טנדוקה: כשר זה טעים

במסעדת טנדוקה ביקנעם המושבה, יצא לנו לסעוד כבר כמה פעמים בשנים האחרונות, ותמיד יצאנו מרוצים # בפעם הראשונה שם חששנו שהיות והמסעדה כשרה, זה לא יהיה להיט עבורנו, אבל התבדינו, ומאז אנו מקפידים לחזור ולסעוד בה מדי פעם # כי גם כשר יכול להיות טעים...


יורם מארק-רייך | 4.5.2019
בכניסה ליקנעם המושבה מודיע שלט כי טנדוקה נמצאת במרחק 2 קילומטרים. לכל אורך יש שילוט, וכשתגיעו אל היעד תמצאו מולו גן שעשועים הומה ילדים והוריהם.

האווירה כפרית, רגועה, כיאה לעמק יזרעאל, והמסעדה עצמה ממוקמת במבנה הסילו ההיסטורי של המושבה הוותיקה – ששימש עד סוף שנות ה-60 בתור אסם של האזור כולו, אליו הביאו חקלאים את תבואתם על גבי עגלות רתומות לסוסים, ולאחר מכן לטרקטורים ומשם לנמל חיפה לפריקה.



טנדוקה נוסדה לפני כ-13 שנים, כמדומני, ובעולם המסעדנות הישראלי זה נחשב כמעט לנצח. התקרה שלה גבוהה מאוד. בעבר הרחוק שימש המקום כשטח האריזה של הגרעינים בשקים. בעלי המסעדה שימרו את אותן ממגורות אשר דרכן זרמו גרעיני החיטה אל תוך השקים. אם תרימו את מבטכם מעל לבר המסעדה תוכלו לראות אותן בתקרה גם כיום.

האולם המרכזי, בו התמקמנו, מכיל כ-80 מקומות. צמוד אליו חדר שמיועד לארועים פרטיים ושיכול להכיל 50 איש, ויש חדר נוסף, בקומה התחתונה, ואולי מאחוריה, לא ממש הבנתי, שמכונה 'טנדוקה הקטנה', וגם הוא מיועד לארועים של עד 40 אורחים. בין שני האולמות שבקומת הכניסה מפרידות דלתות זכוכית, שניתנות להזזה או הסרה, למקרה שיש ארוע רב משתתפים עוד יותר.



בשולחן מאחורינו ישבו שני זוגות בגיל העמידה, שתהו בקול רם מה פירוש השם 'טנדוקה'. שמעתי אותם מחפשים באינטרנט ומעלים השערות שונות, ואפילו פרועות. האמת פשוטה בהרבה: המסעדה קיבלה את שמה מהמילה טנדו = צמד, כי הקימו אותה שני שותפים – עדי כהן ואסף קורן.

בעודנו מעיינים בתפריט, הביאה המלצרית לשולחן את לחם הבית. כל שולחן מקבל ללא תשלום את לחם הבית הטעים בצירוף שני ממרחים מתחלפים. אנחנו קיבלנו טפנד זיתים וטחינה. ביקשתי גם שמן זית, וטבלתי בתוכו חתיכות שבצעתי מהלחם.

תקוותי ללגום מרק נגוזה, כאשר המלצרית בישרה ש"אין היום מרק". לא ברור אם בגלל החמסין ששרר בחוץ, או מסיבה אחרת. בכל אופן היא עדכנה לגבי עוד מנות מהתפריט שחסרות היום.



בין הראשונות שמציע התפריט: אמפנדס בשר/תרד, טורטליני, סיגר ממולא, חציל קלוי על האש, קרפצ'ו, חטיפי כבד עוף ועוד.

תפריט העיקריות כולל בעיקר בשרים, אך גם דגים, עופות ואפילו נודלס. בין היתר, מוצעים שם טורטליני, פריים ריב אנטרקוט על העצם, המבורגר, פילה עגל, תבשיל עוף בקארי, פרגית במרינדה, מולארד על פחמים, וגם פלטות בשרים ומיקסים.



גם צמחונים ימצאו כאן את מבוקשם. למשל, נודל קארי צמחוני/טבעוני, המבורגר צמחוני, מוקפץ נודלס, וכמובן – מבחר מנות ראשונות.

טנדוקה מגדירה את עצמה כ'מסעדת בשרים', ולכן העדפנו להזמין לעיקריות בשרים, ולא דגים או פסטות. תפריט האלכוהול כולל כמה סוגי בירות בבקבוק, וגם בירה קרלסברג מחבית, ממנה הזמנתי חצי ליטר לעצמי. שותפתי לארוחה הסתפקה במים מהקנקן שעל השולחן.

וזה מה שטעמנו:

סלט סלק ואגסים (38 ₪) – קוביות סלק קטנות עם חתיכות אגס ארוכות, בתוספת עלי נענע חתוכים שהוסיפו רעננות וסלרי, שבבי שקדים מקולפים עם רוטב צ'ילי, תפוז וסילאן. למרות שלא מדובר בסלט קליל, הוא לא הכביד, ולמרות שתכננתי לטעום רק חלק ממנו, מצאתי את עצמי גורף ממנו עוד ועוד עד שחוסל כליל.



סביצ'ה דג ועדשים (38 ש"ח) – חתיכות דג טרי בשמן בזיליקום ושמן שומשום עם גרידת לימון, עגבניות שרי וזיתי קלמטה על עדשים שחורים. טעים מאוד, אבל בפעם הקודמת הזמנו את אותה מנה והיא הגיעה בכמות נדיבה יותר.

נתח אנטרקוט מיושן (109 ₪ ל-250 גרם). הוגש עם 4 תפוחי אדמה קטנים אפויים בתנור בעשבי תיבול ויין לבן. יכולנו להמיר את התוספת בצ'יפס, אורז או סלט, אבל העדפנו להיצמד לכתוב בתפריט. לצד הבשר קיבלנו גם פרוסות קלויות של שומר וקישוא, וגם צ'ימיצ'ורי. הנתח היה עסיסי וטעים עד מאוד. נהנינו מכל ביס וביס, והצטערנו שלא הזמנו 300 גרם (בתוספת של 17 ₪).



סינטה עגל על פחמים (99 ₪ ל-300 גרם) – נתח עבה יותר מהאנטרקוט, ברוטב ציר בקר מצומצם ושורשים, הוגש בתוספת פירה, וכמה פרוסות קלויות של שומר וקישוא, וגם נבטים וצ'ימיצ'ורי. קצת פחות מוצלח מהמנה הבשרית השנייה שבחרנו, אבל בהחלט טעים, וחוסל עד תומו. הפירה היה נפלא, למרות שלא היה חלבי, כפי שאנו רגילים.



חטיף שוקולד (39 ₪) – עם קוואקר וטראפלס, משוקולד מריר ואספרסו, בתוספת כמה 'נשיקות' מחלבון ביצה מוקצף. לא פעם אנו מתאכזבים מקינוחים שמוגשים במסעדות בשריות כשרות. אבל החטיף הזה דווקא היה מצוין, והיווה סיום מוצלח לארוחה נהדרת.

שעות פעילות: א'-ה: 12:00-22:00, ו': 12:00 עד כשעה לפני כניסת השבת. מוצ"ש: סגור לקהל הרחב, פתוח לארועים.

עסקיות: א'-ו: 12:00-17:00. כוללות ראשונה + עיקרית + שתייה קלה.

נגישות לנכים: כן. ויש גם שירותי נכים.

כשר.

טנדוקה. מרכז המושבה יקנעם. טלפון: 04-9590323


מאמרי מערכת