מסעדות באשדוד: פסטיבל עמים וטעמים במחיר 10 שקלים בלבד

מאוכל מקסיקני ועד מרוקאי, ממנות שף ועד אוכל רחוב, מקציצות ועד מאפים, ממנות עיקריות ועד קינוחים, כל אלה ועוד המון מנות ממטבחים שונים בעולם מחכים לכם בפסטיבל עמים וטעמים שיתקיים באשדוד בין התאריכים 29-30 במאי. ועוד משהו חשוב: כל המנות בעשרה שקלים בלבד


סיגל קליין | 27.5.2019
באשדוד מתקיים החודש בתאריכים 29-30 במאי, פסטיבל עמים וטעמים זו השנה השלישית. מדובר בחגיגה אמיתית לכל מי שאוהב אוכל, רוצה להתנסות בטעמים חדשים שהוא לא מכיר ומוכן לחוויה של אוכל ממטבחים שונים בעולם. בפסטיבל יוגשו המון מנות שאנחנו לא מכירים ביומיום וכל המנות כולן במחיר אחיד של 10 שקלים. בתחילה הרמתי גבה, מה כבר אפשר לאכול ב-10 שקלים? אבל לאחר סיור מקדים שערכתי עם תיירות אשדוד להיכרות עם חלק מהמסעדות המשתתפות והמנות שהן יציעו בפסטיבל, אני מודעה שאין סיכוי שלא אגיע עם המשפחה לבילוי הזה.

זו גם הזדמנות להכיר קצת את אשדוד, עיר שהתפתחה בשנים האחרונות בתחום התיירות והקולינריה וזוכה לתגובות חיוביות, גם אני רוצה להיות חלק מזה. הפסטיבל יימשך כאמור יומיים, רביעי וחמישי החל מהשעה 19:00 בערב. אני מתכוונת ללון באחד מהמלונות באיזור ולהגיע כאחד האשדודים, ככה כמו מלכה. אז בואו נתחיל לטייל קצת בעולם עם המטעמים שמחכים לנו בפסטיבל עמים וטעמים:

אייוה – מסעדה מרוקאית

מסעדה מרוקאית עם מנות מהבית, עם הטעם המפנק והזכרונות מבית סבתא. זו בעצם הזמנה למנות של סבתא, מאכלים פשוטים ואותנטיים אבל ממכרים. מאכלים שלוקחים אותנו להרגשה של בית, של ילדות, זכרונות עבר, כמו אלה שהתבשלו שעות בבית. בפסטיבל תגיש המסעדה מנה של קציצות מיקס דגים מהבילים ברוטב אדום, קצת ספייסי, כדורים קטנים, מעוצבים וטעימים. מנה שקיימת בתפריט הקבוע ועכשיו תיגש גם בפסטיבל. דורים קטנים ומעוצבים ברוטב אדום מתובל.

קאיפוייה - מסעדה גיאורגית חלבית כשרה למהדרין

קאייפויה בגרוזינית זה כיף, וזה מה שמציע התפריט. הטבחית ננה החליטה להכין פינוק שלא קיים בארץ והתחילה עם פונצ'יקי, סופגניה תפוחה במילוי קרם פטיסייר מיוחד שמכינים במקום וטעמה אלוהי. מנה נוספת שתגיש המסעדה היא צ'יבורקי מאפה מלוח בצורת חצי ירח ממולא במספר סוגי גבינות. את שתי המנות מכינה ננב וכשרואים אותה בעבדה במטבח מבינים מהי עבודה מהלב. הידיים המומחיות לשות במהירות את הבצק הרך לכדורים, היא משטחת אותם מניחה כף גדושה במילוי הצהבהב והמתוק הזה, סוגרת לכדי כדור ומשטחת. כל זה נכנס לטיגון ותופח ממש כמו סופגניה, אלא בלי העומס הבצקי כמו אלו שאנחנו מכירים. מעל בוזקים אבקת סוכר וזה קינוח קטלני ראו הוזהרתם.
צ'ון לי – מסעדה סינית

"חמתי פתחה את המסעדה לפני 35 שנה עם שותף סיני, אולם לאחרונה שונה המטבח, הפך כשר, נוספו מנות חדשות לתפריט שהתעדכן, ואת הכל אנחנו מכינים במקום עבודת יד, החל מהבצקים ועד לרטבים המיוחדים", מספר נירף הבעלים. זו השנה הראשונה שהמסעדה מצטרפת לפסטיבל, והיא תגיש מנה מהתפריט שנקראת סיגר גוגול – עלה סיגר שמוכן במקום, במילוי דג סלמון ו עשבי תיבול, מטוגן ומוגש עם טחינה גולמית ורוטב סילאן. מדובר בסיגר ארוך ומיוחד, רמה קולינרית מאוד גבוהה.

