סטרלינג: אמריקה זה כאן

כאן לא תמצאו חומוס, טחינה, שיפודים או פיתות ## אכרם הייב פתח דיינר אמריקאי חדש בכניסה לישוב הבדואי זרזיר בעמק יזרעאל # צילומים: אגמדיה


יורם מארק-רייך | 20.4.2019


מדי פעם יוצא לנו לעצור בישוב הבדואי זרזיר לארוחה בדרכנו הביתה לחיפה. זרזיר מונה כ-8000 תושבים, ולאורך הכביש הראשי שלה מפוזרים לא מעט בתי אוכל. בעבר סעדנו כמה פעמים במסעדת אל-סולטאן הוותיקה, וגם במסעדת הטאבון של פטמה. הפעם בחרנו לעצור ב'סטרלינג', שהינו דיינר אמריקאי חדש.



את הדיינר פתח אכרם הייב בן 36 מזרזיר, נשוי + 3 בנות. את שירותו הצבאי הוא עשה במסגרת מדריכי נוער, שם הוא עבד עם תלמידי כיתות י"א-י"ב ועודד אותם במסגרת תפקידו להתגייס לצה"ל. לאחר הצבא הוא למד הוראה במכללת אורנים והתמקצע בלימודי הטבע והמדעים. כבר למעלה מ-15 שנים שהוא מלמד מדעים בבית הספר היסודי בזרזיר, אבל בשעות החופשיות שלו הוא מתמכר לתחביב הגדול שלו, ולובש את סינר המטבח. במשך 11 שנים הוא עבד במטבח של מסעדת אוקטגון בנהלל, שם עבר בכל מסלולי המטבח.

אכרם: "אני אוהב לבשל מגיל קטן. העבודה באוקטגון משכה אותי יותר ויותר לעבודה במטבח, עבודה עם שפים שונים, שכל אחד מלמד אותי משהו אחר. זה היה בשבילי בית ספר לבישול. בגלל המטבח ויתרתי על להיות מורה במשרה מלאה, והכל לטובת השהייה במטבח. אני יותר נהנה במטבח, שם הלב שלי נמצא, אני מרגיש סיפוק רב מהעשייה הקולינרית."

לפני 4 שנים החליט אכרם לעזוב את אוקטגון שהיה לו לבית חם, ופנה לנהל את המטבח של מסעדת STARLING בכניסה לזרזיר, שהייתה בבעלות של דוד שלו. הוא הרגיש שיש לו הזדמנות לנצל את הידע שרכש במהלך השנים האחרונות. אך השינוי הגדול התבצע לאחרונה, אז לקח על עצמו את הבעלות על המקום, והפך אותו לדיינר אמריקאי של ממש, בו מוגשות מידי יום מנות טריות בהכנה מהירה.

כיום, הלקוחות שיגיעו לדיינר STARLING ימצאו תפריט מצומצם, פשוט ובמחירים נוחים לכל כיס. בעת ביקורנו שם השבוע, לקראת ערב, ישבו בו בני נוער מגבעת אלה הסמוכה, וגם נכנסו מספר נשים ערביות צעירות עם כיסוי ראש לרכוש אוכל בטייק-אוויי. לדברי אכרם זו ההמבורגרייה היחידה בזרזיר, והיא בולטת בייחודיותה על רקע ריבוי החומוסיות והשווארמיות. למעשה, אכרם אפילו גאה בכך שלא תמצאו אצלו חומוס, טחינה, פיתות או שיפודים. המקום נקי מאוד, כולל השירותים, המטבח חצי פתוח, כך שאפשר לצפות בהכנת המנות בתוכו, והשירות זריז. כמעט כמו מקדונלד'ס.


התפריט מצומצם, כאמור, וכולל טורטיות בשר, מגוון ג'אבטות, סטרלינג בורגר, 3 סוגי סלטים ואולי עוד משהו. המנה הכי יקרה היא הקסדייה שעולה 50 ₪ והיא מתאימה לזוג, אבל לצערנו היא לא הוגשה ביום בו הגענו. המחירים נוחים לכל כיס. אם תזמינו טורטייה קבב או שניצל (ניתן גם להקרים את המנה) בתוספת צ'יפס תשלמו רק 33 ₪, אוהבי ההמבורגר ייהנו מהמבורגר בקר (170 גרם) שנטחן במקום מידי יום ומגיע עם צ'יפס בעלות של 35 ₪. מי שמעדיף להתענג על ג'אבטה שנאפית במקום על תנור אבן ומגיעה עם מילוי של שניצל, קבב, עוף מוקפץ ועוף על הגריל ייפרד מ-33 ₪. גם אוהבי הסלטים ימצאו את מבוקשם במקום החדש, עם 3 סוגי סלטים טריים (זרזיר, יווני וטבולה) המגיעים עם לחם שום. עלות הסלט נעמדת ב-30 ₪.


אנחנו טעמנו סטרלינג-בורגר (35 ₪) עם צ'יפס, טורטיה שניצל (33 ₪) עם צ'יפס, סלט יווני (30 ₪) בתוספת לחם הבית, וגם ביקשנו וקיבלנו מנה מוקטנת לטעימה של סלט טבולה. על השולחן המתינו לנו שקיות קטנות של קטשופ, וגם שפע של מפיות המתינו על השולחן. החוויה דמתה לכל סניף של רשתות מזון מהיר בארץ ובעולם. המנות היו טעימות ומספקות, הסלט היווני יכול להשביע זוג, הצ'יפס היה מתובלן בתערובת תבלינים ממכרת, ואת סלט הטבולה נזמין במלואו בפעם הבאה. לצערנו, גילינו שלא מוכרים שם אלכוהול, ולכן נאלצנו לוותר על בירה, ולהסתפק בשתיית סודה. לפחות, הנהגת מבין שנינו יכלה להמשיך את הנהיגה הביתה ללא חשש...

בזכות שמה של המסעדה למדתי מילה חדשה באנגלית. לא ידעתי ששמה של ציפור הזרזיר באנגלית הוא STARLING. גם למדתי שבבית זרזיר היה מאז ומתמיד ריכוז גבוה של ציפור הזרזיר ולכן קראו כך לישוב.

שעות פעילות: 22:00 –10:00
עסקיות: אין.
לא כשר.
גישה לנכים: כן.
סטרלינג. כביש ראשי, בכניסה לזרזיר (מכיוון נהלל), מול המועצה המקומית.

טל: 04-8320340
מאמרי מערכת