: סגור. פעם בחודש מתקיימת קבלת שבת בין השעות 12:00-16:00.
גישה לנכים: לא נגיש.
לא כשר. חלבי.
טלפון: 050-9877617, 050-7157119
קנטינה סושיאל. רח' מחניים 4, מרכז הכרמל. חיפה.
מאמרי מערכת