ראיח'וניה – מסעדה בוכרית של 3 דורות

משמעות השם הוא בית גן עדן, וכך גם התפריט שמציע את התרבות של האוזבקים בצלחת. יוגשו שתי מנות מהאוכל של סבתא: אושפלו וגוז'גיז'דה. אושפלו הוא תבשיל אורז עם גזר, בשר בקר ובשר כבש, ואילו גוז'גיז'דה (נסו להגיד שלוש פעמים ברציפות) הוא מאפה מעין בורקס במילוי בשר בקר, בצל ושומן כבש ומוגש עם רוטב. זוהי משעדה צשפחתית וכל העוסקים במלאכה, מהמנהלים, העובדים במטבח ועד למלצרים הם שני משפחה אחת חמה ומלוכדת, שמעניקה אווירה חמה ומפהקת לאורחים.


הסטודיו של ניר דהאן מייצר מנות עם טוויסט חדשני ונגיעות מהמטבח המולקולרי. את כל היצירות הללו ניתן לאכול באירוח קבוצתי לסדנאות שף, לאירועי חברה וגיבוש צוות, למסיבות רווקות, סדנאות בישול לגברים ולארוחות חגיגיות. בקיצור – תמצאו לכם סיבה למסיבה ותגיעו כי מדובר בלוקיישן מאוד מיוחד.
לפסטיבל בחר ניר מנה שמשלבת מזרח ומערב – סלמון במיסו (מחית סויה, ג'ינג'ר, שום וסילאן) על מצע של קרם חצילים שרופים עם שמן זית. מנת גורמה מודרנית שמשולבת בחצילים שנותנים את הפן המערבי. זה אופי הסטודיו - לקחת פיוז'ן מכל העולם ולתת את הפרשנות הייחודית של ניר, והתוצאה מרשימה.

ז'קוב דגים – משפחת דייגים אשדודית

מסעדה ותיקה שמציעה את הדגה של אותו יום בצלחת שלכם, או לקחת הביתה. מסעדת פועלים מגניבה שמציעה תפריט המושתת על כל סוגי הדגים בווריאציות שונות. המנה שהוגשה בשנה שעברה וזכתתה לפופולריות רבה, פלאפל דג, תוגש גם השנה לאור דרישת הקהל. מיקס דגים טחונים ומטוגנים בחצי יתה, עם תוספות של פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל, לימון והיישר אל הפה. ההתלהבות מהמנה הכניסה אותה לתפריט הקבוע.

"הפסטיבל נולד ספונטנית כשבחברה לתיירות אשדוד ראינו את הנושא הקולינרי כסוג של מנוף שיסייע לקדם את אשדוד ואת הרב תרבותיות שמייצגת את העיר הזאת בפן הקולינרי", מספר יוני חזיז, תיירות אשדוד, "זו לצד זו מנה הודית, תאילנדית, טוניסאית, אתיופית, מסעדות שף, מסעדות דגים, אוכל רחוב, יש מגוון עצום, והחלטנו לקחת את זה צעד קדימה.

כך נולד פסטיבל עמים וטעמים, שמרכז את מיטב המסעדות. הפסטיבל ללא עלות למסעדות המשתתפות ולא גובים דמי כניסה. אירוע שכל כולו פרגון למסעדות במטרה לתת להן במה ולאפשר להן לייחצן את עצמן החוצה לקהל הרחב. כל המנות תומחרו בעשרה שקלים בלבד, גם מתוך רצון לבטל את המעמדות, כולם שווים. זו חגיגה של יומיים וכולם מוזמנים באהבה לאשדוד".

אז מה נשאר? לארוז כמה חברים או משפחה, להודיע לכולם בוואטסאפ שנפגשים באשדוד, להביא את המטבעות שכל השנה חסכתם בכוס לרשום בווייז ולחגוג. כי זו חגיגה של טעמים שאין סיכוי לפגוש במקום אחר.

פסטיבל "עמים וטעמים" 2019 באשדוד
29-30 במאי, פארק גן אלישבע אשדוד
הכניסה חופשית. 10 ₪ בלבד למנה
חניה חינם

לפירוט כל המנות המוגשות בפסטיבל ולפרטים נוספים - הקישו כאן.
מאמרי מערכת